Jump to content
Annons

Nemthon

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Nemthon

  1. Han gör de för fansen och för dem som inte kan producera musik, kom igen nu! Posta förslag till honom och han forsätter visas de inget intresse så vore synd av honom att lägga ner de hela.
  2. Möjligt att VEC rippar dem? Men jag har snackat med Thomas Petersen som känner Raaban, ALLA producers använder VEC även Rob Mayth, trist men SANT.
  3. Basen i Pimp Code kan vara egen men jag tror det är en VEC ULTIMATE BASS Sample och sen har Rob Mayth mixat den så bra att de inte ens märks att de är en sample! Men PWN-square kan jag inte svara på vilken typ av square de är för att de finns 2 olika squares.
  4. Raaban har startat en blogg www.raaban.se han har startat en proddarskola! Och också därför att de finns för lite svenska tutorials, stilerna är allt möjligt NI KAN GE FÖRSLAG PÅ VAD han ska göra och vad han ska lära ut! Han producerar alla stilar och postar proddskolor då och då: Del 1: Hur du mixar Kick & Bass Del 2: Hur du gör en enkel och simpel hands up melodi & Automation clips, och hur raaban vrider lite sounds i Sylenth1. Del 3: Visning av Introbeatet i proddarskolan! Han har även Veckans Utmaning där han gör sjuka grejjer just nu står de helt still och de är därför han inte får några vettiga förslag! Får han läsare gör han mera saker till sina läsare.
  5. Snabbkaffe när du vill jobba snabbt och effektivt 😛 (Haha)
  6. Tack, för alla kommentarer, håller med om Lead ljudet 😛, nä det är inget tvång men 😛 vill bara att mina melodier ska vara bra.
  7. Nemthon här, jag känner att jag aldrig riktigt utvecklas i FL Studio, alla melodier känns väldigt B, och fattar inte hur jag ska kunna göra melodier har sökt på youtube och blir aldrig som jag hade tänkt mig. När jag gör melodier/Beats så blir det oftast bra sen efter hand tröttar jag och fortsätter inte där jag började... jag släpper aldrig låtar, jag känner att Nexus blir B och ny börjar jag göra egna leads i V-station. Jag vill oftast göra melodier som Raaban, och det blir ju aldrig såna melodier heller för den delen. http://jemla.se/files/_zPy1lCE/Nemthon%20-...0%5BDEM0%5D.mp3 Preview på min nya låt jag håller på med men vill inte fortsätta för att Melodin enligt mig är för snabb och alldelles för kass. Har ca 30 flps med melodier jag har gjort dem blir alldelles för snabba så vad föreslår ni för att man ska bli nöjd med melodier? För om jag lyssnar på olika som gör Techno så vill jag göra lika bra som dem och därför blir aldrig låtar släppta för att jag börjar på ett nytt projekt. Därför anser jag att jag är en dålig Producer dessutom för att jag har erfarenhet men ingen direkt erfarenhet inom melodi fronten kommentera gärna detta och ge förslag på hur jag ska gå vidare som producer. http://www.youtube.com/watch?v=g2nkOGchuMQ...e=PlayList& för övrigt tycker DJ raaban som har slutat att producera trance gör sådana melodier jag vill göra: Dessutom så kanske ett Handz up sammarbete med någon vore en bra idé för att utvecklas?
  8. Ominstallerad, märkte att Normalize och de andra effekterna är aldrig i kryssade utan, det var någon konstig tanke jag fick på hjärnan.
  9. Hej! Har ett väldigt jobbigt problem, har prövat Återställa FL, och allt återställs förutom på Samplingarna, Allt är Precomputed Effects, och Normalize osv är inte automatiskt i bockat utan får bocka i detta själv, och finns det någon därute som vet hur jag gör så Normalize är t.ex. i bockad, har provat att återställa men går inte Kicken tex är fortfarande inte automatiskt Normalized som den ska vara när man startar, Om du vet hur man gör så Precomputed Effects blir i bockad, så även Normalize osv blir i bockat som det brukar vara har prövat över allt om det är någon som vet hur jag ska gå tillväga för jag har återställt, och om jag ominstallerar FL måste jag ominstallera allt annat. Hoppas ni vet vad jag menar... "Klicka på en samplingstyp kick eller snare och kolla på Precomputed Effects det ska vara kryssat och lyser men jag behöver göra allt manuellt på något konstigt sätt har jag gjort något som gör att Normalize inte lyser osv."
