Jump to content
Annons

lutfisk

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vaknade just upp till den här förskräckliga nyheten. Finns det någon här på studio som sitter på smaskig insiderinfo? http://ttela.se/start/trollhattan/1.634161
  2. Jag är skitnöjd med kortet. Gillar reglagen som sagt, köpte det efter att mitt gamla (inspire1394) havererat och fireone låter bättre i mina öron. Fick den för 1500 hos Thomann, fast nu verkar den ha utgått. Efter en tur på google hittar jag endast fireone för 3k +. Slå till om du får den under 2k. Vet inte hur den står sig mot konkurrenterna i prisklassen 3-4 k, men för 1500 är den absolut ett fynd.
  3. Jo alltså microkorgen går att använda som midikeyboard, dock lyckas jag inte reglera cutoff, delay osv. via rattarna (kör logic). Funkar iaf att ändra volym samt dra i pitchbend- och modulationshjulet.
  4. Den första är ju en synth och den andra en kontrollyta, om jag fattat rätt. Vad behöver du? Själv har jag en microkorg. Ganska trevlig att spontanspela på, slipper sätta igång datorn med allt vad det innebär. Funkar som en bra kreativitetskälla för mig. Mjukvara tar ju ingen plats och du får mer ljud för pengarna, i mitt fall har dock hårdvaran bidragit till ökat intresse pga. sin lättillgänglighet.
  5. Brukar arbeta i pianorollen med midi, händer att jag tar en färdig loop och arrangerar om efter smak. Ganska grön och lat, så jag har inte hunnit utveckla något revolutionerande system än. Om någon annan har det får ni gärna posta.
  6. Har numera(sen 2h tillbaka) ett fireone i min ägo och hittills är jag helnöjd. Den levererar bra ljud med gitarren samtidigt som jag tycker gränssnittet är underbart. Saknade fysiska reglage tidigare har jag upptäckt nu.
  7. Ja syftar du på den runda blå ikonen 48 V så har jag testat, har tryckt på allt jag sett. När jag ändrar reglagen på micken så ger det utslag på volymen, det "knäpper", det måste väl betyda någonting, vad drar man för slutsats av det? Har visserligen beställt nytt kort nu, men alla tips är välkomna.
  8. Kortet brusar i alla vägguttag när jag ansluter nätaggregatet, det här förekom inte tidigare. Enligt presonus hemsida har den fantommatning och jag kör med sådana kontakter. Tack för svaret!
  9. Har ett individuellt problem som jag inte kunnat läsa mig till på forumet. Ljudkortet är ett presonus inspire, som vad jag förstått med säkerhet ska ha fantommatning och micken är en studio projects b1, helt ny kan tilläggas. När jag kopplar ihop grejerna får jag inget ljud, dock hör jag knäppningar när jag ändrar reglagen på mikrofonen. För övrigt köpte jag ljudkortet begagnat och en av gitarringångarna har säckat ihop sen dess, den andra ingången funkar dock. Dessutom börjar kortet numera brustjuta när jag kopplar i elförsörjningssladden, vilket jag inte kan dra mig till minnes att den gjorde för ett par veckor sedan. Jag tvivlar själv på att micken är problemet, men skulle gärna få lite medhåll innan jag lunkar iväg och köper nytt ljudkort.
×
×
  • Skapa ny...