Jump to content
Annons

Tappo

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Tappo

  1. Hans Zimmer använder sig av sjukt mäktiga trummor i både The Dark Knight och Modern Warfare 2. Trumman kan man lyssna på här: .Hoppa till 6:30. Någon som vet hur jag ska finna såna här ljud, gärna utan för mycket pengar, eller hur jag kan skapa liknande ljud genom att blanda olika slagverk? Vad jag fattat det så är det en japansk trumma som heter Taiko Drum. Tappo
  2. Tack så mycket för ditt svar! Det var ett mycket bra sådant och det ska jag kolla upp snarast. Teknikerna kan jag testa. Kör ju pek, lång, ringfinger när jag spelar och har spelat lite med plektrum så det kanske jag ska testa ett tag. Är skitdålig på slap, hehe.
  3. Tappo

    Problem med handen

    Tja. Har börjat känna av smärta i högerhanden från och till främst i tummen. Har spelat fingerbas i 5-6 år, kan det satt sina spår? Jag vill i alla fall att basspelandet ska kunna fortlöpa. Kan man på något sätt träna bort smärtan? Vill inte att det ska förvärras av spelandet heller. Gör oftast ont i mitten av handen och i mitten av tummen (håller alltid handen på sin plats med tummen på basens mikrofon).
  4. Tack för alla svar här. Skitgrymt! Ska ta en titt på allt ni rekommenderat. Rabieshund: Kontakt har jag funderat på att skaffa ett tag. Mitt favoritband Radiohead använder det dessutom så då måste jag också ha det. 😉
  5. Nu när vi är inne på det här spåret. Vet ni något bra paket endast innehållande percussion? Timpani, pukor och så vidare. Eller har ni tips på hur man kan mixtra med vanliga trummor? Vill ha stora ljud som trycker upp det hela riktigt mycket. Behöver inte vara något program utan bibliotek med samples går fint.
  6. Okej. 🙂 Ja, jag får fuska en del tyvärr.. Tack för svaren!
  7. Jag antar att du köpt det? Fattig stundent som jag är så är det inte lätt att köpa allt man vill ha vilket är synd för det vill jag verkligen kunna. Ska definitivt kolla upp Steinbergs program. Återkommer som troligast! 🙂
  8. Synd att EastWest tycks finnas i olika versioner och priset är där efter. Skulle ju inte vara fel att ha versionen på nästan 200 gb! Vilket av dem övriga programmen du nämnde skulle du säga är "näst bäst" för trovärdigt ljud?
  9. Tack för svaret! Är programmen du nämnde lätta att hantera? Ja, jag menade symfoniorkester. Filmmusik är jag inne på i det här fallet.
  10. Först och främst är ber jag om ursäkt om jag placerat tråden fel. Vilket program är det bästa för att skapa en trovärdig orkester? Har använt Reason 4 Orkester Sound Bank, men bland annat Brass-delen tycker jag känns lite sådär. Har inte budget att anställa en orkester så det skulle vara grymt att kunna återskapa i datorn på bästa vis. Några idéer?
  11. Lite Radiohead. 15 Step - 5/4 Morning Bell - 5/4 2+2=5 - 7/8 i introt Vill minnas att Open Car med Porcupine Tree inleds med 17/16. Vill man ha lite hårdare kan man välja valfri låt av The Dillinger Escape Plan. EDIT: Skit.. Trodde det var en tråd som var aktuell i december och inte en månad gammal.
  12. Tappo

    Pro Tools

    Tack för svar. Men vad jobbigt då.. Jag beställde ju nämligen en med 10.6.. Får väll uppdatera till PT 8 vid juletider kanske. Det måste ju ändå göras någon gång.
  13. Tappo

    Pro Tools

    Hej. Jag har för tillfället PC och Pro Tools 7.3 och nu är det så att jag beställde en MacBook Pro tidigare idag och undrar om jag kan installera med samma version? Skulle ju vara mindre roligt om man fick skaffa sig ett Pro Tools gjort för Mac för en summa pengar. Edit: Det stod ju på skivorna att det var kompatibelt med bägge. Dumt av mig att inte kolla upp det innan jag hörde av mig här. Ursäkta mig..
  14. Tappo

    Loop-enhet

    Har tittat lite nu! RC-50 var ju maffig, men lite dyr för mig. 😄 RC-2 verkar schysst! Kostar dock "bara" 600kr mindre än JamMan från DigiTech. Det sköna (vad det verkar som) är kompaktheten och smidigheten med RC-2. Som vilken effektpedal som helst. Jag är dock ganska säker på att jag kommer bredda användandet av loopar.. JamMan verkar trevlig. Vi får se vad som blir av. 😎 Tack för tips!
  15. Tappo

