Jump to content
Annons

Masselito

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

1 följare

Om Masselito

  • Födelsedag 1976-09-04

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag är lite nyfiken. Hur lägger ni upp era projekt när ni ska mixa låtar som innehåller mestadels mjukvarusynthar? Bounce'ar ni deras spår till audiospår i samma projekt som syntharna finns i, eller skapar ni ett nytt rent mix-projekt med enbart audiospår i som ni bounce'ar alla spår till? Eller kör ni utan att bounce'a dem till audiospår innan slutmix?
  2. Jag frågade även på Logic Pro Help forumet, och jag själv iaf köper att dithering kan addera lite på mastern. Fast det rör sig om 1-9 hundradels dB, så att jag fick 0.1 dB i högre utslag beror på att Logic avrundar. Jag tänkte också jag skulle testa -0.3 dB som tak i mastern. Tankade även ner X-ISM från SSL för att checka efter eventuella intersample peaks. Vet inte om den pluggen är bra, har inte hört några recensioner av den, men det återstår att se 🙂 För er som är nyfikna så finns tråden om ökning av nivå pga dithering här på Logic Pro Help forumet. Jo, det vet jag att man kan göra det direkt i WaveBurner, jag valde att göra det i Logic av en annan orsak helt enkelt 🙂
  3. Tack för svaret chrisB. Jag mastrade i 24-bit i WaveBurner och bounceade ut 24-bit masterfiler som jag sen öppnade i Logic för att bouncea ut 16-bit filer och mp3-filer. Jag märkte också att jag fick samma resultat om jag körde ut 16-bit filerna direkt från Waveburner och tog upp dem i Logic. Aha, ok, det förklarar den lilla höjningen i volymen, då hänger jag med 🙂 Är detta något som man får testa för varje mastringsprojekt exakt hur mycket man bör backa, eller leder dithering alltid till max runt 0.1 db ökning?
  4. Aha, ok. Ja jag menar bränna CD hemma som master till tryckeri.
  5. Jag har några 24-bit masterfiler och håller på att köra ut 16-bit filer från dem. Oavsett om jag dithrar med POW-r #1 eller #3, så höjs nivån i den nya filen litegranna. 24-bits mastern toppar på -0.2, men tar jag upp 16-bit filen i Logic och spelar den så toppar den nya filen på -0.1. Kör jag ingen dither alls, ligger nivån kvar på 0.2. Ska det vara så här, eller gör jag något fel? Dither lägger ju till liiiiiite, men jag trodde inte det skulle påverka nivån "synligt"?
  6. Tackar för svaren 🙂 Förlåt mitt sena svar. Det var skönt att läsa att det funkar fint. Det som oroade mig mest var ifall det skulle bli problem med uppspelning av musiken, och det var en lättnad att läsa att det inte blir problem 🙂
  7. Är CD-Text säkert att använda, dvs om man bränner en skiva med CD-TEXT, kommer den gå att spela upp på alla CD-spelare då? Varför jag undrar är för att jag läste i artikeln om CD-Text på Wikipedia att CD-Text är en utökning av Red Book-standarden, och då blev jag lite fundersam.
  8. Tack för tipset Paarse. Förlåt för mitt otroligt sena svar 😊 Nu har jag en del bra alternativ att fundera över 🙂 Tack allihopa!
  9. Vi har hittat de vi sökt, så den här annonsen är nu stängd.
  10. Jo jag har också tänkt på det 🙂 För då har jag ju enkelt alla inställningar som jag ändå har i projekten i Logic. Problemet är att min Logicinstallation ibland stoppar pga att all audiodata inte hann processas, och det vill jag ju inte råka ut för på scen. Men jag tänkte jag skulle kolla närmare på MainStage, efter en del funderande.
  11. Ja Amiga var (och är fortfarande tycker jag 🙂 ) En kul och intresant maskin. Jag har fortfarande min gamla A1000 kvar. Det var den första datorn jag hade som jag skapade musik på. Det blev några till AMigor under den tiden, men jag har ingen kvar av dem tyvärr. Jag satt också i ett trackerprogram (Protracker) på den tiden. Lyckades föreviga min gamla hårddisk som en hårddiskfil till slut som jag plockar upp ibland i E-UAE 🙂 Tackar tackar 🙂 Mats
  12. Jag menar Live Lite-versionen, skrev fel 🙂
  13. Det låter som en bra idé hörni. Exportera stammar, menar ni audiofiler för de spåren man vill ska köras och sen lägga upp de instrument, loopar etc som man vill köra för hand? Räcker Ableton Live-versionen, eller behövs det att man kör den tunga versionen? Jag funderar på att reda ut hur MainStage fungerar med, iom att jag redan har den. Men min kompis har ju inte MainStage iom att han kör Cubase, så då kanske man skulle satsa på Ableton istället. Coolt att se er i videon grabbar!
  14. Jo jag tycker också att det borde vara det, men jag har inte förstått mig på det än 🙂 Verkar vara ganska mycket jobb med att sätta upp en spelning i Mainstage, hade varit trevligt om man bara hade kunnat dra dit eller importera de inställningar man har i Logic-projekten direkt, utan att behöva först köra ut channelstrip-inställningarna från Logic och sen importera dem i Mainstage. Eller tänker jag helt fel?
×
×
  • Skapa ny...