Jump to content
Annons

JohnD

Medlem
  • Antal inlägg

    119
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om JohnD

  • Födelsedag 1975-09-01

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Det finns en koppling mellan dessa skalor och det "grundläggande ackordet" (i brist på bättre namn) i vardera skala (Em i Em-skalan och G och G-skalan, förstås). Så om ackordsföljden i en låt börjar med Em och inte ens innehåller ett G-ackord någonstans, så är det väl ganska naturligt att prata om Em-skala och inte G? Och omvänt.
  2. Hans tutorials är de jag använde mest i början, och jag tyckte (och tycker) att de var riktigt bra.
  3. Om det var bra nog för min farfar så är det bra nog för mig! 😉
  4. Jag skämtade. 😛 Har inte sett en C64 på rätt länge faktiskt.
  5. Jag säger exakt samma sak, och det är därför jag fortfarande som dator använder min gamla C64 från 1982. En dator är ju alltid en dator. 😛
  6. Jag har inget särskilt behov av en bättre icke-musik dator just nu, så en enskild dator för 8000 nu skulle ge mig mycket mer prestanda än vad jag behöver, och beröva mig vad jag vill ha mest, en särskild dator för just musik (såvida jag inte använder den till bara musik, men jag vill alltså inte lägga så mycket på en musikdator). Så om jag köper en billig musikdator nu så kan jag lugnt vänta ett tag innan jag köper en ny vanlig dator, och under tiden se datorerna bli bättre och billigare. Eventuellt kan jag tom. klara mig i två år till med min vanliga, och då köpa en ny bättre musikdator och använda den nu tilltänkta musikdatorn som vanlig dator. Det vore det allra bästa. Jag var i den här tråden mest ute efter kommentarer om den specifika datorn jag överväger, och inte min idé om att ha en särskild musikdator. Det sista är jag rätt bestämd angående. Som jag svarade så har jag inte bestämt mig. Jag känner mig ganska säker, men inte helt. Ville göra en koll för att se om något riktigt dräpande som jag inte tänkt på kommer fram, t ex "men den har ju ett pax-chip av modell 3PA, vilket innebär att du inte kommer att kunna koppla ett externt ljudkort till den". Man vet aldrig. Mer grundläggande saker som att prestandan inte är den bästa med dagens mått mätt, och jag kan glömma Omnisphere etc, förstod jag förstås redan innan. Har fortfarande inte bestämt mig. Det är svårt för mig att uppskatta hur allvarligt det där med värmen t ex är. Om det sliter på datorn så att den bara håller i 6 år istället för 12 så spelar det inte så stor roll eftersom den kommer att vara utbytt innan dess.
  7. Aha, okej. Aldrig tänkt på det faktiskt, men det låter rimligt.
  8. Fläktstorleken är tydligen 92x92x25. Inte jättestort, men just nu i min stora låda har jag 80x80 (hela tre stycken dessutom, som låter en del och ÄNDÅ inte lyckas kyla datorn tillfredsställande), vilket är rätt uselt för en stor låda. Man vill ju helst ha 120x120, men men. Men den på 92 beskrivs som "optional" så jag gissar att det finns någon slags sensor som mäter temperaturen och drar igång den när det behövs. Vad jag förstår så är det den enda fläkten (förutom nätagg och CPU-fläkt då). Helt klart. Jag har en liten Asus eee 900 som har blivit som ett husdjur ungefär. Tyvärr är den för seg för musikproduktion, plus att jag redan har kopplat så många aktiviteter till den. Och DEN är tyst, den lilla rackaren. Skön känsla att kunna sitta och skriva eller surfa i nästan total tystnad. Tror att Asus eee box också är väldigt tyst, men de är tyvärr lite slöa än så länge, men om ett år eller två så kommer de säkert att vara rätt kraftfulla och samtidigt små och tysta.
  9. Jag har inte beslutat mig. Den råkar bara vara överst på listan än så länge, men en annan kandidat är: http://www.dataparadiset.com/prodinfo.aspx?pid=21341 Det finns fler.
  10. Det är allvarligt i så fall, för den (påstådda) tystheten är viktig för mig. Varför är det så, små och snabbare fläktar? Det står att den är tyst, men man vet vet ju inte riktigt vad de räknar som tyst. Allt jag behöver tillgång till i vardagsanvändande kommer att få plats på den enda interna disken, så det är inget problem.
