Jump to content
Annons

JockeJ

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. märkte att "run audio engine"-knappen trycktes in när jag gjorde detta och det går inte att trycka tillbaka... fattar nada just nu..
  2. jag har gjort precis som i beskrivningen ovan men det kommer inge ljud 🙁 vad gör jag för fel ? har insertat ezdrummer, all synth audio outputs + midi source, valt multichannel. det kommer inge ljud nånstans när jag spelar på klaviaturet, klickar på en trumma eller spelar upp ett färdigt groove..
  3. Jag kör med en Randall RG50TC. En go rör-stärkare på 50w med 2 kanaler. Känns väldigt allround man kan skruva till en hel del schyssta sound. Funkar bra till mindre hårda musikstilar som jazz, funk, pop, rock och blues. Den har även dist så de räcker å blir över ifall man vill ha det.. 5000 tror jag att jag köpte den ny för.
  4. JockeJ

    Effekt på master?

    kör sonar home studio 7 å har letat runt i manualen å inte hittat något av intresse.. Hur lägger man in en effekt på mastern i den virtuella mixern?
  5. har bestämt mig nu. Det blir en korg ax3000g då den har förstärkar- och högtalarsimuleringar. har bara sett bra recensioner och har lyssnat på lite demos och det låter för jävla bra tycker jag =)
  6. Har kikat runt lite mer nu efter multieffekter och hittat dessa: Boss Me-20 Korg AX3000g Line6 Floorpod plus Vad har folk för erfarenheter av dessa?
  7. Hej! Den där Gt-8 verkar vara riktigt schysst men ligger över min budget tyvärr.. vet du om Boss Me-serie är något att ha? Låter ju bra på demo-videosarna, men det gör det ju nästan alltid.. Är det stor skillnad ljudmässigt på pod xt och pod 2.0 ?
  8. Har suttit ett par månader å spelat in gitarren med hjälp av guitar rig 3 men är allmänt trött på både ljuden och att pluggen drar alldeles för mycket processorkraft så jag har nu bestämt mig för att köpa en förstärkarsimulator i hårdvaruform. Jag har tidigare en zoom 606 multieffekt men det är då inte mycket att hänga i granen. förstärkarsimulatorn ska i princip bara endast användas till inspelning. Vill höra vad ni på forumet rekomenderar. Har själv kikat lite granna på Line6 Pod 2.0 och Korg Px4 Pandora och de verkar smidiga och välljudande båda två. Budgeten ligger på 2000:- Ge mig tips! mvh Jocke
  9. Har du kollat Addictive Drums? har för mig att det fanns nån färdig reggae-preset..
  10. okey, skönt att höra. Rekomenderas nån annan förstärkarsimulator som låter bra och drar mindre cpu?
  11. Brukar spela in gitarren med hjälp av guitar rig 3. Kör Sonar Homestudio 7 och har en Dell-laptop med en Amd Turion 64x2 1.8 ghz dual core och 2gb ram. Jag märker att guitar rig stjäl mycket cpu-kraft när jag lirar. Det räcker med att jag har skapat ett enda audiotrack med guitar rig å så är båda processorkärnorna å vandrar upp å ner från 10 % till 30 %. Jag tycker detta är ganska mycket. Finns de flera som upplever samma sak med guitar rig? Eller är det så att Guitar Rig och Sonar inte riktigt kan hålla sams?
  12. Rörmicar är ofta också stormembranare - och eftersom de har egen nätdel, så funkar de också - men jag skulle nog i likhet med andra - också rekommendera en separat micpreamp, eftersom micingången på ljudkortet troligen inte är av någon lysande kvalisort... ingen aning hur förstärkningen i micingången är.. men det lär ju inte vara nån höjdare då ljudkortet kostar 1000 spänn bara.. Men jag får kika på en micpreamp när det är dags att köpa grejor.
  13. Verkar ju skitbra 😆 å det ser ju alltid bättre ut med mycket hårdvara 🙂
  14. okej tack så mycket =) vart så sugen på nån stormembranare men dem är ju kondensator allihopa.. aja, får satsa på en sm58 eller liknande.
×
×
  • Skapa ny...