Jump to content
Annons

Maninmaze

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hej igen å tack! Med metoden pressa utåt å snurra samtidigt så lossnade den tillslut. Man tackar. Tänkte nästan att låsningen var lite finurlig. Vad skulle man göra utan denna sida?? Tack igen! 😉
  2. Maninmaze

    SHOCKMOUNTPROBLEM

    Hej, Packade idag upp min nya Studio Project B1. Har aldrig haft en kondensator således inte heller shockmount. Micken klickade in fint i fästet och den hängde alldeles förträffligt bra i stativet. När jag sen ville packa ner micken i den lilla fina exlusiva förvaringslådan som följde med så fick liksom inte loss plasthållaren från mikrofonen. Den sitter ju i en plasthållare med spår i, så den kan sitta upp å ner. Denna hållare sitter ju sen fast med "gummibanden". Jag skulle vilja påstå att jag är en ganska så händig man, men detta blev riktigt lurigt. Ska man inte få bort den eller måste man bryta upp skiten med mejslar å andra trevliga verktyg som orsakar skada? Upplys mig gärna, och skratta går oxå bra. 😛
  3. Ifall att du missade min länk så är detta det bästa priset jag har hittat. Kan nog bli en sån. Blir nog fina fisken ihop med min nyanlända B1:a. http://www.musikcentralen.se/KUNDVAGN/varu...asp?nodeID=5770
  4. Vet ej, med det följer ju med drivrutiner till båda. Dock kan man bara använda Production Tools till Windows (det som är bundlat till EMU 0404 USB) Angående mitt förra inlägg så hittade jag ett bra pris till Audioboxen, som verkar fungera bra med Mac, även med tillbehöret Presonus Propak. http://www.musikcentralen.se/KUNDVAGN/varu...asp?nodeID=5770 Lycka till!
  5. Preamparna ska vara mycket bra. Märkligt, den kostade 1495:- på 4Sound men nu står det plötsligt 1795:-?? Finns annars på Thomann för 1534:- Har beställt trumcase och elbas därifrån, brukar fungera ypperligt.
  6. Efter diskussioner med en kompis som är ljudtekniker så är även Lexikon Lambda ett bra alternativ. Enkelt å billigt, med fantommatning och ett välkänt märke inom studioprylar. Fungerar ypperligt till sång och gitarr, speciellt om man inte kräver mer än 2 kanaler samtidigt. Vill man leka lite mer med ljud och effekter så ska även Native Instruments Guitar Rig Session vara nåt i hästväg. Lite dyrare dock. Jag har själv varit inne på olika kort men det ändras väldigt snabbt beroende på vad man hör av folk. Personligen blir det nog Lambdan eller Presonus som ett första kort, så man kan bli bekant med pc-inspelning, för att sedan byta upp sig längre fram. Båda ligger runt 1500:-, vilket är helt ok för ett nytt kort. Lycka till!
  7. Hej! Är snart på gång att köpa USB-kort oxå, har tittat på en massa olika. De mest rekommenderade är Presonus AudioBox samt E-mu tracker Pre som är väldigt smidiga i sin storlek. 04:an upplevs som rätt klumpig och kanske något "otymplig" att släpa med sig. Yamaha Audiogram 6 har oxå fått fina lovord. Har kikat på lite begagnat men är lite skeptisk eftersom garanti-tiden gått ut på de flesta. Är något galet med kortet eller om det inte synkar så bra med moderkortet så står man ju där med skägget i brevlådan. Skönt att kunna lämna tillbaka och i så fall få tillbaka de 1500 spänn som man i så fall lagt ut på ovan nämnda kort... Har beställt studioprylar från emusic som har en fantastisk support, rekommenderas till alla att fråga. Snabba mailsvar. Jag vet att det är en djungel så jag delar med mig av mina tankar.
  8. Maninmaze

    Vad är skillnaden?

