Jump to content
Annons

pentalamia

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av pentalamia

  1. Tackar! Känns alltid skönt att veta att man gör rätt för sig från start så man slipper göra om allt 😉 Sitter och spelar in nu och det går riktigt bra! Dock har det dykt upp ännu en fråga... Jag började att använda mig av funktionen att spela in flera klipp på samma spår parareellt eftersom det då blir lättare att mixa de låga registren för sig. Märkte dock att när jag bouncade ned klippen till en mix så behålls .wav filerna från de separata originalfilerna samt en mixad fil. Finns det något sätt att göra så att originalfilerna automatiskt tas bort när man bouncar ned en mix av dem så de slipper ligga ta upp en massa onödig data? Spelar in i 24/96 (själv har jag iaf skillnaden) så vill undvika så mycket restfiler som möjligt.
  2. Tackar, det hjälpte! Någon som har erfarenhet av att jobba med detta i mixningen? Tänkte eftersom funktionen i sig knappt nämns i de tidigare tutorials för basic audio editing kanske det inte är menat att man ska använda sig av det i någon större utsträckning utan mixa på annat vis? Färgar det ljudet på något vis? Skapar mest orkestral musik vilket brukar kräva en hel del spår då man använder ett brett spektrum av instrument. Därför tycker jag det är lättast att skapa ett spår per instrument för att lätt hålla koll på dem... verkar krångligt om man måste använda flera spår för samma instrument bara för att det ska ha lite olika karaktär genom låten. Kanske finns det ett smidigare sätt att jobba på? Alltid undrat hur man ska ta sig tillväga om man vill lägga en effekt på ett separat klipp men inte på hela spåret...?
  3. Hej! Är helt ny till Sonar 8 och har försökt sätta mig in i programmet så mycket som möjligt genom att läsa igenom manualer och dylikt. Dock är det en fruktansvärt trivial fråga jag fortfarande inte fått svar på. Lovar att problemet är fruktansvärt lättlöst men har trots flera försök inte hittat svaret. Frågan är hur tusan man höjer volymen för enbart ett klipp i ett spår. Säg t.ex. att jag skapat ett spår vid namn Piano där jag spelar in alla pianopartier i låten. Pianot återkommer flera gånger under låten men emellan klippen är det tystnad. Hur ska jag gå tillväga om jag vill enbart vill höja volymen på ett klipp i spåret? Den enda funktionen jag kan hitta är att ändra gain level på hela spåret men det påverkar ju alla klipp i spåret. Som före detta Samplitude användare har jag vant mig att det bara är att markera klippet och dra i vertikal riktning för att öka och minska volymen... antar och hoppas att det är lika lätt i Sonar 8. Tack på förhand, MVH Jhonny PS. Ber om ursäkt för att jag startade en helt ny topic om denna triviala fråga.... Hade bara kunnat använda den förra tråden jag skapade, aja lätt att vara efterklok. DS.
  4. Hej! Tänkte höra om någon vet om det är möjligt att uppgradera Sonar Studio till Sonar Producer och i så fall hur mycket skulle det kosta ? Har under många år använt Samplitude men tänkte flytta över till en mer etablerad sequenser och har kommit fram till att Sonar nog är det som passar mina behov bäst. Men om någon har någon information där man tittat och jämfört Sonar med Cubase eller Protools upplys gärna! Tack på förhand,
  5. Trummisen i mitt band använder enkla Koss Spark-Plug ^^ Men det verkar fungera toppen 😄
  6. Använder Edirol FA-66 till både min Macbook och till stationär. Fungerar utmärkt... Finns dock vissa saker man borde kolla upp! Tillverkare av nord och sydbrygga, 1394 interfacets tillverkare samt vad det är för processor du använder.... Vad gäller bryggor och processor är det att föredra (om inte ett måste vid inspelning) med Intel. AMD använder s.k. burst traffic vilket betyder att de samlar upp en buffer data för processorn att bearbeta. Detta kan leda till sprak, droppouts och latency. 1394 anslutningarna bör tillverkats av Texas instruments vilket verkar jobba bättre med intel. Vad jag tror han menade med att firewire är dynamiskt är att det sätter lite mindre press på RAM minnet och i regel processorn. Sen kan firewire även koppas peer-peer vilket betyder att det på många fw kort finns 1394 in. Så har man flera fw enheter är det ju väldigt dynamiskt eftersom du inte behöver mer än 1 fw port på datorn som du till exempel behöver med usb2. Dock är ju denna 'dynamik' ganska obetydlig... Har även märkt att vissa fw interface (har dock inte provat med usb) är känsliga för störningar. På vissa billiga och äldre laptops kan man få ett irriterande sprakljud när man har nätadaptern inkopplad... ingen aning om vad det beror på dock.
  7. Korg Oasys, Logic, AD, och några VST pluggar 😄 Najs !
  8. Vad gäller mixar är det enligt min åsikt oslagbart med monitorer... Om man tänker sig vad de som lyssnar på din mix till 90% använder sig av ?, gissar på någon typ av högtalare. Missförstå mig inte, hörlurar är toppen! men det tycker jag är mer kompletterande, precis som högtalare kan komplettera hörlurar. Har man begränsad budget och ett rum som inte är helt akustiskt skadat skulle jag gå på högtalare.
  9. Tyckte Samplitude var helt perfekt att börja med 😏 Vill man uppgradera lite sen är Sonar ett bra alternativ.
  10. Vilken Triton hade du tänkt dig ? (classic?) Man kan säga att TR är en uppdaterad Triton LE. Dock tycker jag personligen att de inte skiljer sig speciellt mycket åt... Lite uppdaterade combo men inget man ändå inte trixar med på egen hand. Så vilken du väljer spelar inte sådär jättestor roll så länge det inte är en Triton classic. I så fall skulle jag köra på TR. Något du kan ha å åtanke är ju vad du hade tänkt att använda den till samt hur stor klaviatur. Kom ihåg att det bara är 88 versionen som har vägda tangenter.
×
×
  • Skapa ny...