Jump to content
Annons

brynte

Medlem
  • Antal inlägg

    68
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av brynte

  1. ok, tackar för infon. funkar det inte att köpa en "lightning till usb" adapter och helt enkelt koppla in paddan i min pc via usb och föra över filer osv på det viset? jag kommer väl ändå att behöva minst en sådan adapter för att kunna koppla in mitt ljudkort i paddan...? är det några begränsningar i kombon padda/ pc, som jag behöver känna till, eller går allt att lösa via olika adaptrar? jag kör med cubase 7.5, så en sådan app är helt klart intressant :-)
  2. tackar, men det där är väl ett ljudkort och jag har redan ett som ska funka med ios (rme babyface)?
  3. brynte

    ipad air 2 och pc...

    jag funderar på att införskaffa min första padda/ platta. tänker isf framförallt att använda den till musik. skrivande, skapande, live, inspelning osv... idag verkar det vara ipad air 2 som är det bästa alternativet, så det blir nog en sådan isf. jag har hela tiden kört på pc/ android och har aktivt filterat bort allt som har med apple att göra, vilket innebär att jag har väldigt dålig koll på apples produkter överlag och framförallt paddor/ plattor, som jag oxå har filtrerat bort oavsett tillverkare. jag tycker att det känns väldigt inspirerande med en "mobil" studio och har skrivit flera låtar i mobilen, men google verkar tyvärr inte prioritera ljud. jag har sett (trots filtreringen) att det finns en himla massa grymma appar och tillbehör till iphone/ ipad, som bidrar till att jag nu har börjat att bygga upp ett intresse för en ipad. det känns som det enklaste steget att ta, för att testa på ios. dator och mobil känns som betydligt större steg och jag är inte beredd att byta ut dom, innan jag har testat ordentligt (och kanske inte då heller, eftersom jag är väldigt nöjd med både pc och android). jag har en del funderingar inför denna eventuella investering: * jag har ett ljudkort som ska funka med ios (rme babyface). behöver jag köpa till något för att kunna koppla ihop det med paddan? antar att jag behöver någon slags adapter iom att det är ett usb ljudkort och ipad har väl inte usb? * behöver jag köpa till något för att kunna koppla ihop ipad med min pc? funkar denna kombon ok, eller kommer jag att få problem med ipad/ pc? * något mer som jag kommer att behöva köpa till för att allt ska flyta på utan problem? appar, tillbehör, osv...?
  4. gammal tråd, men jag befinner mej just nu oxå i denna sits, så väcker den därför till liv igen :-) har alltid kört på pc/ android, men funderar nu på att testa ios och väljer isf den försiktiga vägen och ipad air 2. har aldrig tidigare ens ägt en "platta" och det känns betydligt mer "definitivt" att byta mobil eller dator. om jag genomför denna övergång och köper en ipad air 2, så kommer jag att använda den till inspelningar och ev även till spelningar (texter och midi). jag har ett ljudkort som funkar även med ios (rme babyface), så det borde inte vara några problem iaf. vilka tillbehör kommer man att behöva? vilka appar rekommenderas (det finns ju en del rekommendationer tidigare i den här tråden, men det är ganska gamla inlägg och det finns säkert mycket nytt och kanske bättre alternativ idag)? något mer som man behöver veta inför en sån här ev övergång (har knappt rört en ios enhet tidigare, så har ingen koll alls)? tips, idéer, förslag osv mottages tacksamt :-)
  5. tycker oxå att stefan är grym:-) har varit på föreställningen på marstrand (carlsten) dom senaste 2 åren och förra året var vi även på made in china:-) den här är en av mina favoriter från "no 90 kleist" (förutom sektionen med blåsinstrument, som jag personligen inte gillar):
  6. jag är äntligen klar med min första skiva och det är dax att försöka sprida musiken. det är dock några saker som jag skulle behöva lite bättre koll på innan dess och jag hoppas att någon vänlig själ vill hjälpa mej att fylla i luckorna. 1 - behövs isrc endast för radio, eller även online? om den behövs endast för radio, antar jag att den här punkten kan strykas, men annars är den högst relevant. på skivan har låtarna isrc och pq koder. för att kunna lägga upp låtarna online (hemsidan, spotify, itunes osv...), har jag varit tvungen att rippa min egen cd, för att få över låtarna till datorn. behövs isrc endast för radio, eller även online? iaf, så rippade jag till mp3, taggade låtarna med isrc med hjälp av ett program som heter mp3tag och la upp en av låtarna på min hemsida. för att kunna lägga upp låtarna på spotify (tex), tänkte jag anlita cdbaby, eller bandcamp. vilket av dessa rekommenderas? har varit i kontakt med cdbaby och dom vill ha låtarna som wave. om jag rippar skivan igen och väljer wave, kan jag då kontrollera att koderna sedan ligger kvar i låtarna? det går väl inte att tagga en wave fil med isrc osv, i efterhand? 2 - jag har förstått att man måste skicka skivan till ett eller kanske ett par ställen...? * kungliga biblioteket för ljud och bild. * sveriges radios grammofonarkiv. stämmer detta och isf gäller det fortfarande? är det någon som har adresserna till dessa? har letat på nätet, men har märkligt nog inte hittat adresserna. ps. hittade en adress till grammofonarkivet, som jag hoppas är aktuell?: Grammofonarkivet, Sveriges Radio 105 10 Stockholm. 3 - vilken är den bästa sajten för att starta och försöka hålla en blogg vid liv? en tillhörande android app är nödvändig, eftersom jag vill kunna posta inlägg direkt från mobilen. om någon är intresserad av min musik, så finns det ett exempel (i know why) på min hemsida från skivan: http://www.andreasbryntesson.com
  7. brynte

