Jump to content
Annons

DAC

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av DAC

  1. Om du behöver riktigt väl kontrollerad djup bas (som HD600/HD580 helt saknar) så behöver du den här luren: Den är mycket billigare än Stax-luren, kostar bara 1000usd+frakt och moms. (Liknande frekvensgång för övrigt, men mer än så vet jag inte, jag har inte hört stax-luren.) (Det är inte alltid värsta bettet i gitarrer, så där är den kanske inte helt perfekt om det är vad man letar efter. Men det finns nog ingen lur som gör allt samtidigt...)
  2. En gammal akustikprocessor att leka med. Den arbetar i 2-3 stereokanaler för att simulera olika typer av lokaler.
  3. Det är inte elektrostater, utan magnetostater / ortodynamiska hörlurar. Den största skillnaden är att magnetfältet skapas genom starka fasta magneter istället för genom ström. Det gör att man slipper den extra lådan som behövs för elektrostater. Dom här kan man plugga in och lyssna med, precis som med vilken annan hörlur som helst. Fast man får ändå fördelarna från elektrostater. (Mer om LCD-2 finns på wikiphonia.) ( Förutom att dom låter bra har dom också fina mätvärden från canjam.) Till skillnad från många andra hörlurar ser fyrkantvågen fyrkantig ut geonom LCD-2. Och mätningen visar en helt rak frekvensgång under 1000 hz. I den jämförelsen var det bara Sennheisers HD800 som hade liknande fina mätvärden.) Dom kostar $950 + frakt (samt tull och moms), direkt från Audeze.com. Fast dom levereras inte direkt, utan man får vänta på sin tur, just nu cirka en månad.
  4. Väldig få lurar har en riktigt rak frekvenskurva. Här finns några exempel på mätningar från ganska dyra hörlurar, samt ett par lite billigare lurar. (Bara ett par av dem är avsedda för studiobruk, t.ex. LCD-2.) Som du ser har man även gjort ett par andra mätningar, t.ex. fyrkantsvåg. Det är inte en perfekt mätning för dig, eftersom många av lurarna är mycket dyrare än du tänkt dig, men du kanske kan få lite inspiration! headphone measurements from canjam
  5. Du skulle höra dem också. Instrument och röster låter härligt naturliga. (Fast jag har som sagt inte provat dem ordentligt än, jag har än så länge bara lyssnat på färdiginspelad musik i dem.)
  6. Ny studiomonitorlur jag tänkte prova. Audeze LCD-2 studioreferens. Dyr, men oerhört djup och detaljerad bas, samt tredimensionell ljudbild (inte bara höger-vänster som med många andra hörlurar - och inte "extra bred" som HD800 ställer till med.)
  7. LCD-2 från Audeze är tänkt att både funka i Studion och hemma. Jag har dock inte provat den i studio (än). (Den kostar visserligen betydligt mer än 2000 kronor, men ändå.)
  8. DAC

    Bästa hörlurarna

    Du bör kunna få tag på ett par begagnade AKG 240 under 500 om du letar lite. Jag köpte mina 240 Monitor för en 50-lapp. Dom är visserligen inte i närheten av riktigt bra lurar men låter helt okej.
  9. Att hörlurar inte är samma sak som högtalare är helt sant, men det innebär inte att alla hörlurar ger en dålig stereobild. Nu var ju dessutom frågan från början vilka hörlurar som ger en bra stereobild, och inte hörlurar VS högtalare.
  10. Den var ju inte så dyr... men frågan är om det är bättre att spendera 1000 kronor på mjukvara, eller på bättre hörlurar.
  11. Den här luren har en fin stereobild (men är ganska dyr). http://www.audeze.com/?page_id=32
  12. Spännande att du hört alla hörlurar som existerar 🙂 Visst finns det hörlurar som ger en bra stereobild. Däremot kanske inte stereobilden är jättestor. Separation, placering, och tredimensionalitet kan man däremot få i sina hörlurar.
×
×
  • Skapa ny...