Jump to content
Annons

Gatubarn

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Mm, det är så jag känner lite också tyvärr, fan! Joo, precis. Har hållit på och ändrat dessa fram och tillbaka hur mycket som helst innan mastringen. Trodde att jag var nöjd, men nu efter så tycker jag att acapellan är lite låg ändå alltså. Eller jag kan alltså inte bestämma mig för vad jag tycker. Tack! Helt 100 på acapellavolymen?
  2. Joo men jag frågade ju efter din smak nu. Även fast det kanske inte är din musik riktigt, känner du att du vill få upp acapellan när du lyssnar eller känns det helt ok?
  3. Joo det vet jag. Menade inte att det nödvändigtvis berodde på mastringen, även fast det kanske verkade så. Men aa du tycker personligen inte att acapellan är för låg då?
  4. Jag fick nyligen tillbaka mitt album från mastring och skulle behöva er hjälp med en bedömning. Har blivit totaldöv på detta egna material och vet varken ut eller in längre. Det jag behöver få klart för mig är om dessa acapellor är för låga. Ena stunden så tycker jag att det är en lagom balans mellan musik och röst och andra så tycker jag att det låter som att rösten är på tok för låg och jag hör knappt vad som sägs. Hur låter det för er som hör det för första gången och med fresha öron? Hör man acapellan, rösten och texten, tydligt på dessa spår eller är det väldigt lågt och otydligt? Jag håller på att bli knäpp på detta 🙂. Jag vill inte ha en acapella som står ut och lämnar musiken i bakgrunden på något sätt, men man måste å andra sidan höra acapellan klart och tydligt utan ansträngning. Här är ett snipp med låtarna: http://www.speedyshare.com/245408672.html Tacksam för hjälp! 😄 PS. Lyssna gärna med både normal och lite högre volym!
  5. Joo jag förstår vad du menar. Men jag skulle inte vilja påstå att mina mixar är i närheten av "bajskorv". Jag vet inte om jag ens kan få det mycket bättre genom mix. Omastrat: http://www.bahnhof.se/wb553725/Danish%20&a...0din%20hand.mp3 Kanske dock får dra ned på vissa saker innan mastring så de får mer arbetsyta eller vad man ska säga. Jag har fått en test av mitt eget material av dem och det blev rätt fint. De gav ett bra tryck i skiten. Lite synpunkter hade jag men det tar jag med dem sedan. Jag skulle återkomma med lite feedback vilket kanske har dröjt lite för länge nu men ska i alla fall ta tag i det nu vilken dag som helst. Det verkar hur som helst mycket prisvärt tycker jag.
  6. Jag lyssnade på deras före och efter demos, och jag blev riktigt imponerad faktiskt. Det lät riktigt grymt alltså. Jag räknade dock ut på deras priskalkylator att det skulle kosta mig över 13 000 svenska kronor att låta dem mastra mitt album. Detta finns inte på kartan att jag skulle ha råd att lägga ut på ett album som jag ska släppa gratis på nätet. ☺️ Jag har dock mailat mastring .se och de ska göra en sample åt mig. Jag laddade upp en wavefil till dem ikväll och det ska bli spännande att få höra hur det kommer låta. Jag har aldrig hört mig själv mastrad förut. Jag har lite svårt att berätta för dem hur jag vill att det ska låta dock. Ääh, får se när de mailar tillbaka hur det låter så får jag göra mitt bästa. Jag får väl annars visa dem låtar som jag gillar soundet på om det skulle vara så.
  7. Det stod att man kan maila dem angående detta så skickar de sådana. Varför de inte bara lägger ut det på hemsidan kan jag ju inte låta bli att undra över dock 😳 Aa, jag ska nog göra så. Men är det en mer eller mindre självklarhet att man ska kunna göra så? Jag menar det är inte typ "oförskämt" eller så att be om det. För de vet ju inte hur seriös jag är. Jag kanske bara tycker det skulle vara kul att höra mig själv mastrad, hehe, det vet ju inte dem. Ääh, det är väl bara att förklara att man är seriös men vill höra ett litet smakprov bara, det är trots allt, även om inte dyrt, mycket pengar det handlar om.
  8. Hey! Jag har snart slutfört ett album som jag tänkte släppa inom kort. Det har relativt bra ljudkvalite och jag skulle vilja säga att mixningen är ganska skyst överlag. Det är just det här "trycket" jag saknar litegran och den här speciella cleanheten. Den här speciellt härliga cleanheten som inte riktigt går att nå hur mycket EQ och De-Esser man än använder. Jag har funderat på om jag skulle skicka in det och få det mastrat och beslutat mig för att det är något jag vill, OM det kan lyfta ljudet och få det såpass mycket niceare att det är värt pengarna. Jag är inte så väldigt, väldigt insatt i det här med mastring, men jag tror att jag har en liten ungefärlig koll i alla fall. Vad jag förstår och antar så höjer det och jämnar ut ljudet, skapar mer tryck och får det att låta proffsigare "helt enkelt". (Har jag rätt? Missat något viktigt?) Jag googlade Mastring och klickade mig in på någon utav de första länkarna: http://www.mastering.se Efter att ha tittat igenom sidan och läst allt så kände i alla fall jag att jag hade fått ett seriöst intryck och att de verkade duktiga på sin sak. Jag blev sugen på detta erbjudande: MASTERING 5 låtar eller fler max 77 min - 3 500 kr Men vad tror ni? Är det någon som känner till detta företag och kanske har något erfarenhet av mastring hos dem? Rekomenderar ni något annat ställe som inte är dyrare (har inte råd att lägga ut mycket mer än 4000:- tror jag)? Det jag vill ha mastrat är 12-15 låtar (rap) på 50-60 min. Det är "hemmainspelning", men soundet är ganska cleant redan nu efter mixning ändå. Tack!
