Jump to content
Annons

Nygren

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Nygren

  • Födelsedag 1985-05-26

Om mig

  • Kön
    Man

Socialt

  • Skype
    emil_sg@hotmail.com
  1. Ahaa! Har tittat på beijerbygg som har standardskivor som håller 95 mm. Märker du någon nämnvärd skillnad i absorbering mellan t.ex. 70 och 90 mm? Borde väl i teorin dämpa lite lägre frekvenser med 140 än med 70? Men frågan är om det är hörbart? I byggartagen kanske man kan kalla det, fast inte i närheten av det du slängt ihop direkt! Ska iaf äntligen få ett eget ljuddedikerat litet rum i nästa trea vi ska flytta in i, så tänkte i första hand på absorbenter. Skulle gissa att rummet är på ca 8-9 m/2, så en sådan tjusig Helmholtz som du byggt blir nog problem att knöka in kanske! En liten fråga till när jag ändå är igång; tror du det inverkar på absorptionen något om man sätter en masonitskiva på baksidan för att låsa fast ullen istället för som du gjort med ståltråd? Tack igen för en kanoninspirerande tråd! Hade aldrig kommit på tanken att bygga själv om jag inte snubblat in här.
  2. Hej Cruncharn! är lite nyfiken, vart fick du tag på roxullen du använde i dina absorbenter? och vad kostade den? tack för en trevlig och inspirerande tråd!
  3. Tyckte låt 2 lät sjukt bra! Skulle gärna lira i ett sånt här projekt! fast nu är jag ju nåt så osexigt som gitarrist förstås.... Har du fått igång nånting än? Jag bor i Herrljunga så är ju inte så förbaskat långt ifrån
  4. Jag gör gärna ett test om du vill, kan mixa en bit av sången så får du höra om det är något för dig? Har inte så mycket på schemat just nu så kan tänka mig att göra det ganska billigt.
  5. Nygren

    Summeringsmixer

    Sitter och grubblar lite på de här små rackburkarna som finns med typ 8 kanaler analog summering. Typ en sån här: http://www.emusic.se/default.asp?do=&t...amp;info=12678# Någon som har erfarenhet av den här (eller någon annan, kanske både i denna och i andra prisklasser) Kan man få till någon skillnad jämfört med att bara använda digital summering? Såg att det fanns en tråd där ni diskuterade att använda regelrätta mixerbord för detta ändamål, men jag är ute efter en lite mindre skrymmande lösning, samt att det i första hand är enbart själva summeringen jag är intresserad av.
  6. Nygren

    bayviewproaudio.com

    Är det Någon som gjort affärer härifrån? Det verkar ju nästan för bra för att vara sant, kolla bara vad de har för dagspriser på BLUE Mics sortiment!
  7. Nygren

    Video+Sonar=?

    Jag har ljudlagt film i sonar i några år nu, och tycker att det är helt överlägset t.ex. Cubase. Gillar bla att man kan konvertera om formaten på bilden i programmet. En möjlig anledning till dina uppspelningsproblem (om du redan provat att konvertera din .movfil till avi) kan vara att du har för få keyframes i filen. Sonar har ett lite mysko sätt att komma ihåg var i filmfilen den befinner sig om den inte kan relatera till några nära liggande keyframes. Gör som såhär: välj export video och under encoding options väljer du cinepak och gör om keyframeraten till 1 istället för förinställningen på -1. Exportera och importera den nya filen.
×
×
  • Skapa ny...