Jump to content
Annons

Maxim

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för tipset! Hur tror ni de står sig mot Abzorba 100-plattorna från Golden age? http://www.goldenagemusic.se/goldenageacoustics/uk/index.htm Abzorbas densitet ligger på 70 kg/m3, men Cleantec låg ju nånstans på 100 om jag minns rätt. Hur är det med densitet på såna här plattor, blir de obrukbara som absorbenter vid en viss täthet eller hur funkar det? Är det nån som vet vad Cleantec-plattorna kan kosta? Oftast säljs de ju inte per styck i bygghandeln... Vore grymt om de här funkar som bredbands/basbsorbenter och är billiga! Än en gång: grymt tips.
  2. Idén med att ha moln som hänger en bit ifrån taket är väl att de också fångar ljud på tillbakavägen som studsar i taket. Då kanske ett moln som hänger fritt i den del där du inte har tak gör minimal effekt, annat än för syns och känslans skull. Om du skall göra något för akustiken skulle jag nog satsa på att sätt en absorbent utmed det höga snedtaket istället för att låta den går rakt ut. Och ett moln under det låga taket. Om du hängde med på hur jag tänker?? Tack för inputen! Ja, det kanske är så man ska tänka. Det som är så retsamt är att ena monitorn står under det öppnare takpartiet och den andra inte. Och tyvärr sitter jag ändå på den bästa platsen i rummet. Jag hoppades liksom att två tjockare absorbenter skulle kunna simulera ett jämnt tak...mest av allt handlar det om att jag få basen i rummet så jämn som möjligt.
  3. Tjena. Ska bygga två st hängande absorbenter, sk. moln, ovanför mixplats i mitt ganska hopplöst utformade studiorum. En grej jag tänkte försöka avhjälpa är att taket är olika högt över respektive monitor - se bild. Sorry för den trötta Sketchupskissen, men ungefär så ser det ut. Bakom monitorerna mellan tak och vägg sitter 10cm tjocka Absorba-skivor (golden age) i tygklädda ramar. I hörnen också men de orkade jag inte rita dit...(och egentligen bara högerhörnet men det vänstra ska bli klart i morrn). Nu undrar jag följande: Ska jag bygga mina moln lika feta som övriga bredbandsabsorbenter i rummet (60x120x10) och därmed skapa nån slags litet fusktak ovanför mixplats som i alla fall håller jämn höjd? Det är ganska lågt i tak på högra sidan dessutom... Mitt andra alternativ är att bygga lite lättare moln i mindre djup ram och 50mm akustikskiva från Paroc (NRS-2t). Eventuellt med bitar av akustiskumgummi limmade på ytan. De lättare molnen skulle i så fall fylla nån slags lite mer traditionell molnfunktion och kanske inte funka så bra för att lösa taksituationen. Vad tror ni? Kan jag jämna ut taket med lite fläskigare bredbandsabsorbenter eller blir det bara knas? Det blir ju betydligt mer luft ovanför den vänstra absorbenten.... Tacksam för all hjälp såklart.
  4. LOL! 🙂 ...som sedan på grund av varumärkesintrång och tjafs med Coca-cola Company ändrades till: Buggaloo dansa Rock'n'rolla (rockenråla ska det uttalas) spela freestyle med fräck musik I rest my case too.
  5. JAPP. EN STOR DAG. FIRAR MED NÅGRA MULTIPLAAAAAA VOKALER OCH UTROPSTECKEN!!!!!!!!!
  6. Tack Claes, skönt att höra! Det var det jag hoppades på, att basen skulle sugas upp ändå. Högra hörnets fälla går från golv till tak och nästa är hörn är på gång. Mellan tak och vägg bakom monitorerna sitter tre stycken bredbandare på rad redan nu faktiskt, men rummet är så specialigt överlag med olika takhöjd och grejer så vi får se vad som krävs när andra bakhörnet är fixat. Kanske behövs en Helmholz för nån specifik frekvens som fortfarande bråkar. Om jag får tid kanske jag postar lite bilder så man fattar hur det ser ut. Vore grymt med lite mer hjälp. Som det är nu litar jag inte på basregistret och EQ-förhållande mellan Kickar och basar och det blir lite frustrerande när man levererar grejer...
  7. Hallå alla! Jag är splitterny här, så det här är mitt första inlägg. Skönt att se att det finns fler som är nere i DIY-träsket... Så här är det: Jag har byggt ett gäng bredbandsabsorbenter (ok, 6 stycken hittils) med Accuzorb 100-skivor från Golden Age i ramar, täckta med tygg som jag häftat runt ramarna från utsidan. De blev stiliga och verkar göra jobbet men jag behöver sätta upp fler för att få bukt med basen i mitt galna assymetriska rum. I nuläget sitter en i ena hörnet (med Foamzorb LF trap och luftficka bakom, som Cruncharns hörnfälla fast med Foamzorb i stället för Roxull längst in), tre stycken mot tak och bakvägg och två bakom monitorerna. Till själva grejen då: Absorbenterna är klädda med ett ganska tunt tyg tyckte jag när jag köpte det för ett halvår sen - prövade att blåsa igenom det och tyckte att det fick funka. Idag var jag och köpte mer och tygtjejen kallade det för lakanstyg. Är det för tjockt tro? Fick hem en lite studiobyggarböcker idag (Acoustic design for the home studio och Home rec. studio - build it like the pros) där det pratades om hur superviktigt det var med rätt tyg... Har jag goofat nu, hindrar mitt "lakanstyg" de låga frekvenserna från att komma in och transformeras till värme ordentligt? Har jag bara byggt mig ett gäng feta, beiga tavlor? Vad säger ni? Tacksam för input... Peas, Maxim
×
×
  • Skapa ny...