  10. Munkie: skicka den till mig är du (rar) ;>
  11. Tjenare tänkte fråga om det finns något mera stort som har en skiva eller något med Vocals till Dance/Techno/Trance, vet att Rob Mayth använder dessa som inte finns i VEC så jag undrar vart hittar jag dessa samples, som basshunter, rob mayth, raaban inc, osv använder Loops, osv - Are you ready (basshunterz) - olika typer av GO iaf letar efter ett par sådana som inte finns i VECs vocal CD men vore schysst om ni kunde tala om det.
  12. Tjenare någon som vet någon bra tutorial för att ställa in så autotune blir "Fjortisdunk" aktigt, och dessutom har jag försökt själv och fattar inte vad jag ska göra när jag väl trycker börjar rösten ändra sig men det blir mera ner, snabbt och blir helt cp istället. Måste ha hjälp nu för i morgon ska låten vara klar med texten in och fattar inte hur jag ska göra... Någon som kan förklara eller pma mig och autotune'a min röst 😮 Tack för svar... Vad är vad, och vad ska jag trycka på, på youtube finns bara T-pain effect som inte direkt lämpad för det.
  13. Fel Fel och Fel, den jag söker är mera Rainbow lik liksom väldigt känd pitch. Autotune var dåligt exempel 🙂
  14. Hejsan, Jag har letat överallt var någon snubbe här som började leka med en pitch vsti som var gratis den var väldigt annorlunda den var färgglad i design och hade väldigt många spakar och rattar, jag försöker nu fråga er vet ni vilken pitch vsti som är fri som är väldigt känd dock vet jag inte exakt vad den heter men vore snällt om någon själ där ute kan svara på det.
  15. Leadet är gjort i V-station, Raaban har ungefär samma lead till Laser Inc. Däremot tror jag inte att det består av ett enda lead utan har byggts på. Så börja ratta i V-station.
  16. Nu råkade jag se att några fel var på sin plats: Antingen gillar jag Handz up låten, eller så hatar jag den.... för att säga: Detta var verkligen bra. Synd att du lägger den på hyllan skulle kunna bli något 😮 Jag hoppas att du fortsätter allafall för min skull.
  17. Jag är en man, när det gäller Handz up gillar jag det inte alls, eller så hatar jag det. Måste säga att det här var verkligen bra. Och ser fram emot någon slags Vocals på låten. Däremot skulle jag vilja fråga dig vad du får dessa sköna trummor i från? 3/5 får du. Ska det vara bra så ska låten vara klar 😮 Keep it up gör.
  18. Något bra tips där man kan läsa sig till synthen? Siter, samt mixeffekter till leadsen. om ni vet någon bra sida utom Manualen så vore det tacksamt 😄
  19. Haft exakt samma problem. Och eftersom jag inte hittade mina CD-skivor så fick jag maila Nexus, och fick en ny. Har hänt såhär ungefär till och från. Roligaste var att alla Exp, fungerade men inte orginalljuden, så jag satte mig i V-station och gjorde egna leads. Men åter till tråden... Så måste man avinstallera HELA NEXUS. Patcha upp den, och sen lägga in filen Test, på nytt. Och även alla Exp. Det är just Testtone, som allt beror på. Så ha den på skrivbordet eller någonstans där du har tillgång till den. Jag har inte prövat att ladda in Testtone manuellt, men du kan försöka. Men tyvärr, så såg jag inte tråden, och varför ingen svarar är väl för de vet vad problemet beror på men det vet inte hur man ska lösa det hela. // Nemthon
  20. Tack för alla svar! Nu vet jag vad jag behöver träna på trodde jag behövde fixa mera soundbanks för, Men jag hade fel. Nä jag skickade min låt till en producent namn vid Johan Badh, han tyckte det lät B. Och syntharna jag hade plockat fram var Nexus & Bass-Station. Nu förstår jag även att orginalljuden är inte B, däremot för att få grymma ljud som b.la. Basshunter/Secondtunez/Laser Inc/Johan Badh. Krävs det en del rattning och faktum är att man behöver inte ratta man kan använda Nexus/Z3eta+/Vanguard/V-station m.m. till fullo krävs bara små justeringar för att det kan låta pro. Jag har suttit en hel helg nu och rattat. Dock så använde jag "3Oscx, WASP, Sythus (Stavning?!)" För jag vill hellre göra kraftfullare ljud i 3Osc än V-station som har ett kraftfullt ljud från början. Nu förstår jag varför FL tar 3-5 år att lära sig fullt ut. Då gäller de inte bara själva programmet utan, sytharna i sig, mixxern osv. / Äventyret med Sytharna fortsätter. Håll till godo!