    ipad och pc...

    kör med pc och cubase 7, men är lite småsugen på nästa ipad, som väl ska släppas snart... hur är det med kompatibiliteten där tro? det finns ju en hel drös med användbara och roliga musikappar till ipad och jag funderar alltså på om det ev skulle funka att jobba fram idéer osv i ipad, för att sedan importera dom till cubase 7 på min pc!? har testat några musikappar på android och tycker det är väldigt roligt att utnyttja tekniken, när man inte sitter hemma vid datorn, men tyvärr ligger ju android en bra bit efter apple (än iaf), när det gäller musikappar, så det är därför jag överväger ipad!
  8. det var ju märkligt! det var samma sak nyss igen! försökte först att logga in 3 gånger med chrome, utan att lyckas och sedan funkade det direkt med firefox! jag har inte rört några inställningar, men det kanske man behöver göra i chrome? när jag ska logga in på hotmail med chrome, misslyckas ibland första försöket, men då funkar det alltid andra gången!
  9. har flera gånger haft problem med att logga in, när jag kör med google chrome! nu, för en liten stund sedan, efter flera misslyckade inloggningsförsök, testade jag instället att logga in med firefox och det funkade direkt! det verkar alltså tyvärr som att det är något strul med kompatibiliteten med chrome!?
  10. att apple leder stort ang musik appar, håller jag med om, men nog finns det allt en del bra appar, även till android och därmed borde även android appar, finnas med på sidan för appar, i tidningen! använder tex denna för att skriva texter: https://play.google.com/store/apps/d...S53b20uc3dwIl0. har testat att spela in med denna och fick ett helt ok resultat, fast spelade bara in på 1 kanal, så det var inget ordentligt test iofs: https://play.google.com/store/apps/d...Gl0cmFja2VyIl0. den här verkar oxå lite intressant: https://play.google.com/store/apps/d...YWVtb2JpbGUiXQ.. bara några exempel och det finns en hel del till att kolla upp! läste någonstans att ik multimedia har appar på gång till android oxå, men är inte säker på om det stämmer!? ingen som vet nåt om dom där tillbehören, som jag länkar till i första inlägget, ev skulle kunna funka, även på en android mobil?
  11. brynte

    PC och ANDROID...

