Jump to content
Annons

gnuckel

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av gnuckel

  1. Det är så jag gör. Jag skickar varje output från ezdrummer till ett gruppspår så att jag kan lägga effekter även på hela kitet som på de individuella delarna, men då är problemet att jag hör trumsetet med effekter på endast delarna samtidigt som jag hör trumsetet med effekter på delarna + hela kitet. Jag hör både gruppspåret och midispåret, eller hur man nu ska formulera det. Att ändra out på spåret till något annat än ezdrummer har jag väl inte så stor glädje av, så jo, jag använder sends. Finns det något annat sätt när det gäller midispår?
  2. Tjo! Från EZdrummer kan man som bekant välja mellan att skicka 1 stereo-output för hela kitet eller 8 outputs som delar upp kitets olika delar. Grejen är att jag vill köra inserts på både de individuella delarna och hela kitet, och har ingen lust att ständigt göra audio mixdowns med tanke på att jag kanske t ex vill ändra någon individuell trumdel i efterhand... etc. När jag har tweakat alla ljud så som jag vill ha dem så tänker jag att det borde väl funka att skicka alla outputs till ett group track och där slänga på en kompressor på hela kitet, men då ligger ju ljudet från själva midispåret kvar och då låter det ju såklart som om jag har lagt på en phaser e dyl. Hur fixa?
  3. Yes, det är min konfiguration in i minsta detalj. Jag kör WinXP home 32bit och allt funkar som smort hitills (byggde datorn för 2 veckor sedan). Sitter i Cubase och laddar in oräknerliga instanser av Guitar Rig 2 med EZdrummer och alla andra VSTi man kan tänka sig... kan inte hålla tillbaka små evil professor-skratt när jag fortsätter kräma på utan att CPU-mätaren ens börjar fundera på att röra sig. 😉 Problemet med sample rate "löste" jag genom att helt enkelt gå in i poolen och konvertera audiofilerna.
  4. Tjenix! Jag har byggt en ny dator för musikproduktion och vill hellre köra på 44.1 i sample rate, snarare än 48. Problemet är att alla mina projekt jag lagt över från förra datorn är ju såklart inspelade i 48 och därmed låter allt nedsmurfat och fel. Finns det något smidigt sätt att fixa det här som inte involverar att leta upp alla individuella audiofiler och konvertera dem?
  5. Din konfiguration är i det närmaste identisk till den som jag nyligen beställde helt och hållet från datorbutiken. Det enda som skiljer är grafikkortet och brännaren.
  6. Okej, tack. Förresten, alla ingångar på kortet är RCA så vad gör en enkel stackare som jag när jag ska koppla in min POD XT och börja spela in? 😊
  7. Ajdå, hur mycket fattigare behöver jag då bli? Och, vad är det jag ska leta efter; några förslag på decoders etc?
  8. Enligt manualen så ska det funka finfint via kortets S/PDIF-out, men... vart vill den? Från mitt surroundsystem går tre minitele som via en adapter blir en. Minitelen ska alltså på något vänster in i S/PDIF-porten som är RCA? Någon slags adapter behövs då, eller vad är grejen? Är jag kanske helt ute och cyklar från början? 😊 Tacksam för svar
  9. Nu är datorn på väg, så jag tar gärna emot tips på inställningar etc. som du nämner. 😊
  10. Okej, jag körde på Seagates 16mb-motsvarighet. Visade sig kosta en tia mer... grejerna är beställda nu.
  11. Måste bara fråga en grej till, såg att prisskillnaden mellan Seagate-disken och den här låg på en krona. 16 mb cache (i motsats till de 8 mb som barracuda-disken har) för 1:- mer lät värt i mina öron, någon som bestämt vill avråda mig? 😏
  12. Tackar! 🙂 Tar gärna emot tips om inställningar etc...
  13. Nu ska jag snart köpa alla delar och ge mig på att montera ihop allting till en fin liten musikdator. Jag har uppdaterat min första post till min slutgiltiga konfiguration, så om någon har någon slutgiltig varning... 😕 Prislappen landar på 11308:- exkl. skärm.
