Jump to content
Annons

merdeman

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ja det gör dom väl antagligen i den pretentiösa gitarristvärlden. jag har ingen större erfarenhet av gitarrer men min epiphone thunderbird som jag skulle kalla budget tycker jag är grymt bra. den lespaulen jag lånat nu är nog också en mellanbudgetvariant och den är riktigt bra. snackade med en gitarrkunnig polare innan, och har hittat ett bättre alternativ nu tror jag, det finns ju humbuckermickar avsedda för strata, som är mindre. och då jag aldrig använder annat än bridgeläget så räcker det med att köpa en. kommer ju komma undan betydligt billigare än jag trott.
  2. ok, jag har lånat en polares epiphone LP som jag ska prova hur det funkar. är det ok så kan jag tänka mig att köpa nån hyfsad epiphonegura ändå, fast budgethumbuckers kanske suger?
  3. jo detta är jag medveten om men om dom kommit såpass långt i utvecklingen att dom lyckats göra störningsfria singlecoil så är det gött för jag har inte råd att köpa en ny gitarr med humbuckermickar utan tänkte istället komma undan billigare genom att byta mickarna på min stratkopia. noise gate har jag såklart på min pod men det är inget jag vill använda. så fort man t ex ringer ut på ett ackord antingen i låten eller när låten är slut och sustainen börjar avta innan noise gaten griper in så kommer det fruktansvärda surret genom. jag minns ju hur det var innan jag hade min variax. jag slet mitt hår pga det jävla surret sen upptäckte jag variaxen som verkligen var knäpptyst.
  4. tack för tipset. ljudkaraktären är inte särskilt viktig då jag oftast spelar in med brötig dist och tycker egentligen de flesta gitarrljud låter bra, det absolut viktigaste är att det är fritt från surr och brummande. vart hittar man dimarzio? verkar som dom kallar sina noiselessvarianter för hum canceling. men är det inte ett ganska dyrt märke? tyckte det verkade vettigt med 1500-1800 för dom där fendervarianterna. hittade även nåt märke som heter GFS neovin, http://store.guitarfetish.com/nenopvipiset.html där kostar ett set 85 dollar
  5. nu hittade jag även dessa http://gitarrdelar.se/index.php?cPath=59_71_72 det är nå billiga stratmickar som fått bra respons i olika forum jag läst nu. det står så här "All sets are RWRP - offering noiseless operation in positions 2 and 4." jag googlade rwrp och det verkar ju intressant, men funkar det? dock spelar jag nästan alltid in med enbart bridgemicken, dvs switchen i bottenläget eftersom jag nästan alltid tycker det låter bäst, då funkar väl inte rwrp ändå?
  6. tja! jag köpte för några år sen en line 6 variax, den där digitala gitarren som simulerar massa gitarrer. skälet till köpet var inte simuleringarna utan pga att den saknar vanliga mickar vilket gör den totalt knäpptyst och helt störningsfri. sen lät den förövrigt fantastiskt bra också. men nu har teknologin i den ballat ur och då line 6 saknar servicepartner i skandinavien så misstänker jag att det kommer bli alldeles för dyrt att skicka den till t ex tyskland för att få den reparerad. så istället kom jag på idén att köpa nya pickuper till min gamla stratkopia då jag tänkte att det nuförtiden borde kommit störningsfria eller åtminstone störningsdämpande pickuper. de som sitter på min gamla gitarr är som värsta mördarbina när jag sitter i studion och spelar in, dom verkligen absorberar skärm, lysrör och annan elektronik. jag googlade lite snabbt och hittade lite intressanta fendergrejer, som säljs hos thomann bl a dessa hittade jag http://www.thomann.de/se/fenderscn_stratoc...ckup_set_aw.htm http://www.thomann.de/se/fender_noisless_set_strat.htm är det någon som har erfarenhet av sånt här? funkar det? jag ska ju bara använda gitarren i studion, och spelar aldrig in mickad stärkare utan kör pod eller stärkarsimulator, och jag måste ha nåt som helst inte låter alls eller är väldigt tyst.
  7. kanske skulle skaffa mig en sån här gammel rackare hehe http://www.retrofret.com/products.asp?Prod...D=8097139282009 fretboarden (va heter det på svenska?) är ju i trä, men själva halsen verkar va aluminium den med, helgjuten. lär ju kosta sjuka pengar om man hittar nån som säljer.
