Jump to content
Annons

denial678

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vi har införskaffat alla grejer vi behöver inför inspelningen och mixning av våran debut platta. Masteringen kommer ske i en professionell studio. Vi har mickat upp trummorna och hitills hunnit spela in två låtar. Utrustningen är: Virvel: Shure SM57 Baskagge: Shure Beta 52 Pukor: 1st Shure SM57 för två små pukor Overhead: 2st Oktava MK-012 (spaced pair uppsättning) Ljudkort: M-Audio Fast Track Ultra 8R Vårat ljudkort har röda lampor till varje mick kanal som lyser när det klipper. Det vi är fundersamma över är att vi justerade volym kontrollerna för varje kanal så att de var så höga som möjligt UTAN att lamporna lös rött. När vi gjort det började vi spela in. Dock så reagerar Cubase på att det klipper när man spelar upp det. Främst så är det baskaggen som gör att detta sker, vilket går att åtgärda genom att sänka volymen på den i Cubase (vilket vi förmodligen ändå kommer göra då den är för hög i mixen). Varför reagerar Cubase på att det klipper men inte ljudkortet? Angående volymen i mixen så är den rätt så låg just nu ändå. Vad ska vi göra för att få upp volymen på hela mixen? Ska vi höja kontrollerna vid F3 mixern i programmet, eller ska vi applicera Gain via Process i varje enskild kanal? Ljudvågorna ser som sagt relativt små ut i Cubase i de flesta kanalerna. Hur vet vi om ljudnivån är för låg?
  2. Jo vi har ju högtalare, men de är vanliga hemmabruks högtalare från Creative som används vid datorn. Kan vi använda dessa för att kontrollera eventuella fasfel? Vart växlar man mellan mono och stereo?
  3. Vi är ett band som ska börja inspelningen av våran första platta. Vi kommer använda oss utav detta för inspelningen: Ljudkort: • M-Audio Fast Track Ultra 8R Mikrofoner: • Kagge: Shure Beta 52 • Virvel: SM57 • Pukor: SM57 • Overhead: Två Oktava MK 012 Sång och gitarrerna kommer vi spela in med SM57'or. Basen kommer vi förmodligen spela in via line-in. Vi kommer använda oss utav Cubase för mixningen. Vi är nybörjare när det gäller mixning, men vi har tyvärr inte råd att låta ett proffs mixa det åt oss. När vi är klara med mixningen kommer vi dock skicka in plattan till en professionell studio för mastering. På grund av våran begränsade budget så har vi tyvärr inte heller råd för monitorer. Vi kommer alltså mixa plattan med enbart studio hörlurar (Sennheiser HD-380 Pro). Är detta möjligt eller är monitorer ett måste för att få en hyfsat bra mixning? Har ni några tips och råd om vad vi bör tänka på inför inspelningen och mixningen? Är dessa hörlurar bra nog för oss?
  4. Grejen är ju att DB Operan är svindyra. Jag har dock lyckats hitta två begagnade Mackie Thump TH-15A för ett grymt bra pris (två för 4500kr inkl. stativ). Duger dessa för mitt ändamål dock? Jag kan tänka mig att de är sämre än DB Operan, men så länge det inte är skit som man absolut inte ska lägga pengar på så är jag nöjd för det priset. Vad säger ni?
  5. Vad sägs om två Mackie Thump TH-15A? http://www.thomann.de/se/mackie_thump_th_15a.htm http://www.mackie.com/products/th-15a/ Priset är ju väldigt rimligt om dessa är aktiva högtalare av bra kvalité. Skulle dessa räcka för mina behov?
  6. Jag har lyckats hitta två begagnade Whaferdale högtalare för 1000kr styck, 150W. Om jag kombinerar dessa två med en Samson TM300 (begagnad powermixer) för 2000kr, räcker det för att jag ska höras eller behövs det mer kraft än så? Priset är ju riktigt bra i alla fall, 4000kr totalt. Högtalare: http://www.wharfedalepro.com/Home/Products...42/Default.aspx Powermixer:http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=69 Vore 200W högtalare bättre? Skulle dessa då fungera med den här Samson powermixern?