  14. Aha, hur funkar detta? Ja, hur funkar egentligen detta?
  15. Tack för svar. Jag läste lite om kortet... Den här länken menar bl a: "It will be a bad choice for beginning Pro Audio musicians because of intricate ASIO channel labels, primitive signal routing, and dead SPDIF in ASIO. cons: * Wrong line-in layout * Non-standard functions of output channels * You cannot record internal sources (wave out mix, what u hear, etc) * SPDIF does not work in ASIO * Wrong channel labels in ASIO * Incorrect operation of Bas to Sub+Mains * Various bugs in drivers and no updates * 3D Audio quality is worse than in Creative Audigy2 and X-Fi * You cannot output 3D audio to SPDIF * Audio quality is worse than in ESI Juli@ and M-Audio Audiophile192" Någon som har personlig erfarenhet av kortet?
  16. Mors! Ska knåpa ihop ett nytt system och funderar på vilket ljudkort jag ska välja. Den enda regelrätta inspelning som jag kommer att ägna mig åt är gitarr via en POD XT, så jag har inga krav på en uppsjö av midi-ingångar, optisk in/ut e dyl. Däremot hade jag tänkt att använda ett 5.1-system, så det gäller att jag hittar ett kompatibelt ljudkort. Mitt användande kommer inte att vara överdrivet advancerat; jag kommer att producera musik via Cubase med en massa VSTi + ovan nämnda typ av inspelning etc. så något i stil med Audiophile 2496 skulle mycket väl kunna vara tillräckligt, men så som jag har förstått det får jag isåfall glömma 5.1-ljudet, korrekt?
  17. Den enda komponent jag inte har bestämt mig för i min musikdator är paradoxalt nog ljudkortet. Det är tänkt att jag bl a ska använda ett 5.1-system, så vad bör jag sikta på? Ska huvudsakligen använda det till inspelning av gitarr via en POD, så midiingångar är t ex ingenting jag behöver. Funderade som sagt på ett Audiophile 2496, men så som jag har förstått det så blir det isåfall inget med 5.1-ljudet, korrekt? Kan ju tillägga att jag ska bygga ihop datorn själv, vilket blir första gången för mig. Är det t ex något särskilt jag bör tänka på med tanke på de komponenter jag valt?
  18. Leadtek-kortet såg ju faktiskt trevligt ut med DDR3 och utan fläkt, så det kanske är värt att hosta upp några hundringar extra...
  19. Ok, kikade lite extra och såg att det finns fläktlösa varianter på samma grafikkort att välja om jag så vill, men någon på ett annat forum anmärkte på en del saker och rekommenderade ett annat kort som dock var fläktkylt. Vad är för- och nackdelarna med fläktkylt grafikkort? Mitt spelande är ytterst spastiskt, så jag får kanske tänka till och inse hur lite jag faktiskt kommer att utnyttja grafikkortets kapacitet... jag vill dock inte ha ett kort som i värsta fall *nästan* duger, utan snarare något mellanting - åt det bättre hållet alltså (bättre i musikdator-termer iaf) 😏 Vad kan man säga är skillnaden mellan de två moderkortens chipsets?
  20. 13073:- inkl. skärm, mus/tangentbord, montering + garanti etc... Ljudkortet är däremot inte inräknat i priset eftersom jag hade tänkt köpa det separat (utbudet på datorbutiken.com var inte det bästa vad gäller ljudkort), så det landar nog på ca 14000 pix. Om jag nöjer mig med den ful-skärm jag nu har så kan jag visserligen knocka bort 1500:- på priset. På ett annat forum var det någon som tyckte att jag kunde spara in på att köpa det här moderkortet istället, som enligt honom "i stort sätt är samma fast utan allt trams. dvs utan dubbla nätverksutgångar, utan trådlöst nätverk, utan 300 anslutningar för hårddiskar osv."
  21. Tack för svar! Jag slängde faktiskt in en processorfläkt efter jag skapade tråden (Zalman CNPS9700LED Giant Copper 110mm Ultra Quiet CPU Heatpipe Cooler), så nu har jag ytterligare kött på benen för det valet då. 😉 Vad gäller grafikkortet så har jag svårt att hitta detaljerad information, men det verkar inte som att det är frågan om någon fläkt på det jag hade valt. Efter att ha läst lite om RAM-prylarna så tror jag att jag litar på vad du och andra har skrivit och nöjer mig med 2 gb av det snabbare minnet.
