Jump to content
Annons

dstrandberg

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av dstrandberg

  1. Prova sök på forumet. Eller varför inte, scrolla ner på kategori-sidan...?
  2. Jag ska prova det! Tack för tipset! 🙂
  3. Jag provade sänka ljudet på monitorerna, men surrandet finns ändå kvar.
  4. Varje gång jag slår igång mina monitorer, efter att ha haft dem avstängda en längre period (över natten) får jag ett hiskligt oljud ifrån en av monitorerna. Det kommer bara från en av dem och jag har provat byta plats för att se så det inte är fel på sladdarna och ljudet fanns kvar. Den enda lösningen jag kan minska brummet på är att spela väldigt hög musik. Efter en stund försvinner det värsta oljudet och kvar är endast ett litet surrande i den drabbade monitorn, men som fortfarande är fruktansvärt drygt. Någon som har några tips eller idéer på vad som kan vara fel? Edit: Monitorerna jag använder är gamla modellen av KRKs Rokit 5 in genom ett Presonus Firestudio Project - Ljudkort
  5. Hej! Ska nog köpa en ny Virus i dagarna men är lite oroad över hur mjukvarastödet är på dem nu? Är det fortfarande buggigt eller har dem löst de flesta problemen? Är det någon skillnad på mjukvaran eller stabiliteten i en TI kontra en TI2?
  6. Hej! Tack för svar! Det verkar ha löst sig nu på någon konstig vänster... veti nte vad jag gjorde men änsålänge verkar det hålla (pepparpeppar) 🙂
  7. Jag har ett problem som driver mig till vansinne. Jag exporterar .wav-filer ifrån Renoise in i Logic till ett gammalt projekt jag har ändrat på men vill fortfarande ha kvar samma spår-inställningar jag hade när jag gjorde version 1 av min låt. Problemet ligger i att jag får inget ljud från något av spåren när jag väl importerar filerna till Logic. Det enda som fungerar är ett spår och det är alltid samma spår som fungerar, vart jag än väljer att placera det och resten kommer det inget ljud ifrån även om Logic säger att det ska finnas ljud på spåret. När man lyssnar på spåren utanför logic i t.ex. quicktime så finns det ljud men såfort jag väljer att importera dem till Logic hör man ingenting. Någon som har tips på hur man löser detta?
  8. Beroende lite på vad du är ute efter så är t.ex traktor x1 en bra extern enhet för loopar och FX. Kör man dessutom med traktor blir de lätt att mappa dom med varandra. Några andra alternativ är t.ex Allen & heaths produkter i samma storleksordning prisklass, som 1D, 2D eller den nya K2 enheten som släpps snart. De gör lite samma saker som x1 men på ett annat sätt 🙂 Du kan även kolla lite NIs Maschine. Den funkar att midimappa till vad man nu kan tänkas vilja göra och den har många möjligheter i en och samma låda
  9. Tack för tipsen! Kollade in A&Hs prylar och insåg att de jag hade behövt vore en X2 (?) i prisklass med 2D hehe. Hade man kunnat slå ihop de två hade de varit guld eftersom jag fortfarande behöver crossfader och liknanade funktioner samt ett inbyggt ljudkort för att slippa släpa på allt för många prylar varje gång man ska ut och giga 🙂 Inser nu såhär i efterhand att alla mina önskningar inte direkt finns i 1 produkt som dessutom är prinsvänlig 🙂 Jo jag tycker också mixtracken är grym men är som sagt storleken som är lite jobbig, speciellt eftersom plattorna tar upp så mycket plats o de använder jag inte ens 😛
  10. Hejsan! Jag sitter här midimappar traktor till min ipad och förösker hitta nåt kommando som gör att de effekter jag t.ex har i "Effect slot 1" även går ut över alla mina 4 samplebanks på samma kanal. Dvs: Effekter på spår A ska även fungera på Sample deck C osv. Tack på förhand!
  11. Hej! Jag DJar mycket med min dator och har för tillfället en Numark Mixtrack Pro som jag kör på, men problemet är att jag tycker den är så galet stor att frakta runt så därför hade de varit skönt att ha nåt mindre eftersom jag bara använder själva controllern till att fixa låtarna, resten gör jag med kaosspads och diverse effekter och prylar. Då kommer frågan! Hittade precis MIxvibes U-Mix Control 2 och tyckte den verkade lite smårolig och tänkte höra om det finns liknanade controllers (rent storleksmässigt) och om någon har koll på hur bra dessa är? /MVH, Dan
  12. Hej alla! Har en spelning med mitt band imorgon (fredag) och har fått veta att stället vi kommer spela på kommer ha en projektor man kan använda. Naturligtvis vore det skoj om man kunde få till någon fet bakgrundsprojektion. Eftersom det är dåligt med tid hade jag tänkt mig nåt i stil med en vanlig "backdrop" bara men genom projektorn. Då kommer frågan: Vilket/Vilka program (helst till mac) är bra att göra sånahär små videos i? Får gärna vara lättarbetat osv. Bästa sätt att spela upp från laptopen? Vilka sladdar ska man ha, hur ska man göra osv? Hoppas någon kan hjälpa mig! 🙂 /MVH
  13. Tack för svar! Tanken är precis som du säger att ha LEDsen som effektljus var det passar sig bäst, framför bandet (på scenen), vid sidan eller hängandes bakom, det återstår att se.
  14. dstrandberg