  8. har inte lagt nån tid på problemet då jag inte orkat bry mig för detta har fått mig att tappa motivationen för att göra gitarrbaserad musik. ska göra beats ett tag nu istället till ett av mina andra projekt. inga förbannade instrument bara samplingar och synth. kommer väl lämna in gitarren nån gång när jag känner att jag vill göra instrumentbaserad musik igen. kan inte nåt företag göra en gitarr i dött material? det hade jag hurrat för. det kanske redan finns? jag köper ju inte det där snacket om att material gör SÅ stor skillnad i ljudet, inte så gemene man hör den iaf.
  9. ja jag tänkte först att det va jaguar men huvudet är ju så annorlunda, tycker det är riktigt snyggt. det är väl nån customvariant antagligen. men kroppen ser även väldigt tunn ut, är alla jaguar det? har aldrig hållt i en
  10. har googlat men hittar bara tabs. va är det för bas hon har på sig i början? sjukt snygg http://www.youtube.com/watch?v=SJnJeQEKIto&feature=fvst
  11. japp men vad jag menade är att usbinterface varierar i kvalitet. jag har haft ett usbljudkort (terratec phase 26) som var bra om man ser till asio och latency och ingångar, däremot när man spelade in var det som att spela in på kassett, brusnivån låg på -65 typ, oavsett ingång. och likadant var det med en usbmic jag köpte, minns inte märket nu, bland dom första som kom, den funkade ok om man ser till installation men var också kassettnivå på brus. däremot har jag jobbat en del med polarens guitarport som funkar grymt bra. och om du redan har en hi-z ingång på ditt ljudkort är det ju givet att köpa en billig vanlig gura. jag är inte så haj på gitarrer men känns som du ska sikta in dig på squire eller epiphone. köp från thomann också så blir det ännu billigare. men om du ska starta annan tråd om det, ta upp micsurr. kassa mickar älskar att ta upp mycket surr från skärm, dator och sånt. det va därför jag köpte en variaxgura, den är knäpptyst.
  12. yo, vart på en liten tysklandsturné med bandet därav inaktivitet. blir att lämna in guran för jag orkar inte slita hår mer. överlever utan då det ändå är mycket annat just nu, gigs och arbeit. tack för svar och synpunkter!
  13. nej precis inga vanliga mickar, det är piezomickar, men jag har haft gitarren sen 03 och förutom skrammel som jag fick bort genom att justera dragstången för några år sen har den varit klanderfri. problemet har kommit nu och jag har aldrig ändrat nånting på den mer än att bytt strängar, alltid kört samma strängar, samma som va på den när jag köpte den, just för att undvika intoneringsproblem. d'addario nickel wound xl regular light gauge 010-046 exl 110. dessa: http://gitarrdelar.se/product_info.php?products_id=2112 sen skulle jag väl inte säga att det är en billig gitarr. gav 8000 för den så ingen värsting heller, men vad jag vill minnas när dessa lanserades fick den bra kritik i diverse tidningar och webbsidor inte bara för hur den lät utan även för själva konstruktionen och bygget. jag har suttit en stund nu och försökt lite till och även kontrollerat flagoletterna på 12e bandet och det stämmer finfint. jag ska säga att det har blivit bättre, dock inte hundra än. jag kollade hur greppbanden ser ut och dom är ju lite nedslitna runt dom band jag spelar på oftast. kan det bero på det? det kanske bara är så att jag måste byta dom, eller hela halsen.
  14. ja men det märkliga är ju att problemet inte varit förut, och jag spelar alltid in med barréackord då jag föredrar hur det låter. jag bytte lägenhet i januari och jag vet ju att det hyfsat ofta påverkar gitarrer, men problemet kom inte förrän i juli, kan ju kanske berott på den första rejäla värmen kanske, hade då 30-32 grader i lägenheten tills det blev kallare ute. verkar jävligt intressant med en sån hals men 575 euro har jag inte råd med i dagsläget. nja jag har inte intonerat enbart på 12e bandet, jag har intonerat som jag fått lära mig att man ska, för det är väl det man ska gå efter, se till att det stämmer löst och på tolfte bandet. det stämmer ju inte bara på tolfte bandet, alla band stämmer, jag har kontrollerat med två olika tuners och båda visar att det stämmer. ändå kvarstår problemet.
  15. nej jag intonerar inte med dist, jag intonerar med gitarren direkt till stämapparat. det är när jag testar sen med dist som det låter sådär. alltså det är precis som det är lite ostämt MEN det är inte ostämt, alla strängar stämmer både löst och på tolfte bandet, det är bara när jag spelar barre med lägsta grundtonen på a-strängen. och det är b-strängen som blir falsk. känns som jag inte förklarat bra, för mitt problem verkar missuppfattats.
×
×
  • Skapa ny...