Jump to content
Annons

imhotep

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om imhotep

  • Födelsedag 1976-01-06

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Norrköping
  1. Jag har samma problem trots att min maskin är tillräcklig. Testa att "freeza" alla spår förutom det du inte jobbar med för tillfället. Helt plötsligt gick CPU % ned till mellan 1-10 hos mig.
  2. Testa att freeza de spår du inte jobbar på för tillfället.
  3. Tack för all hjälp! Jag lyckades få ljud nu. Hoppas det fastnar nåt nu också.
  4. Det är inget särskild du ska göra. på midi kanalen så ska det vara All Ins på "midi from" och kanalen förstås ska vara "record enable eller Armed". i Prefrences på Midi/Sync -fliken, Under Midiports ska input visa ditt midikontroller och det ska vara On. Om det inte visar ngt så är ditt midikontroller inte installerad! Jag har installerat drivern för min midi-kontroller men jag hittar inget annat än mitt interna ljudkort och microsoft synthen att välja mellan. Jag använder ett externt ljudkort. Ska jag koppla in kontrollern genom midiingången i det eller ska jag bara koppla genom usb till datorn eller både och? Dessutom hittar jag inte m-audio keystation 49e i control surface droplisten. Spelar det nån roll? tack för svaren.
  5. En enkel fråga; hur får jag mitt midiklaviatur att låta i Ableton? Jag får ingen signal och inställningarna i preferences/midi sync gör mig inte mycket klokare. tacksam för svar
  6. Jag har löst det. Jag "fryser" spåren innan jag går vidare till nästa. Helt otroligt va simpelt och så smidigt datorn jobbar då. Tack till er som svarade iaf.
  7. Men problemet med att ha låg latency vid inspelning är ju att det knastrar och hackar om kanalerna man redan spelat in tidigare. Och högre kan man ju inte ha för då blir det ju en jävla fördröjning. Jag blir inte klok på detta.
  8. För att kunna spela in utan fördröjning så måste jag ju ha låg latency men då hackar ju spåren jag spelar till. Är det likadant för alla andra som spelar in musik över huvudtaget eller är det så för ableton användare eller är det bara hos mig? Jag vill ju kunna spela in låtar med sådär uppåt 10 kanaler och det ser jag ju inte hur jag ska kunna göra så som det är nu.
  9. Det är nåt sjukt med mitt Ableton. Varje gång jag ska spara ett projekt eller stänga av programmet så hänger det sig och när jag ska spela upp en låt som har 3 tracks eller fler så börjar det hacka och spraka även om jag valt maximum buffer på ljudkortet. Min dator ska det inte vara fel på. Vad tror ni händer egentligen?
  10. Jag valde maximum buffer size och latency-siffrorna blev högre. Hackandet försvann men inte till 100%. Kommer inte jag ha en stor fördröjning i ljudet nu när jag ska spela in nästa gång?
  11. imhotep

    Min låt hackar

    Hej, jag har precis börjat använda ableton 7 och jag gjorde en testlåt med 3 spår. Allt var frid och fröjd tills jag la det tredje spåret. Då blev det en massa missljud och "klippningar" på den stråksektionen jag lade på. Nu när jag spelar upp låten i sin helhet så hackar allting. Vad kan detta bero på?
  12. Jag är van vid flashback där folk blir sura om man skapar en ny tråd om det redan finns en liknande. Jag har löst problemet nu föresten.
  13. Fast jag tror att den största frustrationen måste vara om man inte lyckas komma över den första tröskeln som består i att få ljud att fastna och att kunna upprepa handlingen. (Jag lyckades få en gitarr att spelas in men jag har ingen aning hur jag gjorde.)
  14. Ska ta ett steg tillbaka och börja om då. Jag blir för frustrerad annars. Fick alla grejer igår och har ännu inte lyckats spela in nåt. 4000 kr är ganska mycket pengar för mig.
×
×
  • Skapa ny...