Jump to content
Annons

gnuckel

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det är så jag gör. Jag skickar varje output från ezdrummer till ett gruppspår så att jag kan lägga effekter även på hela kitet som på de individuella delarna, men då är problemet att jag hör trumsetet med effekter på endast delarna samtidigt som jag hör trumsetet med effekter på delarna + hela kitet. Jag hör både gruppspåret och midispåret, eller hur man nu ska formulera det. Att ändra out på spåret till något annat än ezdrummer har jag väl inte så stor glädje av, så jo, jag använder sends. Finns det något annat sätt när det gäller midispår?
  2. Tjo! Från EZdrummer kan man som bekant välja mellan att skicka 1 stereo-output för hela kitet eller 8 outputs som delar upp kitets olika delar. Grejen är att jag vill köra inserts på både de individuella delarna och hela kitet, och har ingen lust att ständigt göra audio mixdowns med tanke på att jag kanske t ex vill ändra någon individuell trumdel i efterhand... etc. När jag har tweakat alla ljud så som jag vill ha dem så tänker jag att det borde väl funka att skicka alla outputs till ett group track och där slänga på en kompressor på hela kitet, men då ligger ju ljudet från själva midispåret kvar och då låter det ju såklart som om jag har lagt på en phaser e dyl. Hur fixa?
  3. Yes, det är min konfiguration in i minsta detalj. Jag kör WinXP home 32bit och allt funkar som smort hitills (byggde datorn för 2 veckor sedan). Sitter i Cubase och laddar in oräknerliga instanser av Guitar Rig 2 med EZdrummer och alla andra VSTi man kan tänka sig... kan inte hålla tillbaka små evil professor-skratt när jag fortsätter kräma på utan att CPU-mätaren ens börjar fundera på att röra sig. 😉 Problemet med sample rate "löste" jag genom att helt enkelt gå in i poolen och konvertera audiofilerna.
  4. Tjenix! Jag har byggt en ny dator för musikproduktion och vill hellre köra på 44.1 i sample rate, snarare än 48. Problemet är att alla mina projekt jag lagt över från förra datorn är ju såklart inspelade i 48 och därmed låter allt nedsmurfat och fel. Finns det något smidigt sätt att fixa det här som inte involverar att leta upp alla individuella audiofiler och konvertera dem?
  5. Din konfiguration är i det närmaste identisk till den som jag nyligen beställde helt och hållet från datorbutiken. Det enda som skiljer är grafikkortet och brännaren.
  6. Okej, tack. Förresten, alla ingångar på kortet är RCA så vad gör en enkel stackare som jag när jag ska koppla in min POD XT och börja spela in? 😊
  7. Ajdå, hur mycket fattigare behöver jag då bli? Och, vad är det jag ska leta efter; några förslag på decoders etc?
  8. Enligt manualen så ska det funka finfint via kortets S/PDIF-out, men... vart vill den? Från mitt surroundsystem går tre minitele som via en adapter blir en. Minitelen ska alltså på något vänster in i S/PDIF-porten som är RCA? Någon slags adapter behövs då, eller vad är grejen? Är jag kanske helt ute och cyklar från början? 😊 Tacksam för svar
  9. Nu är datorn på väg, så jag tar gärna emot tips på inställningar etc. som du nämner. 😊
  10. Okej, jag körde på Seagates 16mb-motsvarighet. Visade sig kosta en tia mer... grejerna är beställda nu.
  11. Måste bara fråga en grej till, såg att prisskillnaden mellan Seagate-disken och den här låg på en krona. 16 mb cache (i motsats till de 8 mb som barracuda-disken har) för 1:- mer lät värt i mina öron, någon som bestämt vill avråda mig? 😏
  12. Tackar! 🙂 Tar gärna emot tips om inställningar etc...
  13. Nu ska jag snart köpa alla delar och ge mig på att montera ihop allting till en fin liten musikdator. Jag har uppdaterat min första post till min slutgiltiga konfiguration, så om någon har någon slutgiltig varning... 😕 Prislappen landar på 11308:- exkl. skärm.
  14. Aha, hur funkar detta? Ja, hur funkar egentligen detta?
×
×
  • Skapa ny...