Jump to content
Annons

Mr Metal

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Varför behöver du stränga om till ännu grövre? Jag kör utan problem drop-A# på en av mina guror, och då har jag "bara" 11-54. Prova med det du har nu, höj stallet en aning bara så ska det nog inte vara några problem!
  2. lödningarna är nog ok ska ni se, det låter som att ni behöver spreja lite elektroniksprej på pottar o switchar bara. köp en burk 7-78 och spreja på så ska det nog låta fint igen! 🙂
  3. Då ingen verkar ha någon faktisk erfarenhet (?) av aktiva mickar känner jag att jag måste säga några ord 🙂 Jag använder både aktiva och passiva mickar eftersom de är bäst på helt olika områden. En gitarr kör jag aktiva EMG 81/89/60 och en med passiva Gibson 490/498. Om du är ute efter att live kunna spela på ordentlig nu-river-vi-hela-jävla-klubben-volym så ja, du behöver aktiva mickar. Aktiva mickar undviker rundgång eftersom de inte har alls lika många varv på spolarna, de har därför egentligen en LÄGRE output, detta kompenseras dock med inbyggd förstärkning (därav aktiva). Men framförallt så får de ju det där underbara köttiga mumsiga ljudet på disten som passiva mickar bara kan drömma om. Många må hävda att EMG låter "döda och känslokalla men så kompromisslöst brutalt krossande", och visst fan gör de det, det är ju hela poängen! Metal ska vara kall och rå! 😎 underbart uttryckt TerraSoul Men det är just också de enda fördelarna enligt mig, ska du spela clean eller bara lite lagom distat så låter det mycket mysigare med passiva. Ska du bara spela metal litegrann så vore det overkill att köra aktiva. såvida du inte gillar det rena ljudet av aktiva mickar... som ett kliniskt rent kirurgiskt ingrepp på din trumhinna... urk 😑 Så för att summera, ska du spela metal så köp aktiva mickar för allt i världen! ...men räkna med att de som inte lyssnar på metal kommer tycka du är knäpp. Ska du spela lite då och då, kör passiva. ...men du kommer aldrig kunna riva stället. slutraljerat!
  4. Varför frågade ni inte bara rakt ut? 😛 klockan är sen så jag reserverar mig för tabbar. hursomhelst gjorde jag en simulering av ett A dur (ren stämning med två övertoner) som jag fouriertransformerade och svepte runt 10kHz, låga frekvenser blev höga o tvärtom. kunde inte för stunden komma på nåt snyggare sätt att visa resultatet än som absolutbelopp, får återkomma på den punkten. jaja här är vad jag fick fram iallafall! gonatt från fysikern!
  5. vet någon om Terratecen fungerar till mac med powerpc G4 processor? för er som också är intresserade att köpa kan jag ju hinta om att priset på thomann är 1012 spänn i skrivande stund 😏
  6. hur stora är dina stärkare? hur högt spelar du? prova att ställa gitarrstärkaren längs väggen mot gården, garderoben med kläderna borde förhoppningsvis isolera lite till granne 1. riktningen gör nog att granne 2 inte behöver få så hög volym heller. basstärkaren kan du ställa varsomhelst den låter i hela huset ändå =)
  7. Jag förstår inte varför du vill ha en multieffekt, det låter ju som att du bara vill ha ett skönt cleant och distat ljud? köper du multieffekt betalar du ju för massa saker du aldrig kommer använda, köp en ordentlig distpedal istället, ännu hellre en bra combostärkare! en rördist, en analog delay och en wahwah kommer man långt med! fast du kanske spelar tool-covers som kräver alla effekter i världen på samma gång? 😉 håller inte med tordA, en kedja av effekter är mycket mer flexibel då du kan koppla hur du vill med vad du vill! lycka till!
  8. emg 60 i halsläge och emg 81 i stallet är ju nästan vad alla i metalsammanhang spelar, jag gjorde det bytet på min les paul och jag är hur nöjd som helst. men kom ihåg att de som sagt plockar bort all klang i gitarren, det låter bara emg och inget annat. men är du som jag hade du väl inte tänkt slösa tid på rena ljud ändå? 😏 när du i framtiden köper ny gitarr kan du ju alltid sätta in mickarna i nya gitarren istället så se det som en investering!
  9. kan man verkligen ersätta monitorer med att enbart mixa med hörlurar? jag tycker man får lite skev uppfattning av ljudbilden i hörlurar men det är kanske bara en vanesak? skulle onekligen ta upp mindre plats 😆 jag hade annars tänkt lägga runt 3000 på monitorer, blir det bra nog att ha ett tag i den prisklassen? tex http://www.thomann.de/se/fostex_pm2_mkii.htm lite samma fråga där, hur lågt i pris kan man gå? vad är det man får när man går upp i pris förutom fler in/utgångar? skulle jag kunna utnyttja att jag har fantommatning på mixern redan? låter modelleringar för det priset verkligen bra? min erfarenhet av line6 är att det låter... line6. 😳
  10. Hej alla medmusiker! jag har kommit igång med att spela in såpass mycket nu att det börjar bli dags att ta det lite seriösare! tyvärr har jag ganska stram budget då jag lever på studielån, så jag vore mycket tacksam för tips! jag spelar för tillfället bara in gitarr och bas men skulle gärna spela in sång i framtiden. just nu spelar jag in genom en uppmickad 15" basstärkare (gitarrstacken står i replokal), mixer och in i mikrofoningången på min powerbook, som monitorer har jag 5.1 logitech-högtalare. inte helt optimalt alltså. vad bör jag göra något åt först? borde jag köpa ett par ordentliga monitorer först av allt och ta det därifrån? SM57a och firewireljudkort? min budget är väl ganska flexibel men jag undviker helst att behöva äta nudlar resten av studietiden 🙁 Olof
×
×
  • Skapa ny...