  22. Kan ju också flika in en fråga vad gäller minnet; Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400C4 4-4-4-12 Xtreme 2x1024MB (tot. 2GB) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink och... Corsair Value Select VS2GBKIT667D2 (x2) 4x1024MB (tot. 4GB) DDR2 PC2-5300 667MHz CL5 De ligger på exakt samma pris. 5300 ska ju vara långsammare än 6400, men trots att det andra minnet är lite "fulare", är det ändå inte ett alternativ med tanke på att det är dubbelt så stort? Kvantitet vs kvalitet här...
  23. Eftersom min nuvarande dator numera gråter floder vid åsynen av mina cubase-projekt (vilket jag hänsynslöst skiter i under min systematiska tortyr av att ladda in VSTi efter VSTi trots att fläkten till slut nästan verkar uttrycka datorns lidande genom skrik som låter skrämmande mänskliga) har jag tänkt att ersätta den med en ny, som förhoppningsvis ska vara mer glad och tacksam. Det är alltså tänkt att jag huvudsakligen ska använda den för musikproduktion. Spel och sånt är inte särskilt viktigt, men det är ju trevligt om den pallar det mesta. Jag hade tänkt att bygga den själv på datorbutiken.com, och efter intensivt snokande på diverse forum är jag hitills uppe i något sånt här: Chassi: Antec Case Performance One P180 SILVER without PSU/utan nätagg. Nätaggregat: Zalman ZM600-HP Modular Power supply 600W ATX2.2 Silent PSU Moderkort: Asus P5W DH Deluxe i975X 4DDR2-DIMM 3PCI 4PCIe SATA Raid Audio DUAL GB-LAN WiFi-AP Solo Firewire Socket775 ATX Processor: Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4MB FSB1066 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775 Processorkylare: Arctic Cooling Alpine 7 Cpu Cooler Socket775 Minne: Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400C4 4-4-4-12 Xtreme 2x1024MB (tot. 2GB) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink Hårddisk 1 (system etc.): Seagate Barracuda ST3250620AS 7200.10 250GB 7200rpm 16MB SATA2 Hårddisk 2 (musikprylar): Seagate Barracuda ST3250620AS 7200.10 250GB 7200rpm 16MB SATA2 Grafikkort: Leadtek WinFast GeForce 7600GT HeatPipe 256MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI SLI-ready RETAIL PCI Express Ljudkort: M-Audio Audiophile 2496 CD/DVD: LiteOn Dual-Layer DVD +RW/R -RW/R 18X DVD+R 8X DVD+RW 18X DVD-R 6X DVD-RW 48X CDR 32X CDRW BLACK/SVART bulk IDE Det ska tilläggas att jag i princip inte kan någonting om sånt här, så säg vad ni tycker. 😄
  24. Tja, jag har sagt till honom att om han tycker att jag snackar skit så är det ju bara att överbevisa mig, vilket inte torde vara några problem om jag skulle ha fel... Har samlat på mig all viktig information från vårt utbyte och jag ska ta upp det här med polisen imorgon. Jag ska höra om jag kan skicka vår mailkonversation till dom. Jag ska också be dom att kontakta SE-banken med hans kontonummer (nog säkrast, eftersom dom knappast lämnar ut uppgifterna till mig som privatperson). Om detta inte leder någonstans är nästa steg att kontakta kronofogden och pressa honom så hårt som möjligt. Om inte annat får jag försöka leta upp så många av hans offer som möjligt och undersöka möjligheten till en kollektiv stämning... men jag tänker INTE ge mig. 1500 kanske är en smal summa ur ett "rättsligt" perspektiv, men det här är mycket en principsak också, samt att myndigheterna inte borde blunda för det här med tanke på att han har blåst många fler än oss... Men jag vill vara så förberedd som möjligt, så om NÅGON här har blivit blåst av honom eller vet någon som har blivit det, kontakta mig på gnuckel@hotmail.com
×
×
  • Skapa ny...