Jump to content
Annons

SFN

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Det jag vill uppnå är bra akustik i rummet .Dämpa ljud utifrån är inte så viktigt. Har basstraps i alla hörn och absorbers på sidoväggar och diffusers bak. Har inte mätt något resultat men undrar om det hjälper något att åtgärda fönsterytor ytterligare akustikt med gardiner.
  2. Jag ett rum med en hel del basstraps absorbers och diffusers men behöver förslag till fönsterytor.Jag har ett fönster bakom monitorerna och ett större fönster längre bak på vänster sidovägg och en glas yta och dörröppning på motsvarande höger sida. Gardiner behöver ju vara väldigt tjocka och tunga för att ha någon effekt .Man behöver också minst dubbla mängden tyg motsvarande arean på fönstret och att dom hänger ut med luftspalt en bit från vägg för bättre effekt.Vet inte hur jag skall göra då jag inte har lust att lägga för mycket pengar på gardiner då det kanske inte hjälper mycket ändå. Det finns ju lamellgardiner.Fungerar dom bättre än vanliga gardiner? Blir väl dyrt dock.Här fanns från Akustikmiljö men hittar inga priser: http://www.akustikmiljo.se/produkter/vertikal-akustisk-lamellgardin Här var några andra: http://absoflex.se/produkter/akustikdraperi/ Här finns gardiner från Hofa : https://hofa-akustik.de/en/modules/curtain/ Dom har måtten 200*220 så i höjdled är dom lite korta då 250 hade varit bäst i mitt rum.Man kan specialbeställa andra mått men dom är dyra för 3000:-/st så för ett par för ett fönster blir minst 6000:-. Dom är 900g/m2. Finns även från Thomann tyngre varianter 300g/m2-500g/m2 tyg eller färdiga gardiner : https://www.thomann.de/gb/stairville_curtain_500g_m_3_0x3.0m_cream.htm?ref=search_prv_6 Dom minst färdiga är 3*3 meter så då får man lägga upp dom en halvmeter i höjdled och och dom kanske är lite långa i sidled. Är det bättre eller lika att hänga dubbla tunnare gardiner bakom varandra eller köpa en motsvarande lika kraftig gardin? En del använder Ikea Sanela : https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80230196/ Dom är väl 300g/m2 så dubbla blir kraftigare och ganska billigt runt 1000:- med mått 140*250. Några andra förslag ?
  3. Tack för förslagen. Det blev en begagnad Kurzweil PC361 som jag inhandlade.
  4. SFN

    Synt med orkesterljud

    Tänkte höra om ni har förslag vad som skulle funka bäst vad det gäller att använda olika orkesterljud i elektronisk musik.Jag vill ha bra pianon,stråkar,blåsinstrument,körer med mera. Har i dagsläget en akai Mpc sampler. Antar att det inte fungerar så bra att sampla pianon och mappa ut på padsen för atta sen spela in. Finns det annars bra samplingscd med orkesterljud.Inga loopar utan enstaka ljud. Alternativ är att använda sig av dator med program som kräver någon form av spelare man måste köpa till som tex kontakt som mjukvarusampler. Big Fish Audio eller Eastwest har ju alternativ men känner jag får mer gjort med hårdvaruinstrument. Alltså återstår också att använda mig av workstation typ Korg M-50,yamaha Mo6, Roland Juno Gi,Kurzweil Pc361 eller Clavia Nord wave,Nord electro med synt och samplingplayer och likadant Waldorf Blofeld. Alla dom har ju också då tillgång till bra elektroniska ljud. Tar tacksamt emot förslag på andra alternativ eller vad ni skulle rekommendera.
  5. Tack för svaren. Tror jag behåller mitt Tc externa ljudkort då även om jag inte använder ingångarna ändå har en del bra bra saker som volymkontroll,hörlursuttag och ger mina högtalare bättre signal än via hörlursuttaget på min Imac. En dac skulle vara en ersättning på mitt TC ljudkort med extra bra ljudkvalitet men det blir nog marginellt då TC´n förmodligen står sig bra. Dac´n skulle kopplas via usb in och sen via analog ut till monitorerna och uppföra sig som ett ljudkort.
  6. Har en Imac 2.93 GHz 4Gb som jag kör ableton live och några plugins.Har även det externa ljudkortet TC desktop Konnect 6 och det fungerar bra men jag använder det aldrig längre för att koppla in några externa instrument utan kör bara med plugins och undrar om det fungerar att köra med det interna ljudkortet i imacen bara? Sen tänkte jag höra om man köper en separat D/A omvandlare istället att koppla in monitorerna till blir det någon skillnad i ljud mot TC electronics ljudkort.
  7. Har nu införskaffat en imac och har kopplat in ljudkortet till logic och det funkar bra faktiskt trots inga texas instrument kretsar.Har inte kört några tunga projekt än men än så länge inga problem. Hört att dom flesta problem är om man kör windows via bootcamp på macen. Har den ibland inkopplad till min pc också och det funkar men var tvungen att koppla bort wireless wlan nätverket i enhethanteraren annars blev det massa audiodropouts. Har en lacie 400/800 firewirekabel till imacen.Kan vara värt att testa annan kabel om man har problem.
  8. Tack för tipsen. Lutar väl åt ett par Audio Technica då. Får testa dom ett längre lyssningspass i butiken.
  9. Skall införskaffa ett par nya hörlurar för mest mixning och lite inspelning vokalt. Har ett par gamla Akg k 240 och vill testa nytt. Stilen är elektronisk musik så det är viktigt att höra basen. Dom skall var slutna och det är viktigt att dom är komfortabla och man kan ha dom på länge utan att få ont i huvudet. Har inte hittat några Sennheiser i några butiker så undrar om dom är lämpliga? Någon som har jämfört Audio technica ath m50 med Sennheiser hd 25-1 2 ?
  10. Manual Desktop Connect 6 Får en Mac snart så jag kan återkomma hur den funkar där.
  11. Hitta "command prompt" under "start" "program" "tillbehör" Högerklicka på den och välj "kör som administratör" (Går inte det så shift+högerklick och välj "kör som") skriv där prompten blinkar: regsvr32 vbscript.dll En popruta skall dyka upp som du klickar ok på och du stänger därefter "command prompten" Nu skall det funka att installera från skivan. Installationsmjukvaran kan även laddas ner på deras webbplats.
  12. SFN

    Event SP8

    Såg att Musikbörsen GBG säljer dessa för 6995:- Hur kan dom vara så billiga? För det priset så borde valet vara lätt jämfört med motsvarande monitorer. Funderar bara på om det är overkill med 8" och 280W i mitt rum som är 3,9*3,3 meter? Spelar in elektronisk musik och det är viktigt att höra lågt i registret men jag kan pga sura grannar inte lyssna så högt. Kanske bättre med 6" tex Event SP6 eller KRK VXT 6?
×
×
  • Skapa ny...