  7. Till mina behov, vad är bästa lösningen? 1. Mixer - aktiva högtalare 2. Mixer - slutsteg - passiva högtalare 3. Powermixer - passiva högtalare Jag lutar åt tredje alternativet, men har ingen aning om det är den optimala lösningen för mig. Vad säger ni?
  8. När det gäller Watt-angivelsen på en powermixer då? Måste den stämma överens med högtalarna? Kan man kombinera en powermixer med 2x100W med högtalare som har 250W styck?
  9. Har kollat vidare på begagnade grejer och hittat lite intressanta set med powermixer + högtalare. Powermixer: - Samson TM300 (1995:-) http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=69 - Phonic 620 (1500:-) http://www.phonic.com/en/mixers/powered-mi...d-620-plus.html Högtalare: - Wharfedale VS15 (995:- styck) http://www.wharfedalepro.com/Home/Products...42/Default.aspx - Wharfedale Pro EVP S15 (1500:- styck) http://www.wharfedalepro.com/Home/Products...19/Default.aspx Just nu lutar jag åt Samson TM300 + 2st Wharfedale Pro EVP S15. Dock står det att Samson powermixern är perfekt för live framträdanden, plus att designen är horisontell och inte vertikal. Fungerar den fortfarande för användning i replokal? Vad tycker ni annars om den kombon för det priset (totalt 5000kr)?
  10. Oj, jag kanske var helt ute och cyklade när jag föreslog enbart slutsteg + högtalare? Är det så att en mixer är helt nödvändigt? För om så är fallet så kanske aktiva högtalare skulle kunna vara ett bättre alternativ för mig. Hur många watt behöver jag egentligen? Skulle en DB Opera 402 Live räcka? http://www.thomann.de/se/db_technologies_o...ve_aktivbox.htm Fy fan, man blir ju helt snurrig på alla olika möjligheter som finns. 🙂
  11. Jag tror 150W är för lite för mig, då vårat band består av blastande trummor och två högljudda gitarrförstärkare för närvarande Är T.AMP E800 för övrigt ett slutsteg? http://www.thomann.de/se/the_tamp_e800.htm I sånna fall, är det inte bättre (och billigare) för mig om jag köper ett slutsteg + 2 högtalare istället för ett set med en mixer + 2 högtalare? Vad är nackdelen med att bara använda sig av ett slutsteg? Jag vill främst ha ett PA set som kan fixa att mina vocals kan höras när vi repar, that's it.
  12. Har kollat runt lite på Thomann.de och hittade denna intressanta set: http://www.thomann.de/se/the_box_pa_252_ec...ii_e800_set.htm Funkar denna för att koppla in mikrofon och lira sång? Vad är egentligen skillnaden mellan att köra på ett sånt här set jämfört med att ha en powermixer + högtalare? Jag behöver som sagt bara ett PA set för sång, inget mer. Behövs det verkligen då mixers med flera kanaler?
  13. Är i behov av ett PA system då jag är sångare och nyligen joinat ett band. Vi lirar extrem metal så det gäller att vi har något som gör att jag hörs. Vad är det man ska tänka på? Begagnat är inga problem, så länge det är bra grejer. Är beredd att lägga ut max 6000kr. Vad är det som behövs? Aktivt eller passivt system? PAt kommer användas i en mellanstor replokal. Är helt nybörjare, så jag har ingen aning om slutsteg behövs eller om det räcker med två högtalare + mixer. Hur många watt är optimalt för sån här typ av musik? Ska jag köpa separata grejer eller är PA paket att föredra? Vill inte ha billigt skit men samtidigt har jag dessvärre en tight budget. Har ni några förslag på vad som skulle kunna fungera?
×
×
  • Skapa ny...