Jump to content
Annons

allanidalen

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej hej! Vet att detta inte är det ultimata forumet, då jag söker efter filmskapare, men det skadar aldrig att kolla. Många håller ju på med flera olika saker. Så, till saken! Jag studerar sista terminen på Linnéuniversitetets musikproduktionsprogam. Nu ska jag, som examensarbete, göra en undersökning huruvida musik kan påverka film. Jag söker därför filmklipp att komponera musik till. Jag ska komponera olika musik till ett eller några filmklipp och bara med hjälp av musiken försöka ändra upplevelsen så radikalt som möjligt. Jag ska sikta på dessa fyra genrer/känslor: skräck, komedi, sorg, glädje. Jag söker helst efter så "neutrala" scener som möjligt, med det menar jag, inte innehåll som drar starkt åt något håll när det gäller genre, t.ex. någon som går in i ett tomt hus, någon som står i badrummet och borstar tänderna eller liknande, någon som levererar ett paket till ett hus etc. är bra exempel. Sämre exempel kan vara mord, biljakt, eller ett hettat gräl. Jag kommer inte att använda filmen i något kommersiellt syfte och upphovsmännen kommer att få all kredit för filmen. Filmen kommer bara att vara med i min redovisning, som måste läggas upp på DIVA (http://www.diva-port...mash/search.jsf). Det kan hända att jag vill använda klippet efter examen till att ragga jobb, men detta avstår jag om det är problem för Du som skapat filmen. Någon som vill/kan hjälpa mig?
  2. En liten uppdatering: Kollade noggrannare på presonus sida vilken version av universal control jag ska ha och jag hade missat en version som var kompatibel med min version av OS X. när det var installerat så funkade kortet några minuter, sedan var det samma visa igen. Det är 6 pins firewire bakom kortet och i manualen står att om det är en 6 pins in i datorn så ska det få tillräckligt med ström, om man inte länkar vidare andra firewire-enheter. Men med en 4 pins i datorn så räcker det inte och man får använda den medföljande strömkabeln till vägguttag. Nu har jag 9 pins i datorn så jag har aldrig tänkt det som ett problem, men jag kopplade in strömkabeln ändå och det funkade ett par minuter innan allt gick åt skogen. Konstigt är också att när det börjar spraka så går alla inputs i taket på universal control och ibland de utångar jag använder, men inte alltid. Känns ju inte som att firewirekabeln börjar skapa skrap i alla ingångar även de som inte ens har något inkopplat. Dessutom om jag rycker ut firewirekabeln och har i strömkabeln så stänger kortet inte av sig, men jag kan ändå se på mätarna på själva hårdvaran att det sprakar fortfarande, även om jag inte kan höra något. Så det kan ju inte vara kabeln. Seriöst, har ingen någon aning om vad jag kan prova?
  3. Jag har stora problem med mitt PreSonus Firestudio Mobile. När jag kopplat in det så börjar det brusa förfärligt och det tar upp nästan en fjärdedel av mitt headroom och sedan efter ett tag börjar det spraka och knastra så mätarna når till toppen och allt går in i inspelningarna. Om jag kopplar ur det igen och sedan kopplar in det så funkar det i någon minut innan bruset kommer och sedan någon minut till så kommer knastret. Ju fler gånger detta görs, desto snabbare börjar eländet. Jag har haft kortet sedan Augusti förra året och jag har inte använt det så mycket, då jag har tillgång till en studio, och när jag spelat in och mixat hemma har jag oftast använt MIDI-klav och datorns egna ljudkort. Tidigt detta år så upptäckte jag första gången detta beteende med brus och skrap. Jag upptäckte efter lite efterforskning att jag aldrig hade haft universal control installerat och installerade senaste versionen, hemladdad från PreSonus supportsida. Då funkade det utmärkt i någon månad, sedan började det strula igen. Installerade om universal control och det funkade några månader. Nu är det tillbaka åter igen och nu värre än någonsin. Nu sprakar det oftast direkt jag kopplar in det, och efter ett tag så slutar det oväsnas helt, men då funkar antingen inget ljud eller bara output-ljudet. Detta fixar jag dock till om jag haft ljudkortet utdraget i någon timma, men tre minuter efter är det samma visa. Jag har provat att installera om universal control till både näst nyaste och nyaste versionen och kört helt utan (som jag gjorde första halvåret, utan problem) men inget hjälper. Jag har provat att ändra buffer size i mitt inspelningsprogram (knastret finns inte bara i programmet utan hela tiden ljudkortet är inkopplat) och olika safe modes i universal control, utan framgång. Har kontrollerat kablar och mikar och dator. För mig låter det som något fel med samspelet mellan dator och ljudkort, men hur fixar jag det? Använder: PreSonus Firestudio Mobile Apple Macbook Pro 13" 2.3 GHz Intel Core i5 4 GB DDR3 Mac OS X 10.6.7 Pro Tools 9.0.2 (även fast spraket finns utanför programmet) Universal Control 1.64 (i skrivande stund) Nu i efterhand så undrar jag om jag fått ett måndagsexemplar som aldrig funkat riktigt, men jag märkte det inte förrän efter ett halvår då jag knappt använder det. Oerhört tacksam för snabba svar då jag måste bli klar med en inspelning imorgon, och detta hindrar mitt workflow. Har hunnit sju takter på två dagar. Också ber jag om ursäkt om jag förklarat mitt problem vimsigt och otydligt. Jag är så stressad och förbannad att jag inte kan tänka klart.
