Jump to content
Annons

Toshi

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Försöker att lära mig garageband och spelade in en gitarrslinga,men blir inte av med ljudet från metronomen. Hur gör man ? Är riktigt novis på det här.
  2. Har äntligen en macpro i min ägo(13 tum) Är riktigt grön på det här med mixning och musikprogram men skall försöka lära mig garage band grundligt tills man får råd med resten av prylarna som behövs. 😮
  3. En brunYamaha blockflöjt. He he Kommer fortfarande ihåg noternas färger, typ grön grön blå gul. Man var väl runt 8 år då.
  4. Jag fattar inte vad problemet är? Visserligen är det ett studio forum,och den här tråden kanske mer handlar om texter,men det brukar ju höra i hop med att skriva låtar eller? Och även om man inte skriver texter så finns ju allt detta i instrumental musik med. Sedan har människan alltid sjungit om död och elände,sin egen eller andras, olycklig eller lycklig kärlek.Livets motsatser helt enkelt+ allt det andra som ryms i människors liv. Man skriver ju ändå om saker som berör en själv eller som man vet kan beröra andra Alla känner ju till Tom dooly(lite osäker på stavelsen)den låten handlar ju om en avrättning.Hur kul är det? Men fortfarande sjunger man den sången i skolorna. Den skall vara sann efter vad jag hört,jag tycker själv den är kass men uppenbarligen finns det något i den som bara vägrar att dö. Det är ju något att fundera på Jag tycker väl inte att man skall analysera texter för mycket,en sak är i allafall säker och det är att det finns musik och texter nog för att täcka alla behov. Men även Döden har sin plats i livet. Oj orden bara flög,måste genast ta en kopp kaffe he he 😄
  5. Jag beställde grejor från Norge en gång som skulle kosta runt 3000,visserligen inte studio uttrustning men ändå. Tull avgiften var fan nästan 600 spänn,dessutom var det inte något tungt paket. Det kan bli jävligt dyrt eftersom de inte är med i EU. Det är mycket billigare att köpa från ex England Technic tipsade om en länk,som i allafall fick mig att drägla,men aldrig mer Norge i allfall.
  6. Bra grej! Att stanna kvar på samma ackord och få till något intressant där istället för att byta till ett nytt (eller fyra). Ju mindre "ackordrörelse" som pågår desto mer måste melodin röra sig för att hålla sig intressant./C Ja och sedan är det så här för egen del,så tycker jag det kan vara svårt att känna känslan jag vill förmedla i en sång,om jag samtidigt måste spela en massa ackord bara för att man kan.Jag är inte tillräckligt duktig.Däremot så finns det andra som verkligen kan hantera sina instrument.Då kan det bli magi.
  7. Skriver mest på gitarr,men har precis lagat tjejens piano,som jag då inte kan spela.Det är märkligt hur ideérna bara kommer när man byter instrument eller stämmer om ex en gitarr. Att lalla till ett ackord,kan för egen del öppna upp en del melodier.En stark melodi behöver inte alltid så mycket mer.
  8. Toshi

    Newbee

    Oj det var snabbt svarat. Jo det var CM2 jag tänkte köpa eller CM3,i detta nr av studio.Verkar vara en trevlig mik. Är lite dålig på div tekniska termer. Några dumma frågor kanske men vad är en dsp effekt för ngt TI stor väl för Texas Instruments om jag inte har fel. Di ingång ärväl en vanlig tele/xlr ingång. Så en extern kompressor tillför inget överväldigande då,om dett ändå finns i de flesta daw:sen Det lutar åt Prootools LE till ev en mac.Då de tydligen skall göras kompatibla med deras operativsystem till hösten.Fast det kanske funkar lika bra nu eller? Mboxen kan jag absolut tänka mig,och en Mbox micro kanske. Mvh
  9. Toshi

    Newbee

    Tackar för välkomnandet 😉 Jo jag kommer nog att micka upp både gitarr och sång,elguran kommer att köras direkt i ljudkortet. Till acke guran blir det 2 dynamiska Sången blir en kondensator mik Eftersom jag rör mig mycket när jag spelar så funderar jag på ett mickstativ som man sätter fast på gitarren. Vet bara inte än vem som säljer dem.Har sett dem i mm tror jag eller studios egna tidning. Jag spelar mest med fingrarna men lägger jag lite solo så blir det nog med plektrum.Har hört att vissa mickar funkar olika bra för dessa spelsätt En kompressor behövs väl också. Kommer nog att leka med en del rytmiska detaljer,men detta kommer att göras i datorn. Datorn kanske blir en laptop typ frost eller macbook,det spelar igentligen inte så stor roll bara allt funkar ihop. Saken är den att allt ihop måste gå att stoppa ner i en väska eller liknande.För att kunna spela in på andra ställen,eller med andra musiker.Även om det för det mesta kommer att ske hemmavid. Mik Ljudkort Kompressor eller om det finns inbyggt i något ljudkort Dator Hörlurar Pengarna jag kommer att lägga kommer nog att hamna på en 20000-25000 Tips är alltid välkommet mvh
  10. Toshi

    Newbee

    Tjenare ! Jag är en sjungande gitarspelare som fått för mig att lär mig mer om den tekniska biten(studioinspelning) Jag har skrivit i 16 år nu och lär väl inte sluta förren man lägger hatten på hyllan. Blev medlem för ett par veckor sedan,men har inte riktigt haft tid att presentera mig. Jag håller på att botanisera för fullt inför hösten,då en laptop plus div uttrustning kommer att inhandlas.Bara måste ha en mindre studio hemma.Är livrädd för att min microtracker skall gå sönder(läs livlina) Jag är ingen hejare på detta område men det verkar finnas en del duktiga rackare här,så det skall nog gå bra. Om n´gn har tips om lämplig uttrustning för en singer songwriter så är det alltid välkommet.Annars läser jag vidare och försöker att lära mig så mycket som möjligt innan köpen görs. Ha det gött.
  11. Någon som kör på denna dator?Alt en imac Tänkte köra ev med protools musikprogram eller logic.
×
×
  • Skapa ny...