Jump to content
Annons

JockeUM

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om JockeUM

  • Födelsedag 1987-03-27

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Har provat med egen USB-ingång och det gjorde ingen skillnad. Sprang ner på stan och köpte en strömadapter också så att det inte drivs alls av USB-sladden, vilket inte heller gjorde någon skillnad. Så då kan jag ju iallafall utesluta strömförsörjningsdelen.
  2. Nu har jag börjat förstå när det är keyboardet slutar skicka signal! Det är när det blir för mycket information, verkar det som. Spelar jag lugnt och fint och väldigt enkelt bara med 1-2 tangenter i taget så går det okej. Men direkt jag börjar spela mer intensivt och tar till mer ackord så lägger det av direkt. Keyboardet är igång, men skickar inte. Huh? HUH?! EDIT: Och jag har kommit fram att jag inte behöver starta om Logic varje gång, utan det räcker med att jag drar ut USB-sladden och sätter in den igen. Vad tror du/ni/någon? Kan det bero på strömmen?
  3. Ja, jag tänkte precis samma sak och det var det första jag kollade upp - dessvärre finns det inga drevrutiner att ladda ner till keyboardet när jag kör med mac. Det behövs tydligen inte, säger dom på deras hemsida. Men jag hade väldigt gärna provat ändå, hehe. TJahopp, inga andra idéer? 😉
  4. Det verkar inte komma in någon midi-information till datorn. Får inget utslag på mätaren och det står inga toner. Provade spela med datorns tangenbord med hjälp av CAPS-lock och det fungerade. Det är ju väldigt konstigt att keyboarden slutar skicka signaler helt plötsligt. Det funger ju en stund så fort jag startat om Logic. Keyboardet är endast drivet av USB-kabeln, men det finns ju möjlighet till att sätta in nätkontakt, som jag dock inte har någon av. Kan det bero på det? Att den kanske får för lite eller för ojämn ström och strejkar då? Jag har kopplat keyboardet in till en "USB-hubb" och delar den med 2 st andra USB-devices. USB-hubben är direkt kopplad till en av USB-portarna på Macbooken och drivs inte av nätström. Blir för svagt mån tro? Jag har provat att koppla keyboarden direkt till USB-porten på datorn men det gjorde ingen skillnad ändå. Fruktansvärt irriterande detta! EDIT: En till grej slog mig just. Kan det vara en idé att köra med en midi-kontakt/sladd, eller vad det heter, istället?
  5. JockeUM