    Nu börjar det närma sig. Efter 1 månads sökande på alla möjliga sidor som hittats, känns det som det blir ett inköp snart. Dock ingen sida som slagit denna...Alternativen är endast 2 nu. Jag tackar för de inlägg som gjorts från er alla. Emu Tracker Pre - Verkar bra om man kan klara sig utan MIDI. Dock lite känslig vad gäller nivåinställning, eftersom den bara lyser vid klipp (utan 0404:s "ljusstapel") Detta lär man väl komma underfund med. Finns inte så många användar-recensioner att hitta på denna. Jämförde med 0202 först, men insåg att den saknade fantommatning så den gick bort direkt. Emu 0404 usb - Känns som att de extra pengarna man lägger på denna, blir endast för att få MIDI-funktionen. Annars bra rekommendationer från de flesta. Verkar vara ok program som är bundlat till dessa produkter vilket passar en novis att börja med. Skriv gärna om du vet några andra stora skillnader av vikt eller om du kanske använt någon av dem. Hamnar dom på samma plats, om man bortser från MIDI-funktionen? Tack på förhand!
  9. Tack för alla svar, känns som ett E-mu kan funka. När man är totalt novis och nybörjare så känns Svens inlägg som att raketforskning kanske inte är så svårt ändå.... Lurigt med alla begrepp må jag säga. Det kanske klarnar med tiden..hehe. Fortsätt gärna med kommentarer kring detta kort. Blir nog att börja leta efter bästa/billigaste sajten att inhandla ifrån.
  10. Maninmaze

    E-MU 0404 USB

    Jag har spenderat den sista månaden på att leta externa usb kort på nätet. Jag har skrivit några topics här på forumet, och mina val har ändrats under denna period. Tro mig, jag har hittat allt om detta kort men ganska många inlägg är gamla. Har kollar igenom klistrade trådar och det känns som man ska ha ett rätt dåligt samvete om man startar en ny tråd. Det har jag och kommentarer undanbedes vänligt. 😆 Var inne på 0202 först, men insåg att jag behöver MIDI oxå. Därför har sista veckan ägnats åt E-MU 0404 usb. Verkar vara ett rätt basic men stabilt kort. Erfarenheter av detta kort?
  11. Med risk för upprepning så klistrar jag in detta från tidigare topic Tar med glädje emot alla erfarenheter från dessa kort. Helst då inte spekulationer utan gärna ord från dig som använt kortet. Det luriga är att när man väl hittar ett intressant kort, så tycker någon att tex preampen är klen, å då blir man osäker. Helt ny här och det finns säkert info om detta men jag vill i alla fall få tips och förslag från er som varit med ett tag. Here we go: Tänkte be om några tips av er, då det är en djungel att söka bland. > Tänkte gå över till inspelning via PC:n istället för min > didgitalporta. Extern kort med usb verkat smidigt men är enligt vissa > forum inte så bra. Detta är vad jag ska spela in: > > Akustisk gitarr, Line+uppmickning. (alltså 2 ingångar samtidigt) > Elbas > Sång- VIKTIGT MED BRA SÅNGLJUD. (beror ju såklart på mick men ändå... vill inte ha ett FÖR gitarranpassat kort. >Synth > Utöver detta så kanske man vill lägga på lite trummor(via trumprogram, EZ drummer eller liknande) > och elgura med lite effekter. Har inga förstärkarprylar hemma och vill > helst ha något externt kort med preamp, då en fantommatad mick verkar > vara att föredra. Helst ska det följa med något bra > redigeringsprogram. Är rätt novis så det behövs inga värstinggrejer. > Har i dagsläget en stationär burk med XP(512 i RAM) samt en nyare laptop med vista (2056 i RAM) Tacksam för tips då jag lider av köpångest. > > Mvh Maninmaze Blev lika långt som ett brev till bullen, men ändå.. bästa baskaggeljudet blir i alla fall när man släpper en blåval på ett marmorgolv. 🙂
  12. EMU 0404-USB läggs oxå till.....suck.
  13. Jag vet att liknande trådar finns Jag vet att det finns info om dessa kort att söka MEN: Jag blir inte klokare och jag vet inte vad jag ska köpa. Därför behöver jag din hjälp. Erfarenheter av dessa kort tages tacksamt emot 😉 Dessa känns som det står mellan: Tascam US-122L ESI U46 M-Audio Fast Track USB Line6 Toneport UX2 Endast usb-kort är aktuella. Tack på förhand!
  14. Nu läser jag en del bra om mbox2 Mini, kan det vara något? Får nog försöka sluta fega och analysera sönder allt. Känns som man alltid kan hitta nåt annat....
  15. Tack för visat intresse! Blir fan inte klokare ändå....så fort man surfar runt så dyker det andra kort som ska vara bättre/ sämre. Senast surfen på UX2:an blev negativ: tydligen problem med White noise beroende på moderkort. Finns det nåt kort utan problem?? Ska jag välja något annat? Med risk för upprepning: Lättanvänd Akustisk gitarr Bra SÅNG-inbyggd preamp Leka med trumprogram, fysisk synth å annat oljud. Hjälp.
×
×
  • Skapa ny...