    Loop-enhet

    Tänkte mer en som faktiskt spelar in. Som loopar oförändrat hela tiden tills det att man trycker på stopp. Ska kolla runt på DigiTech's hemsida ändå, tack! Edit: DigiTech JamMan Fann den där! Kostar kring 2600kr på Thomann, och 3600 på Börsen ungefär. Får väll se! Fler tips, någon?
  16. Tappo

    Loop-enhet

    Hej på er! Visste inte riktigt vart jag skulle placera denna tråd, så jag hoppas att jag hamnar lite rätt iallafall. Jag är intresserad av en pryl som kan loopa en takt/ett stycke live på ett enkelt och gärna billigt sätt. Likt Thom Yorke gör i denna video: Någon som har några bra tips och idéer? Mvh.
  17. Antar att det blir att smälta ner skiten och göra McDonalds-leksaker av den! 🙂
  18. Tjena folk! Var ett tag sen man tittade in, men nu behöver jag faktiskt mycket mycket hjälp! Beställde hem en billig MIDI-klaviatur från Thomann och fick hem den förra veckan. Klaviaturen är av märket Miditech och modellnamnet är Midicontrol 2. Glad som jag blev tänkte jag att "Nej nu jävlar ska jag ha kul i Reason här hemma", och så kopplade jag in allting och så vidare. Klaviaturen i sig fungerar ju men jag har ett problem. Min keyboard har tolv stycken rattar som man kan ställa in fritt via Key Mapping i Reason 4. Dessa funkar inte som dem ska. Jag kan enkelt gå in i Xpand och högerklicka på en ratt och klicka på "Learn", och sen vrida på en ratt, så fungerar det. Nu vill jag göra i princip detsamma i Reason 4. Såhär ser det ut: Bildbild.bmp Det ger utslag på tangetbordet, om jag till exempel trycker in knapp "A" på tangentbordet. Men det är helt dött när jag försöker vrida på rattarna på tangentbordet. Vad kan vara fel? Länk till keyboard: Här Mjuvara: Reason 4 Hårdvara: Miditech Midicontrol 2 OS: Windows XP Media Center
  19. Dom skickar man iväg tillsammans med SMS-filerna.
  20. Sitter ju på Reason 4 hemma, och 3an i skolan. Och jag tänkte ta med det till skolan. Vet dock inte om jag orkar NN-19, då jag trycker igång patterns och pitchar osv, fritt medan låten rullar. Men jag kom på att jag nog kan göra en "Save Patch" i Redrum, och öppna den i Redrum i skolan. Bör fungera då det bara är Redrum jag vill åt i detta fall. Jag återkommer! Tack för svaren hittils. /Tappo
  21. Hej! Jag sitter hemma med Reason 4 och skapar lite trummor i Redrum. Vill nu spara Reason-filen. Det blir ju då RNS. När man sparar en Reason 3-fil blir det ju RBS, om jag inte tar fel. Jag vill öppna RNS-filen i Reason 3. Men jag får en dialogruta där det står att det är fel format. Går det att spara som RBS-fil i Reason 4 på något vänster? /Tappo
  22. Jag och en polare har tänkt på att börja köra lite med datorer live, och att därigenom använda Reason, samt en M-Box 2, och även en MIDI-klaviatur vardera. Till min fråga: Säg att jag exempelvis kör en trummaskin (Redrum) i Reason, och polaren kör en annan sak, även han i Redrum. Finns det något sätt att få dessa två enheter att synka med varandra? Så att slag 1 klaffar med polarens slag 1, om ni förstår den formuleringen.
  23. Tappo

    HejHej folk!

    Tjabba. Har hängt här ett tag och fått mycket hjälp av detta forum och så vidare. Kan passa på att lägga en presentation nu också! Heter David, men kallas Tappo av folk. Går på Rockgymnasiet/Elector i Örebro där jag läser Digitalt Skapande, främst ljudteknik för mig då. Är 18 år och tar också studenten efter nästa termin. Försöker skriva mycket musik själv, och försöker spela in lika mycket också. Är ju inte så vass på ljudteknik ännu då jag inte haft chans att hålla på med det för mycket. Lirar också i ett band vid namn Opus Dei, lirar bas där live och kör delvis gitarr i studio. Länk till MySpace om man vill lyssna: KLICK KLICK. Ska tilläggas att vi faktiskt la upp en skiva idag, och det är ju lämpligt att trycka in i presentationen! Kanske inte världens längsta presentation, men bättre med kvalitét än kvantitet kanske. 😛 / Tappo
×
×
  • Skapa ny...