Jump to content
Annons

play

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av play

  1. Jag har lånat hem en The Strip från TK audio som låter riktigt, riktigt bra. Min Neumann TLM103 låter superbra och kompressorn är diskret även när den klämmer ihop duktigt. När jag däremot kopplade in en liten småmembranmik (CM3) så blev det problem. Att ställa gainen är näst intill en omöjlighet och den micken kräver mycket gain. Allt händer sista steget på gainpoten och det skriver TK audio själva i sin manual. En gain pot med fasta lägen hade varit fint för det känns omöjligt att finna exakt samma inställning nästa gång man ska göra ett nytt pålägg och vill ha samma inställningar. Det överväger att lämna tillbaka The Strip och istället satsar på en Neve 1073 DPD som ju har fasta lägen på ingångsgainen. Är det någon som har några egna erfarenheter av någon av dessa preamps eller för alla del annan likvärdig utrustning? Tacksam för alla synpunkter och tips!
  2. Är ute efter en riktigt bra mikrofonpreamp och då menar jag en som jag kan ha länge och som levererar! Skulle vara tacksam för synpunkter och förslag. Den måste passa bra till min Neumann TLM103 och fungera som försteg till elgitarrer och bas. Jag har ett RME firefacekort med skapliga preamps, men nu behöver jag något mycket bättre, typ API, Neve, Vintech, mm. Har tyvärr inte lyssnat på någon ännu utan bara läst lite. Tacksam för alla synpunkter!
  3. Du har nog rätt. Eller så är Neumann fel för min röst för jag känner alltid av den jobbiga vassa diskanten. Blir lite bättre när jag kör den min ART tube channel iställer för rakt in i RME Fireface. Jag menar Neve 1073DPA, en duopreamp. Jag hittade en riktigt bra blogg för ljudproduktion och där hade han ett inlägg om bastracking: http://www.standstraight.se/?p=317 Det var efter det som jag kollade mer och mer på API´n. Varför funkar den inte till bas? Kan Neve vara ett bättre val då eller är den bara för sång och akustiska inspelningar?
  4. Intressant! Jag ska precis köpa in en eller kanske två mikronfonförstärkare. Kollar bl a på API 512c, Neve 517LB i lunchbox. Vintech ser också riktigt lovande ut, men jag har ju bara läst lite på deras hemsidor. Neve 1073 är också med på listan. Den ska även kunna tjänstgöra som bra linebox till bas och gitarr. Jag har en Neumann TLM 103 och några små kondensatormickar CM3. Vad ska jag köpa? Snälla hjälp mig så jag inte köper fel.
×
×
  • Skapa ny...