Jump to content
Annons

Dominoes

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Dominoes

  • Födelsedag 1990-08-13

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Helsingborg
  1. Tyvärr så kan jag inget om routing av ljudkort, men får göra en googling på det! Tack för tipset!
  2. Hej! Vi är mitt uppe i inspelningen nu, men har ett stort med att instrumentet som är uppmickat läcker igenom på en permanent ljudnivå vad jag än gör. Jag kan muta instrumentet, till och med av-recka, men ändå så hörs instrumentet väldigt starkt i lurararna och monitorerna. Detta gör att det är svårt att höra resten av instrumenten som är inspelade och även metronomen försvinner. När jag höjer volymen så stiger även den ovälkomna medhörningen, så det hjälper inte. Saker som kanske hjälper att veta; Spelar in i Logic 9 på en iMac, via ett Focusrite Saffire pro 40 ljudkort.
  3. Jag är ute efter några monitorer att ha i en ny replokal. De får gärna vara "golvmonitorer", som brukar användas till medhörning på scen. Någon som har bra koll på pa-monitorer? Kan man få ett par schysta för mellan 2000-3000? Något särskillt exempel på en monitor någon har erfarenhet av eller vet är särskillt prisvärd? Får man mycket mer monitor om man lägger 3500 kr istället för 2000?
  4. Jag trodde inte EMG-mickar dög till mer än metal? Låter de bra cleant och lite mindre dist också?
  5. Bump! Jag har samma fråga nu, 6 år efter tråden skapats! 🙂 Kan man till exempel använda ROLAND SPD-S till detta?
  6. Ja, det har jag absolut gjort 🙂 Det ska nog lösa sig detta, ska sitta ett tag till.
  7. Tack, det hjälpte väldigt mycket.. 😛 jag provade faktiskt detta igår ändå, fast jag pressade inte så hårt som du ville att jag skulle. Det funkade okej faktiskt. Ska nog sitta och lyssna lite noggrannare innan det blir något fastslaget
  8. Jo, absolut, men jag har problem med att mastra i Logic. Mätarna ligger precis så att de inte slår över och jag vill ha högre ljudvolym. När jag bouncar sänks den och om jag ska mastra en bouncad fil blir det inte starkare än från början, för att det redan sänkts, men sen bara drar upp det igen. Så min egentliga fråga; Hur gör jag för att uppnå högre ljudvolym om mätarna redan ligger så högt de kan?
  9. hej! Jag har problem med att få en schyst ljudvolym vid bounce. Jag använder Logic och det märkliga är att ljudvolymen sänks när jag bouncar. Om jag jämför nivåer med mitt musikbibliotek är det lagom nivå när jag lyssnar direkt ur Logic, men när det blir en mp3:a så går nivån ner, markant! Hur löser jag detta? (Jag har inget mastringsprogram eller liknande)
  10. Dominoes

    Edit.

    Jag är din raka motsats; jag lär mig en text utantill bara jag hört det 2 ggr. Så jag använder aldrig papper under reptid. Jag skriver låten och kommer ihåg texten direkt. Men jag tror det handlar om att faktiskt tänka lite på vad texten innehåller och själva "berättelsen" i texten, om man kan säga så. Koncentrera dig på vad du faktiskt sjunger och använd papper så lite du kan. Det tror jag är något värt att tänka på!
  11. Svajarmar är ibland olika storlekar, ja. Gå till din lokala musikaffär och fråga om dom har en som passar din gitarr. Ta med gitarren och prova, ifall de har någon inne:)
  12. Men jag tänker inte i fösta hand på publiken när jag väljer gitarr. Jag skulle aldrig få för mig att välja sound efter vad publiken vill ha, hade känt mig jättelöjlig. Givetvis vill jag känna mig självsäker och spela på det jag själv gillar. Nej, pedalbordet har jag inga problem med, det är snarare att byta mik jämnt och ständigt. Och om man då dessutom är sångare i sitt band, vilket jag råkar vara, så blir det väldigt ofta att jag måste byta effekt, pickup, spela gitarr och sjunga samtidigt. Låter kanske inte jättebesvärligt, men i vissa fall blir det jättebökigt. Så det jag frågar är helt enkelt om någon någon gång spelat på en pickup som låter riktigt schyst cleant, och riktigt schyst med dist! Enklare än så kan jag inte göra det för dig.
  13. Det är nog inte bara jag som någon gång skulle vilja hitta en gitarr som låter lika cleant och naturligt som en strata utan dist, och fett som en Les Paul eller EPS med disten påslagen. Jag har tittat rundor en hel del, och kommit fram till ganska fort att det kanske är humbuckers man ska ha ändå (efter att ha haft en strata i 3 år nu). Jag tänkte att jag skulle lösa detta genom att installera en humbucker i stall-läge, vilket fungerar - i en viss utsträckning. Men om man inte vill hålla på att fippla både med pedalbordet och mikrofonväljaren genom hela låtarna så vill man ju ha en bättre lösning. En gitarr som låter superbra både med och utan dist. Och med "med dist" så menar jag tung dist, inte crunch-aktigt. Jag har fått upp ögonen en del för PRS, lyssnat en del på provspelningar på nätet, men aldrig fått chansen att spela på en själv. Men det jag hört har varit gött, dock låter inte clean ton lika bra som en singlecoil mikrofon. Är det någon som kommit närmre den ultimata pickupen än vad jag gjort?
×
×
  • Skapa ny...