    det var då ett evinnerligt tjat om mac och ajfån/ ajpäd i tidningen;-) när ska ni börja publicera studio för pc och android? ovanför app sidan, står det ju iphone/ android, men det är ju ytterst sällan med något till android där, så det är väl lika bra att antingen inkludera, eller ta bort "android" från sidan!? nädå, jag gillar, trots allt, tidningen, så skämt åsido;-) jag kör alltså på pc och android! det enda som fick mej att överväga iphone, var alla musikrelaterade appar och tillbehör, som ju hittills är överlägset android! det som jag funderar över är om det ev skulle funka att använda några av dessa tillbehör, på android? tex dessa: http://www.ikmultimedia.com/products/irigmic/ http://www.ikmultimedia.com/products/irig/ apparna blir säkert svårt att få att funka på android, men skulle tex dessa adaptrar funka att koppla ihop med en android och sedan använda andra appar, för att spela in osv?
  12. gilbert - tackar för tipsen:) deadflower - tackar för erbjudandet, men 5 år känns för gammalt (för mej iaf), med tanke på att utvecklingen på komponenter osv går i ett rasande tempo! är nog mer inne på att köpa nya grejer:)
  13. Jag tänkte försöka mej på nån slags ”nysatsning” på musiken, efter en tids frånvaro! Har bla skrivit ett par nya låtar som jag vill spela in! Jag har tidigare spelat in hemma i min lägenhet, vilket inte kändes optimalt precis, eftersom det är ganska lyhört osv! Kändes lite jobbigt att spela in, framförallt sång, i den situationen! Men nu har jag fått tillgång till en annan lokal att spela in i, där man får anstränga sej ganska rejält, för att lyckas störa nån! Jag delar lokalen med 2 andra och kommer inte orka släpa med mej min stationära dator fram och tillbaka, så jag tänkte försöka mej på att spela in på en laptop istället! Den blir ju betydligt smidigare att förflytta mellan lägenheten och lokalen! Dessutom är min stationära ganska gammal och sliten, så jag är sugen på en uppgradering! Tänker spela in rätt enkla låtar med gitarr, sång, bas och kanske nån synthslinga och trummor, men mina projekt har en tendens att bli ganska stora och tunga iaf, med många spår osv! Jag tänker även använda den till annat än musik (spel, surf osv), så grafikkortet vill jag ha ett bra (men tyst förstås)! jag vill ha en pc, eftersom jag är både van och nöjd med den plattformen! Jag har aldrig ägt nån laptop tidigare och har inte kollat så mycket på såna heller egentligen, så jag behöver tips på nån lämplig variant! Jag har iaf förstått att det behövs ett externt ljudkort till den! Har kollat på desktop konnekt 6 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=304340 Som verkar både prisvärt och bra!? Men nu har det väl kanske kommit bättre alternativ? Frost kanske är ett bra alternativ!? Verkar ju vara anpassad för musikproduktion! http://www.frostacm.com/configurator/view/165_172_116 hade nog egentligen velat ha större skärm, men… budgeten ligger på ca 20000 för laptopen och ljudkortet! Hur skulle du ha fördelat dom?
  14. har äntligen mixat om denna nu å lagt på trummor å bas:) https://www.studio.se/index.php?showtopic...7&hl=brynte
  15. Hastalavista - tackar för länken:) ok, ja ska testa hur de låter å sänka gitarren då, men från början va de menat å va bara acke, sång å lite körer, så de bär mej lite emot... får väl höja stråkarna lite me isf, så inte sången blir för hög... de ligger faktiskt en bas på redan, men de e oxå stråkar å rätt diskret! kanske borde testa nåt annat bassound, eller höja den befintliga... har gjort den här senaste mixen enbart i lurar, så de kanske e lite därför de låter "skevt"... ska lyssna i mina stereohögtalare oxå när tillfälle ges, så kanske de blir lite lättare å höra... Göran Ewertsson - tackar för tipsen:) DuckieTheAnk - ok, tackar för förklaringen å tipset:) jarlo - ja, så e de nog ca för mej... MJInc - tackar:)
