Jump to content
Annons

freddrik

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av freddrik

  1. 6 st ifrån 5x1 nu! 500 köpare till så får vi ett Hall-reverb också ☺️
  2. Måste byta pickupväljare till min Gibson Les Paul studio då den börjat spraka. På Thomann säljer de flera olika modeller http://www.thomann.de/se/toggle_omkopplare.html. Hur viktigt är det att det är Gibson original? Någon som testat det billigare varianterna? /fredrik
  3. Combostärkaren Peavey Bandit 112 100W tycker jag fungerar bra att micka upp hemma. Har framförallt ett mycket bra death/thrashmetal-sound. Tror den ligger på 2995 ny vilket ju är rätt överkomligt.
  4. Båda gitarristerna i Dark Tranquillity kör via V-amps live och senast jag såg dom lät det onekligen bra så nog finns det användningsområden för v-amps även om det kanske inte går och få ut så mycket av dom om man bara pluggar rätt in i ljudkortet o spelar in. Sålde själv min V-amp2 och skaffade istället en POD2 som fungerar mycket bättre i min mening.
  5. Antar att du menar det här; http://www.ruthlessreviews.com/top10/10blackmetal.html
  6. Anser ni som gått ljudteknikerutbildning att man bör vara en god musiker och kunna hantera olika instrument för att kunna få ut det mesta av utbildningen. Tänker på den praktiska delen av utbildningen där jag antar att man spelar in en hel del musik. Klarar man sig som hyfsad hobbygitarrist och sen har ett stort tekniskt intresse för studioteknik?
  7. Jag skulle säga Peavey Bandit 112 (100W). Helt klart den bästa combostärkaren i den prisklassen enligt mig. Går att spela det mesta med den men framförallt har den en bra metaldist om det är det du är ute efter. Du kommer inte behöva någon distpedal tro mig 🙂 . Listpriset verka ligga på 2995 men det går säkert att hitta billigare beg. /Fredrik
  8. Själva ljudet formar du i munnen, men om du vill ha kvar dina stämband så är det nödvändigt att lära sig att ta kraft med magen istället för halsen och lungorna. Lär dig diafragmaandning, dvs att när du andas in så ska magen bli "stor". Man ska alltså inte dra upp luften i lungorna. När man behärskar detta så är det lättare att slappna av när man sjunger och du blir inte lika anfådd. Alltså: Träna på att hitta själva "growl-ljudet", ju längre ned i gommen desto mörkare blir det. Vill du ha det riktigt mörkt och grötigt så testa och lägg upp tungan i gommen, då låter man som kakmonstret 😛. Men om det är hardcoreskrik du är ute efter så är det nog högt upp i gommen du ska leta. Håller man inte på så länge åt gången så kan man använda halsen när man tränar men blir du hes så ta en paus. Nästa steg blir då att ta kraften från magen istället, då låter det bättre och du får behålla stämbanden. Tycker personligen att det är lättare att börja growla mörkt så plocka fram tex The Jester Race eller Whoracle med In Flames och sen är det bara och köra på.
  9. freddrik

    VST

    Tack så mycket för förklaringarna! Jag använder mig av Cubase SX 2.0. Antar att det inte är fristående plugins jag har då de är .dll filer.. Hur fortsätter jag?
  10. freddrik

    VST

    Hej! Skulle någon kunna förklara VST för mig. Vad är det och hur fungerar det? Har tankat några från en sida men lyckades inte få ihop det.
  11. Ok, vad kommer det göra för skillnad? Men om vi säger att jag mickar upp förstärkaren och kör på line1 på mixern, vilken output ska användas då? Om någon skulle kunna göra en kort beskrivning av output-utgångarna skulle det vara till stor hjälp.
  12. Hej! Spelar in gitarrlåtar på min dator med hjälp av en Behringer v-amp2. Nu har jag fått tag på ett gammalt(tror jag iaf) mixerbord som jag skulle vilja koppla in. Problemet är att jag inte har lyckats få ihop det. Hur ska jag koppla? vilka in-/utgångar på mixern ska jag använda? Antar att det är: gitarr-vamp-mixerbord-ljudkortet men det kabeldragningen som jag har problem med. Här är en länk till mixern om det skulle va till nån hjälp. http://goshayes.worldonline.co.uk/inkel.html Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...