    MIDI lägger av

    Hej, Jag har precis börjat använda Logic och har ikväll suttit och experimenterat lite grann och försökt lära mig lite grunder i programmet. Jag försöker lägga ett trumkomp med hjälp av mitt Keystation 49e (usb-kopplad) på en gitarrslinga som jag har gjort, vilket inte går så bra. När jag har startat Logic och valt trumset i Library så fungerar det hela en mycket kort stund, sen lägger det av. Jag får inte någon signal. Jag startar om Logic och gör om proceduren - samma sak. OTROLIGT frustrerande och jag vet inte vad det beror på. Det känns inte särskilt troligt att datorn ska vara överbelastad och inte vill jobba med mig pg.a det, då jag endast har igång Logic. Inspelningen består dessutom bara av ett audio-spår och ett midi-spår. Det första midi-spåret gick bra att lägga, men inte nu längre. Har dessutom 4 GB i ram-minne så det bör inte vara särkilt tungjobbat för datorn. Vad beror detta på?
  6. Tack för svaren. Det blir att ladda ner manual och läsa mig till vad jag ska göra. Det lär nog lösa sig. Det vore väldigt dumt om man inte kunde spela med sitt keyboard i LE, så jag tror inte att ska vara så. To the manual...!
  7. Okej, innebär det att jag inte kan använda min keystation 49e så länge jag kör med LE 4?
  8. Det där låter bekant, ja. Jag måste ju använda mig av en mjukvarusynth och F11 lät också bekant. Däremot så är F11-kommandot antingen bara för Windowsversionen av Cubse eller så är det bara ett kommande som finns i te.x Cubase SX 3, som jag använde mig av när jag använde PC. F11-kommandot fungerar inte för mig iaf, då jag sitter på både Mac och Cubase LE 4. Jag använde sökfunktionen under Hjälp i cubase och letade efter virtual instruments, men den hittade ingenting. Är det någon plug-in som jag måste ladda ner? Tack för snabbt svar iaf! Det hjälpte mig en liten liten bit på vägen 😄 EDIT: En till fråga: Jag laddade just ner VST-instrumentet Acrobatics Alieno från VSTplanet.com. Vart ska jag lägga filerna sen när jag har packat upp dom? Det är både .dll och .fxb-filer.
  9. Hej! Jag köpte ett externt ljudkort för ett tag sen, PreSonus Audiobox USB, och använder mig av den medföljande programvaran Cubase LE 4. Allt fungerar bra förutom att jag inte lyckas använda mitt midi-klaviatur - M-Audio Keystation 49e. Jag kan inte använda det i varken Cubase eller Garageband, vilket jag kunde innan jag började använda mig av det externa ljudkortet (i Garageband alltså). Keyboarden syns i Cubase och reagerar, men jag får inte ut något ljud ur det hela. Kollade på M-audio's hemsida om jag kunde ladda ner några drivrutiner till men det behövdes inte då jag kör med Mac, stod det. Det är ju mest sannolikt att det är något jag inte gör rätt, då jag inte är så väldigt kunnig inom Cubase än. Har försökt läsa i medföljande manual om det är något jag kan ha missat där, men hittar ingenting. Inte heller något på internet som jag blir klok på. SÅ, vad är det jag ska göra för att kunna använda min Keystation 49e och komma igång med inspelningen på riktigt?
  10. Ja, precis. Jag såg det tidigare ikväll när jag läste deras manual på deras hemsida.Men jaha? Kommer det att fungera lika bra då? 😏 För tydligen så är det ju så grymt viktigt att drivrutinerna är ordentligt välskrivna när det gäller ljudkort. Och jag ska inte köra med några alls?
  11. Jo, jag har förstått att drivrutiner är väldigt viktiga. Men nu har jag läst så mycket bra om PreSonus. Och även om Mackie. Nu när jag ikväll har beställt ett PreSonus-kort så tänker jag åtminstone börja med det. Efter att ha läst mycket om det så tror jag att det räcker för mina behov för tillfället. Och för att svara på min egen fråga från mitt förra inlägg så har jag redan svaret på varför jag inte hittade några drivisar till OS X - det finns inga och behövs inga. Jag läste AudioBoxens Operations Manual. Då var det löst då!
  12. Ikväll beställde jag Audioboxen från Musikbörsen. Ringde och berättade att det kostar 1500 på Thomann och frågade om vi kunde komma fram till någon deal. DET KUNDE VI! Jag fick det för 1495:- (samma pris som du hittade på musikcentralen) 🙂 Så jag blev väldigt nöjd! Nu är det bara väntan som är det jobbiga. Jag vill börja nu! Däremot dök ett nytt frågetecken upp i mitt huvud. Jag kollade in PreSonus hemsida nyss och kollade under avdelningen för drivrutiner. Drivrutiner att ladda ner till AudioBoxen fanns bara till XP och Vista. Fanns inga till till OS X. Det fanns dock till OS X till andra av deras ljudkort. Vad är detta?! Alltså: Inga drivrutiner att ladda ner till OS X.
  13. Jepp, jag har sett den vita modellen och blev ju faktiskt väldigt sugen på att köpa det bara för att matcha den vita Macen 😄 Men jag tog mitt förnuft till fånga och bestämde mig för att det inte var värt att lägga några extra hundra kronor bara för att få den i vitt. Ditt inlägg gjorde mig ännu mer säker på att jag köper Presonus-kortet om inte 0404-affären går hem. Har bara hört bra saker om det nu, förutom en kille som hade problem med sina drivrutiner i XP. Men det är jag inte orolig för. Tack för inlägget och svaret om drivrutinerna! 🙂
  14. En fråga dök just upp i mitt huvud. Behöver man installera några drivrutiner till både E-mu 0404 USB och Presonus Audiobox, om jag kör med Mac? Mac är ju bl.a känt för att man otroligt sällan behöver installera drivrutiner till något.
  15. Presonus Audiobox blev jag riktigt intresserad av! Som det verkar så är det ju väldigt bra och ett av de bättre i den här prisklassen. Ska tydligen vara bra mikpreamps i den? Det som gjorde att jag blev ännu mer sugen på det var att det står "Works with Logic, Cubase and...nånting mer". De andra fungerar säkert också med Logic, men det står ingenstans. Så när det faktiskt STÅR det, så får jag intrycket att det fungerar lite bättre. Kollade även på korten som du tipsade om i ditt andra inlägg och Lexicon Lambda verkade också ganska intressant. Det tråkiga är att jag hade hunnit bestämmt mig för att köpa ett E_mu 0404 USB och är med i en auktion på Tradera på just ett sånt...och jag leder den. Vi får se om någon bjuder över mig, för då blir det nog så att jag köper AudioBoxen. Det är som du säger - man hör om något bra ljudkort och hinner bestämma sig för det, sen hör man om några andra bra ljudkort och då hinner man ändra sig 14 gånger 😏 Tack för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...