  16. Hellpig - tackar:) den där ser användbar ut! e säkert en dum fråga, men hur använder man sej av en sån där egentligen? tex manlig sång! enligt den där frekvenskartan, ligger dom viktigaste frekvenserna mellan 100-900Hz, men har även "harmonics" mellan 900-8500Hz... kan man alltså "generellt" lägga på ett högpass filter vid ca 100Hz å försiktigt börja "dra ner" kurvan, vid ca 900Hz? kvinnlig sång ligger på 250-1100Hz... (viktigaste frekvenserna) e de alltså lämpligt å "dra upp" den manliga sången vid ca 100-250Hz å den kvinnliga sången vid ca 900-1100Hz? tänker ja rätt? å sen om de e den manliga sången som e "lead", "dra ner" den kvinnliga sången lite, där dom "krockar" (alltså ca 250-900Hz)? tog bara manlig å kvinnlig sång som exempel! vill bara veta om ja har fattat de rätt, så ja kan använda de här på liknande sätt, me instrument osv... Dingbats - ok, tack för tipset:) vore ju skoj å få lite bekräftelse på att man hör rätt dock, genom å kolla så de stämmer me kartan oxå... MJInc - tackar för ett bra tips:) vilken frekvensanalysator använder du?
  17. skulle behöva mixa efter frekvenser, men har aldrig gjort de förut (har bara eq:at lite efter lyssning, utan en tanke på frekvenser/ krockar osv..)! nån som har nåt bra tips, för en som aldrig eq:at efter frekvenser förut? skulle främst (denna gången) behöva få fram sången, men även acken behöver en bättre mix! låten har acke, stråkar (både bas å "slinga", körer å sång! de e den här låten, som behöver en bättre mix: http://web.telia.com/~u23405803/
  18. Dingbats - ok, tack:) woollie - "Det jag menade var att det inte blir någon skillnad på att göra en mixdown i stereo eller mono om alla ljud i en mix är monoljud som inte är panorerade" ok, men ja har oftast panoreringar på mina monokanaler, så då har ja väl iaf lite nytta av å göra mixdown i stereo... "Gör det till en vana att alltid göra stereomixdowns och att alltid välja stereogruppar så kommer det inte bli några som helst problem." ska försöka börja följa detta råd from nu! tackar:)
  19. ok, då blir de nog bra ändå då...! tackar för förklaringen:) "varför spelar du förresten inte in i 24-bit i stället, så att du inte behöver vara lika noga med att maxa inspelningsvolymen...?" missade å ändra den inställningen:(
  20. ok, tack claes, men tyvärr e de bara 16-bit...😳 då blir alltså försämringen märkbar? har dock iaf inte exporterat me dither...
  21. "Du kommer inte få extra kraft av datorn bara för att du skickar kanalerna till grupper. Anledningen till att du tjänar extra kraft är att du inte behöver använda lika många effekter om du har en grupp. T.ex. så kanske du vill ha samma eq på 4 olika körer och då kan du lägga en eq på gruppen istället för 4 likadana eq, en på varje kanal." ok, tackar för förtydligandet:) "Om du panorerar en kanal och skickar den till en mono grupp kommer ljudet spelas upp i mitten av ljudbilden oavsett hur du har panorerat kanalen. Du måste skicka en panorerad kanal till en stereogrupp för att höra panoreringen. Annars måste du panorera gruppkanalen men då kommer alla ljud som skickas till den panoreras likadant." ok, då e de ett givet val å välja stereogrupper! tack igen:) "Om du har skickat flera olika kanaler till en grupp och kommer på att du vill ha en till effekt på bara en av kanalerna så ska du lägga den på kanalen, inte på gruppen. Om du vill lägga på en ny effekt på alla kanaler som skickas till gruppen så ska du lägga effekten på gruppkanalen. Om du skickar en ny kanal till en grupp så kommer den behandlas av alla effekter som ligger på gruppkanalen. Du behöver inte Ungroupa för att det ska fungera." ok bra, tackar igen för förtydligandet:) "Har du någonsin använt ett monoreverb???" hmm, vet faktiskt inte...!? bara plockar ett som låter bra, typ;) "Varför gör du stereomixdowns om du inte använde stereogrupper och bara kör monoreverb?" trodde man skulle mixa ner till stereo, för å få ljud i flera högtalare!? alltså, att om ja mixa ner till mono (finns de alternativet, förresten), kom ljudet i bara en högtalare...!? har inte tänkt igenom de, utan bara läst nånstans hur man ska göra;) e en sak som fortfarande e lite oklar, annars känns de som att ja e redo å testa nu, tack vare er hjälp! tack å bock, än en gång:) de e en sak som nämndes tidigare, av hastalavista: "Panoreningar t ex på monokanalen följer ju med till grupperna som är stereopar" grupperna som e stereopar?
  22. brynte