  4. Jag älskar trummorna, särskilt virveln i Mötley Crües Saint of Los Angeles. Sedan gillar jag även trummorna i Evergreys The Inner Circle (introt i Where All Good Sleep) . Väldigt feta men jag tycker inte det blir för mycket som många åttiotalstrummor. Masterplans MKII och filmmusiken till Gladiator av Hans Zimmer är även ganska uppskattade av mig.
  5. Jag har kört Cubase 3 länge nu. Är inte så värst rik så jag har inte fixat 4:an eller 5:an. Efter att ha plöjt igenom studios mixologi så lyfte mina mixar en hel del, men jag hade problem att följa många saker till punkt och pricka. För en tid sedan köpte jag specialutgåvan av mixologi med en medföljande DVD och upptäckte att de flesta av mina pluggar ser helt annars ut än de i videon och att Logic är mycket mer användarvänligt. Inte undra att jag krånglade till det. Bl.a. så bestod de-essern av bara en ratt och en mätare och min eq har lo-cut, low, low-mid, high mid, hi, och high-cut och det ända man kan ändra i q-värdet är att kryssa i extra smalt, men det går dock bara på low-mid och hi-mid. Jag kan inte heller bara klicka vart jag vill som han gjorde i videon utan måste skruva på rattarna till värdet jag önskar. Allt detta gör naturligtvis att mina mixar blir väldigt begränsade. Dessutom så irriterar cubase mig genom att alltid lägga fönstret med spåren överst. T.ex. om jag öppnar mixer-fönstret och sedan vill spola tillbaka för att lyssna på en bit igen, så försvinner mixer-fönstret och ligger underst, och det går inte att få fram igen utan att gå in under fliken och ta bort mixer-fönstret och sedan ta fram det igen (eller trycka F3 två gånger). Likadant gäller med alla pluggar jag använder. Om jag håller på att eq:a och vill spola tillbaka så måste jag, för att kunna fortsätta eq:a markera spåret och sedan avmarkera eq-knappen och sedan markera den. Jag kan därför inte heller titta på två olika eq-fönster på samma gång. Allt detta gör naturligtvis mina mix-sessions vansinnigt enerverande med tiden. Jag försökte mixa samtidigt som snubben i videon men gav upp. Finns det några bra gratispluggar och/eller inställningar som gör mitt liv lättare och gör så att det är roligare att mixa? Jag är bara en fattig musiker och har inte råd att köpa en mac och Logic bara sådär. Tacksam för svar!
  6. Jag passar på att göra lite reklam för mitt bidrag. http://svt.se/2.143348/ Jag vet, videon är kanske sämst i världen, jag upptäckte att jag inte var så bekväm framför kameran, särkilt på en såndär låt som man nästan inte vill förknippas med 😛 Det jag egentligen vill säga är att jag är lite besviken på systemet. Vem sitter och lyssnar igen 232 bidrag och röstar på några av dem? Jag tycker det mest verkar handla om att känna så många som möjligt och få dem att rösta på en. När det är typ 20 kvar så orkar ju folk kolla igenom lite, men de 20 som tar sig vidare är de som har tvingat flest att rösta, inte de med bästa låtarna. Ett tips till folk som funderar på att söka nästa år, sök bara med ett bidrag och koncentrera dig på det. Jag skickade själv in två och då blir ju naturligtvis rösterna mer utspridda. Oj, vad sur jag låter när jag läser det jag skrivit... Måste jämna ut 🙂 :) 🙂😄
  7. Nej, det verkar ha skitit sig igen... Nu känner jag mig som en åsna. Är du intresserad forfarande så kan jag maila några ljudfiler 🙂
  8. Vi har redan funnit en sångare, men tack för visat intresse 😛
  9. Jag ska försöka fatta mig kort. Jag och en till gitarrist har spelat tillsammans länge men vi är båda gitarrister. På våra demolåtar så spelar vi allt själva men vi kan inte sjunga tillräckligt bra och saknar sångare. Vi har haft samarbete med minst 10 sångare men det håller aldrig länge. Det är inte vi som är svåra att jobba med utan sångarna som haft våldsamt låg ambitionsbivå. Efter mycket sökande både lokalt och över nätet så gav jag upp och flyttade från Västerbotten till Östergötland. Här hittade jag en sångare som verkar dela min entusiasm och vill satsa men han kunde inte sjunga våra låtar. Problemet är att vi aldrig hittar någon sångare därför att vi inte har något färdigt material att visa och "locka" med. Så allt går runt i en ond cirkel. När man lägger ut en annons vill ju dom flesta höra hur man låter, naturligtvis. Planen är nu att hitta någon demosångare så vi kan få färdiga låtar och sen lägga upp en myspace och ragga bandmedlemmar utifrån den. Vi vet att vi har riktigt bra låtar och vi tror på oss själva men vi känner att vi aldrig tar oss någon vart utan något riktigt demomaterial. Låtarna håller sig i genren progressiv melodisk hårdrock och går i vissa fall ganska högt men det är inte högre än andra verk i genren. D.v.s Det är inget svårt om du är van hårdrockssångare. Vi skulle vara evigt tacksamma om någon kunde hjälpa oss. Det är bara två eller kanske tre låtar och tar inte lång tid. Smärre ersättning kan disskuteras. Tack på förhand!
