Jump to content
Annons

CarlRob

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack! Drog ner Core Manager nu och läste också att man inte ska ha PT installerat. (vilket jag inte har) Men MIDI IN fungerar? Dvs, jag kan synca extern sampler till Logic med Digi 002?
  2. Tänkte kolla om det är någon som vet hur det ligger till just nu med att använda ett DigiDesign (002) Firewire rack tillsammans med en intelbaserad macbook (panther) som kör Logic 8. Går det överhuvudtaget? Måste man ha Pro Tools installerat? Kan man spela in audio? Osv osv.. Vad behöver man göra för att det ska funka? Någon som använder Digidesign tillsammans med Logic? Tack!
  3. Har beställt ett sånt ljudkort att använda med min macbook som jag kör logic pro 8 med. Blev dock lite orolig nu när jag i efterhand ser att en del har problem med detta ljudkort tillsammans med macbook. Jag har tidigare använt ett Terratec Phase som fungerade, tills det pajjade. Min macbook version är 5.2 och kör Mac OS X 10.5.8 (9L31a) Nån som pallar att stilla min oro en aning? 🙂 b
  4. CarlRob

    NPNG Preamp

    Problem solved. 🙂
  5. CarlRob

    NPNG Preamp

    Tja! Sitter på en 2 kanalers NPNG preamp som jag använder tillsammans med en Manley Ref-C mic.. NPNGn har varit utlånad i nån vecka och har precis fått tillbaka den. Den får ström, och fungerar att sätta på, men den ger inte ifrån sig några signaler till micen. Den reagerar inte med några signaler alls. Har testat att byta XLR kablar och provat med annan mikrofon, men signalerna kommer ändå inte till miken.. Jag har dubbelkollat 40 ggr om kablarna sitter som dom ska, vilket dom gör. Kan den vara trasig nånstans även fast den går att sätta på och lyser i övrigt? Några tips??
  6. Här är en perfekt beskrivning av problemet. BASS IN THE PLACE Bass frequencies are the most difficult to tame in the small rooms many people use to record and mix their music. One common problem is a mix that sounds great in your room is too bassy when played anywhere else. The culprit is bass waves bouncing off the wall behind you, creating deep nulls in the response you hear. Nulls as deep as 30 dB are not only common, but typical. Most small rooms have one or more nulls in the mid-bass range around 80 to 150 Hz. Since you hear less bass than is really in the track, you add too much bass with EQ to compensate. The finest loudspeakers in the world are of little value if your room skews everything you hear. The solution is bass traps placed in the room corners. When bass traps are added to a room, the low frequency response becomes much flatter and tighter, and also changes less around the room. Lösningen ska alltså vara (när det kommer till basen) att placera ut basfällor i alla rummens hörn. Kan man placera ut vad fan man vill bara så att det finns nåt i hörnen av rummet, eller måste det vara av nåt speciellt material? Tips tack 😄 Får väl hämta saker i källaren o bygga upp staplar med skräp i alla rummets hörn, hehe..
  7. Ja det händer att det jag referenslyssnar på här hemma i mina KRK Rokit 6 monitorer låter basfattiga.. Kanske borde mixa efter dom mixarna jag referenslyssnar på istället 🙂
  8. En till grej 🙂 Vad ska/kan man använda sig av för material när man ska sätta upp absorbering? Helst en billig variant
  9. Tack! ska läsa artikeln 🙂 Hur viktigt är det att det inte finns några hörn i rummet? speciellt bakom högtalarna.. Avstånd till väggen osv, kan det påverka uppfattningen av basfrekvenserna? Vad finns det för småsaker man kan göra för att optimera lyssningen? typ saker i stil med att ha en tegelsten under högtalaren etc.. 🙂 Lite såna småtips vore trevligt!
  10. Ok, tack.. Förstod nästan att det skulle vara ett problem.. Hur påverkar det lyssningen? 🙂
  11. Ritade en snygg bild som visar hur det ser ut idag, om det hjälper...haha.
  12. Jag har aldrig känt att det här med akustik har varit så viktigt förut, och har därför inte brytt mig. Fast nu har jag fått ett problem som jag stör mig på och som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Jag sitter just nu i en hemmastudio och gör klart låtar som låter skitbra här. Det låter "in your face" och klart. Precis som jag vill att det ska låta. Fast när jag lyssnar på mixarna i andra högtalare hos kompisar osv, så är basen på tok för hög. Det bullrar och det finns ett slags djup och bullrig botten i mixarna som gör att resten av frekvenserna i mixen inte hörs lika klart, och det blir helt enkelt för mycket bas o botten, som gör att mixen "sugs in" på nåt sätt, och inte känns "in your face", om ni fattar vad jag menar.. Speciellt när man jämför med andra låtar. Jag förstår att det spelas upp frekvenser i mixen som jag inte hör där jag sitter och mixar, alltså i min hemmastudio. Jag har ingen som helst absorbering nånstans i rummet. Tips/Tricks på vad jag kan göra? Hur ska man absorbera på ett sätt som gör att man hör basens alla frekvenser i mixen som den verkligen är? Finns det nåt enkelt svar på det? 🙂 Kom gärna med ett förslag hur jag på ett relativt enkelt och (billigt) sätt kan lösa det här någorlunda? Tack 🙂 Jag är f.ö helt färsk när det kommer till akustik och absorbering.
  13. Någon som har lust att dela med sig om hur jag ska koppla det här mecket? 🙂 Ifall nån vet...
  14. Tänkte kolla om någon här med erfarenhet av det externa firewire (budget) ljudkortet Terratec Producer PHASE X24 kan svara på följande: - Även fast ljudkortet har en inbyggd pre-amp, går det ändå att köra micen via en NPNG-preamp innan det kommer till ljudkortet? - Går det att att koppla in en distressor och använda med ljudkortet innan signalen når preampen/ljudkortet? Dom ingångarna jag har på ljudkortet är: Input, Insert , Monitor och Main. Har även 2 mic-ingångar med XLR och tele på framsidan. Hur ska jag gå till väga om det här fungerar?
×
×
  • Skapa ny...