  9. Ja fast inte samma problem. Jag verkar inte kunna spela in en mono signal. När jag i inspelningsprogrammet ställer in att jag vill spela in i mono 16 bit så får jag ett felmeddelande som säger: "Error opening wave input device. Make sure that the sampling frequency and the recording format set in the dialog box that appears clicking on the Setting button on the recording vumeter are supported by the soundcard". Detta gör mig jätte ledsen för jag vill inte spela in stereospår. Jag hade samma ljudkort och samma program (dock en äldre version) i min föredetta Win XP Pro dator och då var det inga problem med detta. Om någon kikar förbi här och har en aning om vad som kan vara fel så hjälp mig gärna tack!
  10. Heysan! Jag har har min hemstudio (dator/skrivbord med tillbehör + mick) längs ena kortänden av mitt vardags (och enda) rum. Jag har skrivbordet i mitten och mikrofonen till vänster i hörnet. Jag har även en specialtillverkad skärmvägg som står mellan skrivbordet och micken så det är som ett typ av mickbås. Ett bås på 3 väggar med öppning i bakåt. Skärmväggen är 2 meter hög vilket innebär att den inte når enda upp till taket heller. Förstår ni ungefär hur jag menar? Här är 2 dåligt paintritade bilder på hur det ser ut hos mig, hehe. Skulle tagit en riktig bild om jag hade en kamera. Lägenheten är på 30 m2 så jag antar att vardagsrummet är på 15-20 ungefär. http://www.speedyshare.com/493194524.html http://www.speedyshare.com/989901139.html Nu är det så att innan jag kan börja använda mikrofonen så måste jag få bort ekot/reverbet inne i rummet. Det är mestadels rap som ska spelas in och jag VILL KUNNA kräma på kompressorn hyffsat hårt utan att man hör något form av gratis reverb. Jag hade tänkt tapetsera insidan av "båset" med akustikplattor och jag har kollat på dessa: http://www.goldenageacoustics.com/goldenag...cs/uk/index.htm Men i sådant fall undrar jag, vilket mönster ska jag ha? Det verkar finnas två olika där. Vad tror/vet ni skiljer dessa mönster åt? Är det någon som har något tips/idé/förslag på hur jag ska lösa akustiken hemma hos mig baserat på bilderna jag länkade ovan? Är tacksam som fan för svar!
  11. Tack alla för svar! Jag har nu lyckats få till det jag ville med mitt inspelningsprogram. Sänkte buffersize/sample så mycket det gick innan knastret kom för både ljudkort och inspelningsprogram och nu får jag det med bara millisekundersdelay i lurarna/högtalarna. Gissa om jag och polarna har haft kul med compressor, autotune, eq, delay och reverb på helgkvällarna!? 🙂
  12. Datorn (pluggarna) måste forfarande behandla ljudet. Det är det som ger latency. Om du sen spelar in det behandlade ljudet, eller skickar det rakt ut i monitorerna har ingen betydelse. Latencyn går inte att trolla bort. Det finns inget jag kan ställa in i inställningarna som jag länkar nedan som gör att ljudet behandlas och kan skickas vidare snabbare? http://www.speedyshare.com/683253170.html mindre buffer size = lägre latency. Så du kan ju försöka hitta ett mellanläge där kvallen fortfarande är ok och du inte tappar något ljud och latencyn duger. Aa, okej. För att för just min önskning behöver inte ljudet vara helt perfekt för det ska ju bara vara live och inte till inspelning. Så "bieffekten" till att sänka buffersize/latenzy blir alltså sämre kvalle på ljudet?
  13. Datorn (pluggarna) måste forfarande behandla ljudet. Det är det som ger latency. Om du sen spelar in det behandlade ljudet, eller skickar det rakt ut i monitorerna har ingen betydelse. Latencyn går inte att trolla bort. Det finns inget jag kan ställa in i inställningarna som jag länkar nedan som gör att ljudet behandlas och kan skickas vidare snabbare? http://www.speedyshare.com/683253170.html
  14. Jag tror att du missförstod. Det är inte vid inspelning jag vill använda detta utan alltså bara kunna köra som någon form av karaoke/live spelning. Förstår du? Vid inspelning vet jag ungefär hur jag ska få till det genom ljudkortet för att höra sig själv men det blir då utan effecter. Men själva grejen är att jag vill kunna köra LIVE hemma i högtalarna med plugins påkopplade bara rakt av. Inte vid inspelning eller så utan bara rakt av 😑 Ett digitalt mixerbord med inbyggda effekter kanske? MVH Anders Njaa, det är inte riktigt vad jag tänkt mig. Bara ett program som tar emot inspelning i mono låter det passera valda vst och directx plugins och skickar ut det i högtalarna i stereo så fort som möjligt. 😆
  15. Jag tror att du missförstod. Det är inte vid inspelning jag vill använda detta utan alltså bara kunna köra som någon form av karaoke/live spelning. Förstår du? Vid inspelning vet jag ungefär hur jag ska få till det genom ljudkortet för att höra sig själv men det blir då utan effecter. Men själva grejen är att jag vill kunna köra LIVE hemma i högtalarna med plugins påkopplade bara rakt av. Inte vid inspelning eller så utan bara rakt av 😑
×
×
  • Skapa ny...