  11. Jag vill inte ha allting i samma dator eftersom det är distraherande. Tanken är att inte ens ha musikdatorn uppkopplad till internet, inga bokmärken eller email etc. Det skulle vara ett stort värde för mig och göra det lättare att skilja mellan olika aktiviteter. Visst är datorn bara halvdan med dagens mått, men om den ändå är tillräckligt bra så spelar det ingen roll. Att utnyttja 80% av denna dator är precis lika bra som att utnyttja 20% av en riktigt bra dator. Frågan är förstås hur mycket jag kraft jag egentligen behöver, och det är ingen lätt fråga att svara på, särskilt eftersom jag bara har hållt på med det här i några månader, men en liten fingervisning är ju ändå att min nuvarande dator hittills har varit tillräckligt bra (men jag har inte gjort några riktigt tunga saker som att ladda in en rad stora VSTier etc). Och den är så vitt jag kan bedöma betydligt sämre än den tilltänkta. Visst, det känns lite b att köpa en dator som redan från början understiger de rekommenderade systemkraven för Omnisphere (även om jag inte tänkt att använda den), men jag tror ändå att den har tillräckligt med prestanda för att jag ska klara mig i flera år. Men det är verkligen svårt att säga med tanke på hur lite insatt i musikteknologi jag ändå är. Men även om den i värsta fall skulle visa sig vara undermålig om två år så kan jag säkert ändå hitta något kul användningsområde för den, kanske en egen server eller nåt. Den är trots allt billig i drift och går säkert att leka med på andra sätt om jag nu skulle behöva köpa en bättre musikdator. Man kan se det på det här sättet: Köper jag en dator idag för säg 8000, så kanske den håller i fem år. Köper jag den tilltänkta för 3000 så kanske den håller i två år, men om två år så kommer jag att kunna köpa den som nu kostar 8000 för 3000, som då kommer att hålla i tre år, vilket då totalt för båda datorer blir fem år, för ett billigare pris än att köpa den för 8000 nu direkt. Så att säga. Vilt gissade siffror förstås, men bara för att få fram resonemanget. Du menar att det kanske inte finns någon Radeon där som han säger? Det står ju dessutom på sidan du länkar till (tack för det) något om grafikstyrenhet av "typ integrerad" och "Intel GMA 950 Dynamic Video Memory Technology 3.0". Är inte det vad man brukar kalla integrerat grafikkort, vilket han sa att den inte hade. Specifikt sa han: "Det är dock inget integrerat grafikkort i office i15 utan ett dedikerat Radeon 4550, naturligtvis är det bättre än alla integrerade lösningar." Jag frågade om vi verkligen talade om samma dator och gav en länk till den jag pratar om. Får se vad han svarar. Behöver jag det?
  12. Uppfattat. 😉 Får väl se först bara om någon hittar en fatal brist i mitt resonemang eller mitt köpförslag.
  13. Jag använder datorn till massor av saker utöver musik, och dessa saker kommer jag inte att kunna göra på musikdatorn. Har inte hur mycket pengar som helst, och jag kommer att vilja ha en ny vanlig dator om ett tag också, så jag kan inte lägga allt jag har på en musikdator. Hade jag nöjt mig med en dator till allting så hade jag gärna betalat mer.
  14. Tänkte köpa mig en billig dator att ha enbart till musik, och det lutar åt följande: http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10388 Kostar bara 2995:- i grundutförande, men jag kommer att öka till 2 MB RAM + köp av extern dvd-spelare för att kunna installera ett OS. Den beskrivs som tyst, och den är väldigt liten och strömsnål vilket är fördelar. Enligt supporten så är den utrustad med ett dedikerat Radeon 4550 grafikkort, vilket är rätt bra i förhållande till priset (bättre än datorer med "integrerad grafik"). Detta kort nämns dock inte i produktbeskrivningen, så jag har bett om en bekräftelse på det. Kommer ju inte använda datorn till spel eller bildhantering ändå, men ett musikprogram har ju en del grafiska komponenter som blinkar och rör sig. Ljudkortet är förstås ett vanligt integrerat skräpkort, men jag kommer att köpa ett externt ljudkort senare. Jag vet att många av er med bättre datorer än så tycker att det är dags att byta upp sig, men mina musikbehov är inte så stora. Just nu kör jag med en dator från 2003 (Athlon XP2500 med 768 MB RAM) vilket hittills har räckt ganska väl, men den låter ganska mycket, och den har inte full SSE etc. Och jag vill inte heller lägga så mycket mer pengar på en dator som jag bara kommer att använda till musik. Vet också att jag kan få lite mer kraft för samma pengar om jag köper en normalformad dator, men jag tycker på något sätt om den där lilla datorn. Och den ser tyst ut. 😱 Kommentarer? Förolämpningar? Dödshot?
  15. Ups, jag vet inte ens vad det är. Mitt ljudkort är ett vanligt inbyggt, som jag gissar inte har det. Krävs det alltså för att få micken ett fungera alls? Vad händer om man kopplar in den i en vanlig bandspelare med en passande mikrofonkontakt?
×
×
  • Skapa ny...