    importera wave...

    har en rätt märklig undring ang importering till cubase sx3, av en låt i waveformat;) blir de nån försämrad kvalite på låten/ filen, om man gör en audio mixdown till wave å sen importerar wavefilen tillbaka till cubase igen, mixar om lite å sen gör en ny audio mixdown till wave?
  23. tackar för svar å tips:) uppskattas mycket! här kommer nåra följdfrågor, om ni (eller nån annan) orkar svara: Hastalavista "Grupper är fint att använda. Mer överskådligt och brukar kunna spara resurser." aah, de verkar ju oerhört smidigt! dax å testa nu, känner ja;) resurser kan man ju inte få för mycket av! har vart tvungen å "frysa" en massa kanaler, på mitt ännu pågående projekt, men då kanske ja kan tina upp dom igen...😛 "Panoreningar t ex på monokanalen följer ju med till grupperna som är stereopar" menar du att panoreringar inte följer me, om ja väljer monogrupper? "Effekter du vill ha på vissa spår i gruppen tar du i kanalmixen, innan gruppkanalerna." men om ja kommer på i efterhand, att de nog skulle behövas en annan effekt på en enskild kanal, som alltså redan ligger i en grupp... e de isf enkelt å "ungroupa" å sen bara "regroupa" igen, efter att man lagt på den där effekten? men de e klart... de innebär väl isf att när ja lägger tillbaka den i gruppen, kommer den inte å ha dom andra effekterna som dom övriga kanakerna i gruppen har... hmm, säj att ja har en grupp, me 4 effekter på å så vill ja lägga till ytterligare en kanal till gruppen... då kommmer alltså inte den nya kanalen å få nåra effekter (av dom 4)!? e de då bara å stänga av/ sätta på effekterna, för å applicera dom på även den nya kanalen? Dingbats "Troligtvis inte. Om du har tre sångspår som du skickar till en grupp måste gruppen vara stereo om du vill kunna panorera ut sångspåren i stereobilden. Om du vill lägga på ett stereoreverb måste gruppen också vara stereo. Som regel vill du ha alla grupper i stereo. men om ja panorerar klart innan ja lägger in dom i grupper, funkar de då bra å lägga dom i monogrupper? vet inte om ja nånsin använt ett stereoreverb, men ja vet att ja aldrig förut har använt stereokanaler... kan de inte bli lite "kaka på kaka" me stereogrupper, eftersom ja ju senare väljer stereo även i audio mixdown? känns bara lite... tryggare me mono, eftersom de e de enda ja har kört me tidigare...😛 "Du behöver inte "ungroupa" nånting, det är bara att lägga på det du vill lägga på på den enskilda kanalen, innan den skickas till gruppen. Då påverkas varje kanal först av det som ligger i channel strippen på just den kanalen, och sen av den som händer i gruppen." kopierar svar på ett liknande inlägg ovan: men om ja kommer på i efterhand, att de nog skulle behövas en annan effekt på en enskild kanal, som alltså redan ligger i en grupp... e de isf enkelt å "ungroupa" å sen bara "regroupa" igen, efter att man lagt på den där effekten? men de e klart... de innebär väl isf att när ja lägger tillbaka den i gruppen, kommer den inte å ha dom andra effekterna som dom övriga kanakerna i gruppen har... hmm, säj att ja har en grupp, me 4 effekter på å så vill ja lägga till ytterligare en kanal till gruppen... då kommmer alltså inte den nya kanalen å få nåra effekter (av dom 4)!? e de då bara å stänga av/ sätta på effekterna, för å applicera dom på även den nya kanalen? "Det är väl inte så mycket en metod att mixa som standardförfarande inom all mixning." aah, de e väl säkert så, men de e iaf nytt för mej, så... de va ungefär så ja mena;)
  24. brynte

    grupperingar...

    spelar in me cubase sx3! tänkte testa ett (för mej) nytt sätt å mixa... dela upp gitarr, sång, körer osv i grupper, för å underlätta mixningen å förhoppningsvis, få till en bättre mix! en dum fråga säkert, men bara för å va helt säker: ja har spelat in allting i mono! de betyder väl att ja även ska välja gruppkanalerna i mono!? om ja har körerna (tex) i en grupp å vill lägga en plugg på bara en kanal/ stämma (inte resten av gruppen)! e de bara å "ungroupa" den kanalen/ stämman isf, sen lägga på pluggen å sen lägga till den till gruppen igen? vill bara kolla så mina förhoppningar stämmer me verkligheten, innan ja beger mej ut på okänd mark;) nån som har nåra bra tips på denna metoden å mixa? vore bra å få nåra, innan ja begår alla standardmisstag;)
×
×
  • Skapa ny...