  10. Glömde ju skriva lite referenser... Masterplan Evergrey Kamelot Symphony X Edguy Avantasia Helloween Dream Theater Gotthard Circus Maximus Angra Sixx: AM Aerosmith Jorney Bon Jovi Bryan Adams Chicago Mötley Crüe Filmmusik etc.
  11. Vi är två gitarrister, 22 och 23 år gamla. En av oss ska flytta till Linköping i Januari, den andra kommer senare, och söker främst en trummis, basist och keyboardist, men hör gärna av dig om du är sångare också. Bandet (Left Behind) består just nu bara av vi två och en sångare, som vi mest har samarbete med över nätet. Vi har skrivit mycket material och tror verkligen på det vi gör. Musikaliskt är en av oss mest en låtskrivare som har öra för arrangering och har hyfsad koll på mixning och sånt skit, medan den andra är ytterst teknisk gitarrist. Vi har båda två koll på keyboard/piano, trummor, bas och sång men har ibland för begränsade färdigheter och givetvis älskar vi känslan av att spela i band istället för att bara vara två personer som spelar allt i en studio. Vi är osignade ännu, men har kontakt med ett intresserat skivbolag men vi vill helst vara ett komplett band innan. Vi söker dig som åtminstone har några år på ditt instrument, eftersom vissa passager i vårt material kan vara krävande, men det viktigaste är att du brinner till 110% för musiken och passar in på det personliga planet. Du behöver inte skriva eget material, då vi skriver tillräckligt, men vi hindrar dig inte heller. Vi spelar gärna dina låtar och vårt material är givetvis öppet för förslag på förbättringar. Vi möter varandra genremässigt, helt enkelt 😄 Har mest bara halvfärdigt demomaterial, omixat och utan sång, som kan skickas vid intresse. Hoppas vi hörs! PS! Jag fattar inte hur jag har lyckats skriva så jag låter så sjukt tråkig, men hoppas du njöt av läsningen 😄
  12. Okej, nu blev både Eskilstuna (och även Malibu) intressant. Får kolla närmare på den staden också. Tackar 🥰
  13. Hej Remidjen! Tusen tack för dina tips. Jag funderar mest på Umeå eller Skellefteå nu eftersom jag har lite kontakter där. Får se vilken stad som vinner. Förhoppningsvis så löser det sig 😉
  14. allanidalen

    Var är ni?

    Jo, såhär är läget. Jag har bestämt mig för att flytta. Det finns bara en anledning till att jag vill flytta och den lyder, musik. Ända anledningen att jag inte flyttat redan är att jag inte vet var jag vill än. Jag är 21 år och har bott i Lycksele hela mitt liv och försökt starta ett (hårdrocks)band sen 2006 här. Än så länge har jag egentligen bara hittat en gitarrist till (är själv en). Jag vill mer än gärna spela musik i studio och live. Det är allt jag tänker på. Jämt. Jag kan göra allt jag kan och spendera all tid jag har till att boka gig, göra skivfodral (även om jag inte är så duktig på det) o.s.v. Jag komponerar låtar helatiden men får aldrig någon chans att göra något riktigt av dem och det får mig att klättra på väggarna. Jag har god vana av att spela i grupp och på scen eftersom jag gått en rockmusikerlinje. Jag söker alltså basist, trummis och sångare (keyboardist är även det välkommet). Du bör vara rätt så kunnig på ditt instrument eftersom jag gärna gör lite utmanande låtar, men viktigast är att du har 100% glöd och vilja och en härlig personlighet. Du behöver inte skriva eget material men det är inget minus om du gör det. Ålder spelar ingen roll men det brukar vara lättare när alla är på samma plan i livet, så att säga. Annars om du läser detta och inte har intresse av att spela med mig så får du gärna tipsa om någon musikrik stad. Tack på förhand
×
×
  • Skapa ny...