Jump to content
Annons

Eknaton

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Men vafan, sluta dryga er. Youtube är fullt med dynga.Google likaså. När det gäller gitarr, som jag kan spela, finns det en hel mängd "tekniktips" på youtube som faktiskt gör ens teknik sämre. Varför skulle det vara annorlunda med trummor? Det är svårt för en nybörjare att sila ut diamanterna bland all skit.
  2. Hej. Jag är gitarrist i grunden, men har genom åren känt att något som håller mig tillbaka är min dåliga rytmkänsla. De senaste dagarna har jag suttit och trummat i Rock Band, och haft så roligt att jag börjar fundera på att lära mig spela trummor på riktigt. Jag undrar om någon här skulle kunna tipsa om något bra övningsmaterial med övningar som förklarar grunderna? Jag gillar DvDer där tekniken visas som små filmer, typ Pumping Nylon.
  3. Det är förmodligen så att du knasat till det när du bytte installationsfoldrar. Jag har 20293 loopar i browsern. I min soundtrack pro-folder finns 6506 objekt och den är på 22.68 gig. Har också en apple loops for garage band-folder med 1198 objekt i som jag inte kan se att du har överhuvudtaget, samt en som heter i-life sound effects med 431 objekt i. Alla andra foldrar är identiska. Ändrade ingenting i installationen, utan körde bara igång.
  4. Tycker man kan använda hur mycket loops som helst.
  5. EMU 0404 usb 2.0 och Terratec Phase x24fw tycker jag du ska kolla in.
  6. Det går bra att kvantisera monofoniska audiospår. Använd strip silence för att dela upp regionen i så många småregioner du behöver. Sedan kan du selecta dem och kvantisera dem i en meny i din bin.
  7. Ja, precis, det var ju det jag störde mig lite på. Att de inte lämnat en av platserna ledig så man kan sätta in 2 gb och få 4 gb direkt. Men strunt i det. Den har inte gått i taket än, och jag har stressat den rätt mycket.
  8. Det visste du väl dock innan? I annat fall skulle den ju behövt levereras med inget minne alls i och med att det bara finns 2 platser. Var glad att du inte hade 512mb stickor i varsin plats istället, för så var det ju tidigare. Det är bara att sälja 1gb minnet eller spara 🙂 Hur tänker du nu? Man kan väl ha en tvågigspinne i en plats och ha den andra ledig? Har haft outnyttjade minnesplatser på mina gamla PC-datorer, och datorn funkar ändå.
  9. Sitter på denna dator sedan en vecka tillbaks. Har inga klagomål på hur den fungerar,men en irriterande grej var att det inte finns någon ledig minnesplats. Alltså måste man plocka ut 1 gb för att kunna sätta in en 2 gb-pinne. Hade missat den detaljen, så nu sitter jag på 3 gb i stället för 4gb. Enligt den här artikeln klarar man sig långt med 3 gb, men tycker ändå det är lite störigt. http://eshop.macsales.com/shop/Memory_Benchmark/Apple_iMac/ Det blir i och för sig i alla fall runt 6-700 spänn billigare att sätta in 4 gb själv. Beror på vilket märke man köper. Jag köpte samsungminnen, som är samma märke som redan sitter i en imac.
  10. Jag tycker det funkar bra. skrivkramp är väl i grund och botten prestationsångest som gör att man väger vartenda litet ord på guldvåg. Jag tycker automatisk skrift gör att man slappnar av och inser att det inte är nån stor grej att skriva. Det får fart på flödet. Metoden uppfanns av surrealisterna för övrigt. De skrev hela böcker på det sättet. http://sv.wikipedia.org/wiki/Surrealism
  11. När jag har skrivkramp sätter jag mig ner och skriver vafan som helst utan att stanna upp. När man skrivit utan att tänka efter i en halvtimme flyter orden mycket lättare.
  12. Haha. Någon har läst Dawkins. Det har för övrigt jag också, och jag håller med honom om det mesta, även om han gör det lite väl enkelt för sig. Lik förbannat gillar jag: kristen country Bachs körverk Sixteen Horsepower Bob Marley och en massa annan reggae Varför? För att bra musik är bra musik, och det är mycket viktigare än något eventuellt budskap artisten kan ha. Man kan faktikst konsumera media utan att påverkas. Jag går inte ut och slår ner någon för att jag sett en Hongkongfilm.
  13. Bor du i närheten av Malmö, så kan du komma till mig och jämföra A7 och A5. I Stockholm bör nog JAM ha den. A5 har fin upplösning och detaljrikedom i ljudet som alla ADAM, men har lite klenare bas än A7. Ett par tester: http://www.adam-audio.com/downloads/A5_stereoplay.pdf (tyska) http://www.adam-audio.com/downloads/A5_professionalTest.pdf (tyska) http://enceinte-active.adam.audiofanzine.c...570,mao,a5.html (franska) Kul att höra. Tyvärr har jag just lämnat sveriges bästa stad (Malmö) för Härnösand, så lyssna på monitorer blir lite svårt. Tack i alla fall för recensionerna. Nu får jag öva mina B - och C-språk. 🙂
×
×
  • Skapa ny...