Jump to content
Annons

e94ml

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av e94ml

  1. Kan säga att jag köpte ett SOLO kort (visserligen en annan modell men antagligen väldigt stora likheter med 410:an vad gäller kontakt med datorn) och det visade sig att firewiresladden som följde med var paj. Hade mycket krångel med kontakten mellan kortet och laptopen, men när jag bytte sladd så fungerade allt fint.
  2. Jag har en laptop som jag vill: (1) lattja loss med VST-instrument och Reason och lite sånt, men jag vill även (2) plugga in och spela in med min elgitarr. Vill jag bara spela VSTi så verkar FireWire AudioPhile vara ett bra val. Vill jag bara spela in min gitarr så är Solo ett givet val. Men om jag vill göra båda? Jag vill verkligen slippa brus och skit när jag kopplar in gitarren. Jag har en MIDI keyboard. Båda är ju argument för att välja Solo framför AudioPhile. Memn kan någon hjälpa mig med att ytterligare väga fördelarna/nackdelarna med Solo jämfört med Audiophile?
  3. Ok, Cubase är mer inriktat på musik och cubase på mera på mäjdia (som vi säger här i Malmö). Men om dyker lite djupare i djupare i ämnet... Vad är det egentligen som skiljer dem åt? Lite mera konkret alltså? Kan Nuendo göra allt som Cubase kan, men lite till? Eller har Cubase en massa ljud- och musik-relaterad funktionalitet som inte Nuendo har? Är det först när man kommer upp på riktigt "profesionell nivå" som man märker skillnaden mellan de båda?
  4. Glöm allas snack om TFT-skärmar, duntäcken och plåtar. Ok, killen med plåten hade till viss del rätt - problemet är jordningen. Eller mer riktigt, bristen på jordning. Har du datorn kopplad till ett jordat vägguttag? Trodde inte det... Dra en (jordad) förlängningssladd ifrån närmaste jordade uttag (köket?) och koppla in datorn. Du kommer märka stor skillnad. Jag hade samma problem. Hade en telecaster som gav ett högfrekvent brummade när jag kopplade den till datorn. Provade allt möjligt. Var och snackade med veteranerna i musikaffären som började yra om "telecasterns krispiga singel-coil-ljud". Kollade diskussionsforum. Läste på om induktion. Låg sömnlös på nätterna. Men som sagt... En jordad kontakt är ett måste.
×
×
  • Skapa ny...