  21. Hejsan, Nemthon här. Idag tänkte jag faktiskt göra en fjortisdunk låt, men har märkt att orginal ljuden i b.la. Nexus är helt B. Så jag undrar om man kan göra så dem inte låter som orginalljuden isåfall hur då? Sen undrar jag vilka VSTis är bra till t.ex. Bass. Förutom: V-Station, Bass-Station, Junglist. Om det finns andra VSTi som har Något att erbjuda ett bra ljud redan från start som man kan ratta ifrån? Har hört att Superwave Bundle, Predator. Är två bra sådana. Även så undrar jag om Sytus har ett bra alt att erbjuda att kunna göra en bra bass, för Sytus är rätt krånligt men väldigt kraftfullt, och undrar om det finns något effektivt sätt att lära sig detta. Har sökt runt på Youtube med hittar ingen RIKTIG guide för att göra t.ex. najjsiga Leads för Melo/Bass. tänkte även fråga om det finns någon VSTi att göra typ Attack Leads, och likande som man har intro, ett exempel är "Laser inc - Vill du ha mig" eller vad den heter. Alla ljud på den älskar jag och undrar vilket VST är mest lämpat för att ratta fram sådana ljud. Har tillgodo: Nexus (Går ej och göra egna ljud dock) V-Station (Inte komplicerat att göra eget ljud. Dock väldigt jobbigt att försöka spara! Har gjort 4-5 st egna och när jag sparar så åter det går de till orginalet.) Zeta+ (Väldigt komplicerat... ser det ut som, och har prövat och är det jobbigt som det ser ut?) Vanguard (Inte jobbigt, inga direkt bra grundljud till Fjortisdunk (Eurotrance)) Junglist (Inga bra grundljud måste ratta orendligt.) Predator (Väldigt bra grundljud dock den största och mest jobbigaste altenativet för att göra ett bra lead över 101 saker att välja mellan när du ska bestämma vilken form osv... ser ut pro ut.) Bass-Station Grundljuden är sådär, och verkar vara väldigt lätt att ändra ljudet.! - - - - Effekterna i mixern ska tydligen på verka ljudet rätt bra som Flanger, Flangus, o.sv. Undrar om ni kan förklara vilka effekter man kan använda för att få det perfekta techno/bass/attack/ ljudet. - - - - Har ni några andra VSTis att bidra med så vore jag tacksam om ni nämde dem och deras fördel. Just nu letar jag efter BASS/LEAD ljud speciellt bass, den ska låta i stil med Rob Mayth/Laser Inc/Basshunter. kommer inte använda original ljuden utan ska försöka ändra dem så gott jag kan både i plugin & Mixer. Tacksam för hjälp. Är 3xOsc bra för att göra bass isåfall skicka ett preview om du har lust hur bass kan låta i det. Vill bara påpeka att har hållit på att göra denna låt ganska länge och bestämde mig idag, att försöka göra om ljuden. Sen även om du har något att göra Hands up bass,lead VSTi med så säg till! Tack!
  22. Det du menar heter Automation Clip, sök på Youtube så vet du vad det är. Finns bl.a Volume-Automation och Stegrande Automation. Allt kan nog fixas via mixern. Angående basen så tror jag du får ratta fram den.
  23. Den duger, kanske en lite starkare melodi?
  24. Haha, okej inte exakt Basshunter 😎 Men nästan, som jag brukar säga, härma andra njae, då får du ingen bra credit, göra eget Yes Box. Men hur ska jag fortsätta? Ska jag köra första meningen igen, och sen något nytt?
×
×
  • Skapa ny...