Jump to content
Annons

Axy

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Axy

    Ta bort

    Oj, ursäkta 😳. Har lirat i olika band sen 2006, men lirat gitarr sen 2002, och trummor ännu tidigare. Jag spelar alla "metal"-instrument, bas, trummor, growl och gitarr.
  2. Axy

    Ta bort

    Ta bort
  3. Ja det lät ju mkt bättre än det jag fått. Vad finns det för alternativ till att använda revalvers cabs? Och om man som i As i drown-fallet använder deras cabs, hur får man det bra? Skulle du orka beskriva ungefär vilka inställningar?
  4. Vad betyder graferna konkret? Att SM58 har lite mer bas och mindre diskant, och tvärtom för 57?
  5. All right! Tack för svaren, och ursäkta om ni inte tyckte jag sökte svar tillräckligt mycket innan. SM57 alltså... Man har ju hört talas om den och 58an och fått uppfattningen att 58an e mer lämpad för sång och 57 instrument. Skiljer sig det något i lämpligheten för just growl, som kanske inte är så likt traditionell sång? Är 57an bättre i det fallet?
  6. Axy

    Mikrofon till growl/skrik

    Tjena. Sökte runt lite på forumet och försökte hitta något som skulle besvara min fundersamhet, men hittade inget tillfredställande svar. Jag söker en mikrofon främst till growl/dödsmetall-vocals, och eventuell uppmickning av min elgitarrförstärkare. Jag har ett M-Audio-ljudkort med xlr-utång med fantommatning. Budget max 2000. Vill få ett ljud med fläskig bas och klar diskant. Hjärtligt tacksam för all hjälp!
  7. Ja, som titeln beskriver så undrar jag vilka gitarr-plugins/inputs/(vet inte vad man kallar det) ni gillar. Jag kör peaveys revalver III just nu men blir inte nöjd med ljudet jag får. Tips om hur man får bra ljud med revalver uppskattas också. Jag har annars en LTD med emg-micar och ett m-audio usb-ljudkort och kör cubuase. MVH Axel.
  8. Axy

    Revalver MKIII

    Jag får fan inget gött sound med revalver 😉 Testat 6505 och 6505+ och tweakat på typ alla rattar. Lägga inga övriga effekter på. Så här låter det, med ezdrummer: http://axelberglund.se/stemmor.mp3 Jag vill ha ett fylligt/småskoopat metalsound, eller härligt sketet stonersound. Är ganska noob på cubase och ljudteknik i allmähet, så jag hade uppskattat all hjälp jag skulle kunna få! MVH Axel.
  9. Tack för svar! Finns det någon mjukvara/plugin som gör motsvarande, som man bara aktiverar på sångspåret i tex Cubase?
  10. Jag hittar inte ens mitt ljudkort i IRQ-listan. Vad kan det bero på? Har HP och AMD.
  11. Fast vid ett andra försök funakde det ju inte... Jag har testat att mecka alla typer av bufferstorlekar och latency-grejjer, ändå sprak. BIOS-meck har jag inte testat eller drivisar till chipset. Vad DCP är vet jag inte. Datorn har 3gb ram, amd turion x2 2,2ghz, ati 4530. All fortsatt hjälp uppskattad!
  12. Hej! Jag är ganska erfaren av att spela in gitarr i cubase, men ska börja lägga sång nu, och får väldigt låg signal in. När jag spelar in gitarr brukar jag ha tex Peavey Revalver för att förstärka och ändra signalen. Vad ska man googla på/söka efter om man vill ha liknande för sång och förstärka/förfina ingången? Tack på förhand.
  13. Jag har en HP-laptop med AMD-processor, och ett Line 6 GX-ljudkort. Först sprakade det som fan, och vad jag än gjorde (drivisar, inställningar osv) så funkade det inte. Tills jag en dag kommer över detta, och allt är frid och fröjd. Hoppas det löser era problem också! http://forums.m-audio.com/showthread.php?5...-%28solution%29 http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...093&lang=sv MVH Axel. EDIT:Knaster/knastring EDIT 2: Nu var knastret tillbaka igen efter en lång inspelningssession i 3ms. Vettefan vad man ska göra annat än att sälja kortet till ngn annan, har testat andra line 6 på min dator och det är samma sak med dom, medan typ Zoom-kort funkat bra.
  14. *ALLA SOM HAR DETTA PROBLEM MED HP OCH AMD-datorer* Mitt problem löstes genom detta: http://forums.m-audio.com/showthread.php?5...-%28solution%29 http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...093&lang=sv
  15. Det löstet med en USB-fix från HP till deras AMD-baserade datorer. De flesta som har detta prolem har HP och AMD.
×
×
  • Skapa ny...