    Scenbelysning

    Hej! Jag söker lite information kring ljus att ha på scen. Jag vill utveckla scenshowen lite med mitt band och har börjat fundera på att lägga vantarna på lite scenbelysning, men det är väldigt svårt att hitta nån info kring vad som är bra/dåligt, hur man bäst kopplar allting, vad man behöver för att få allting att funka etc etc. Tanken för närvarande är att vi ska lägga vantarna på 3-4: http://www.thomann.de/se/stairville_led_par_56_alu_schwarz.htm Nåt form av ljusbord att koppla in allting i och sen förprogga hela setlisten med bactracket vi har (kör backtrack i logic). Någon som har något att informera om kring detta, kvaliteten på lamporna jag har tänkt köpa, bästa sätt att rigga upp, mest prisvärda ljsubordet etc. Allt är välkommet! 🙂
  15. Av erfarenhet vill du/ni undvika att köra ljud genom behringeprodukter. Finns många billiga mixers som funkar för det ändamål ni är ute efter.
  16. Har inte provat den själv men de jag pratat med har sagt att den är riktigt vass. Ska vara riktigt trevlig att arbeta med och eftersom den synkar perfekt med traktor är de sällan några problem på den fronten. Om du ska kunna få ut 100% ur den är det bara att nöta samplingar o ha dig med effekter under dina set, att bara köra den som vanlig Controller känns aningen meninslöst. Om du är en sån som gillar att kunna slänga in tonvis med samplingar i dina set kommer du nog inte bli besviken 🙂 Ett annat tips är att kolla NIs forum om du inte redan gjort det, de har en en hel sektion avsedd bara för S4an. Var du kan få den billigast är lite sisådär med, vet att Musikbörsen säljer den för 9.5k ca. Har sett att vissa säljer för 8.5k men med största sannolikhet har dom den inte ens i lager. När jag var inne på MB i november var den helt slutsåld i princip överallt och enda chansen att få ett ex var att boka till näst-nästa leverans.
  17. Såg nån video där de pratade om att de använde flera instrument för att lägga ett ackord. Dvs, basen lägger en ton, kicken lägger en ton, stråkar lägger en, lead lägger en etc etc. För att låta bli att gröta till det men samtidigt få denhär feta ljudbilden.
  18. k.man. Fucking Aye! Alla "gamla" DJs är så inbitna så de finns inte. Vägrar att omfamna utveckling. Har säkert förefallit så att på nån spelning de haft har de kommit nån laptopnisse och blåst dansgolvet i bitar med bra låtar, bra publikkontakt. Sånt gör ont när man spenderat 10 år att lära sig att beatmixa och nu är det överflödigt.
  19. Värst va folk ska krångla. Exportera ut de inspelade låtarna Minus de saker du ska spela. Importera allt i Logic och lägg upp ditt set i logic och sen kan du routa allting till de vst du använder i låtarna. Så slipper du krångla med loopar och ha dig och riskera att saker kommer i otakt.
  20. Det är ju så mycket mer att vara DJ än att kunna beatmixa. Står ju hellre och lyssnar på en "DJ" som inte beatmixar men är jävligt duktig på att välja rätt låtar vid rätt tillfälle och/eller använder sig av mycket externa tillbehör för att komplettera själva setet så det blir lite mera "live". Än att stå och lyssna på en DJ som beatmixar för hand men spelar värdelös musik... Men det är ju bara jag kanske...?
  21. Precis så jag också resonerar. Publiken skiter ju fullständigt om du står o beatmatchar låtar manuellt en hel kväll eller om du klickar på "SYNC", sålänge du kör ett bra set och folk dansar är alla nöjda. Men som många redan sagt kan detta vara tillfälle att lägga tid på andra saker som att försöka lägga in lite samplingar, leka lite med olika delar i en annan låt för att komplettera den nuvarande eller vad man nu kan tänka sig att göra för att få till en riktigt bra spelning. I slutändan är det allt som det handlar om. Varför göra nåt svårare än det egentligen är?
  22. Njäe, kanske inte ALLA. Du kan ju titta på t.ex VST kontra Hårdvarusynthar. Många som använt sig av hårdvara har gått över till VST för att det är smidigare än att köpa 15 synthar och sitta och progga dom. Eller vara tvungen att inför en spelning sitta och sampla över alla ljud från alla dina synthar till 1-2 synthar som du kan ha med dig på en spelning. Istället har du redan allt i din dator. Sen finns det ju alltid en känsla av att man vill kunna "ta på" saker och inte bara sitta o ratta i en dator, det är väl där många är motståndare till att använda dator när dom djar.
  23. Så med andra ord är beatmatchning A och O enligt dig? Dom som kan göra ännu fetare mixar med sin datr än en CD Dj kan göra med sina spelare, dom är alltså inga riktiga DJs?... Tror det är lite sama symtom på "avundsjuka" för folk som kör digitalt.
  24. Jo det är ju så men eftersom många DJs är så konservativa och klagar på allt som heter "utveckling" sålänge det inte handlar om CD eller vinyl. Dom är väl bittra för att de tar tagit dom år att lära sig att beatmatcha låtar perfekt och nu finns det nåt som ersätter det med ett knapptryck 🙂
  25. Respekt åt honom för att han vågar vara "annorlunda"!
×
×
  • Skapa ny...