Jump to content
Annons

Kujas

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Låt oss säga att man har en Octa Switch då. Skulle det innebära att man i så fall inte behöver en Effects loop i förstärkaren då? För då gissar jag att om man t.ex. kör Gura - Boss DD6 output - Förstärkare(Input) Gura - boss DD6(send) - Förstärkare FX-Return - FX Send - Boss DD6 return - Boss DD6 output till Förstärkare Input. Detta kommer inenbära att ljudet inte skiljer sig alls mellan dessa 2 exempel då? Utan Effects loopen handlar bara om att enklare dlea upp ljudet om man har en lång pedalkedja som går igenom varandra? Då bör ju en Octa Switch, som möjlggör att man stänger av/sätter på pedal för pedal, beroende på hur man vill göra det, kunna ersätta effectsloopen hos en förstärkare? Just eftersom alla pedalerna inte går rakt igenom varandra. "Men reverb/delay, chorus, flanger osv mår bäst i effektloopen" Eller är det helt enkelt bara så att det är så? 😄 Rör jag till det här nu? 😄
  2. Ja, hejsan. Rörförstärkaren jag ska försöka köpa, en äldre Marshall 2203:a, saknar en effects loop där bak. Och eftersom jag använder mig av en hel del effekter när jag spelar så undrar jag om det kommer att rendera i sämre ljud om jag, efter hela min pedalkedja, därefter pluggar in direkt i Input uttaget på toppen? Det finns ju sätt att "lösa" problemet, att då köpa ett "bygga-det-själv-kit" om man vill skruva och borra in en effects loop i förstärkaren, men jag vet inte om jag är så intresserad av det om det ändå inte, tja, spelar SÅ stor roll liksom. Så ni som har lite mer koll på detta. Vad innebär det att förstärkaren saknar en effects loop om jag har en massa pedaler? Direkt in i Inputen är en no-go? All info är finnemang! Ciao, V (Vet inte vilken topic denna passar bäst i, denna eller effekter)
  3. Ja, hejsan. Rörförstärkaren jag ska försöka köpa, en äldre Marshall 2203:a, saknar en effects loop där bak. Och eftersom jag använder mig av en hel del effekter när jag spelar så undrar jag om det kommer att rendera i sämre ljud om jag, efter hela min pedalkedja, därefter pluggar in direkt i Input uttaget på toppen? Det finns ju sätt att "lösa" problemet, att då köpa ett "bygga-det-själv-kit" om man vill skruva och borra in en effects loop i förstärkaren, men jag vet inte om jag är så intresserad av det om det ändå inte, tja, spelar SÅ stor roll liksom. Så ni som har lite mer koll på detta. Vad innebär det att förstärkaren saknar en effects loop om jag har en massa pedaler? Direkt in i Inputen är en no-go? All info är finnemang! Ciao, V (Vet inte vilken topic denna passar bäst i, denna eller elektriska instrument)
  4. Härligt med alla svar och tips, det är bra med andra idéer och förslag. Tack för dem. För att krångla till det lite mer så har jag gett mig fan på att jag ska försöka se exakt vad det är som enligt mig gör ljudet så som jag inte vill ha det. Lånade en mixer/preamp av slaget behringer xenyx 502 Kopplade den på följande sätt. Gitarr - Ibanez TS9 - behringer xenyx 502 - Delta audiophile 192(ljudkortet). Jag tog mao bort podden ur kedjan. Det hela slutar med att det nu känns som att gitarrens "kräm" eller styrka = 0. De rena tonerna låter skit och disten lika så. Om man kör in den som den är utan att lägga på en vst rigg så är den riktigt dålig. Då måste ju poddens preamp göra betydligt mer för signalen än mixerna i alla fall? Men där blir ju ljudet starkare fast lite beige 😏. Det känns som att jag knappt vet vad jag pratar om här längre men, något mer lär man sig väl kanske..
  5. Ja exakt. När man jämför med en vanlig stärkare. Man kan väl kanske inte kräva att det ska låta lika men, man kan ju alltid försöka se om det kanske går att få det lite närmre i alla fall! 😄 Så det kanske är bättre att skaffa en DI-box efter pedalkedjan och sen in i datorns ljudkort istället för PODen? Som sagt så blir signalen/ljudet för lågt om man går direkt in till ljudkortet från gura/pedalkedja. Då måste man , i mitt fall, ha PODen efter kedjan och sen in i ljudkortet för att signalen ska bli tillräckligt stark.
  6. "Edit: via lämplig Di-box förstås, om ditt ljudkort inte har instrumentingång " Det har line in, men signalen blir för svag om man bara pluggar rätt in från pedalkedjan. Om man har en gura, aktiva humbuckers hjälper en DI*box till något för ljudet då? Om man redan har en Pod som jag har? "vad händer om du kör poden helt ren från effekter å dist å liknande å bara använder eq + högtalar/amp simulator? jag vet inte vad dina andra pedaler gör för nåt?" Kör jag den helt ren så låter det som att mina ljud tappar så väldans i tryck. Man skulle väl kunna säga att ljudet helt enkelt blir lättare, tunnare, fattigare etc. Jag saknar det där trycket, tyngden. Både vad gäller dist och rent. Klart man inte kan förvänta sig väldens ljud när man kör digitalt in sådär men, bättre i alla fall! Pedalerna jag har är vanliga dist/delay/phaser/chorus etc.
  7. Ja precis. Men det var väl det jag undrade där. Om jag vill ha ett alternativ som helt enkelt möjliggör att man kopplar in mina pedaler, utan en massa inbyggda effekter a la pod, men som kanske har bass, middle och treble i alla fall. Vad för alternativ har man att kika på då?
  8. Tycker att ljuden saknar den där karaktären man får med mina pedaler. Det är väl mest det som det handlar om.
  9. Tjena, Jag har ett gäng pedaler till guran, bl.a. Ibanez TS9or, small clone electroharmonix, line 6 dl4/mm4 osv. Eftersom jag bor i lägenhet är det svårt för mig att micka pga ljudnivåerna. Speciellt när jag vill spela in kvällstid. Jag köpte då, ur ett ekonomiskt perspektiv, en pod 2.0 för att således lira rakt in i datorn och då undvika att störa grannar och dylikt. Däremot tycker jag att podden både färgar och förstör ljudet från mina pedaler. Så i inspelningen låter de inte alls som jag vill att de ska göra. Och då undrade jag om det var något som helt enkelt inte kan hjälpas eller om det finns alternativ till att lösa detta. Köpa något tillbehör? Något annat än podden? Bättre/dyrare alternativ? Eftersom jag inte är i behov av en hemmastudio utan helt enkelt vill få ner demos på datorn så vill jag helst kika på alternativ som passar för det ändamålet. Men det kan ju tyvärr bli svårt när man inte kan ratta in och få fram det ljud man känner att man vill ha från sina kära pedaler för att få fram sin ljudbild av det man vill göra. Tacksam för svar, Mvh,
  10. JA, där har vi dom 😆 Tackar så mycket!
  11. Hejsan, Jo dessa känner jag till. grejen är den att de som är på bilden tar väl ännu mindre plats? Dom sladdarna ser mer ut som en "plugg" varvid sladden går direkt ut från den, om man säger så.
  12. Hejsan! Man tycker väl att det inte borde vara så svårt att hitta, men det är det. Jag behöver, pga utrymmesbrist, kablar som är "mindre" och vars sladd går ut från sidan till mitt pedalbord. Jag tror att en länk till vad jag menar borde räcka för att visa på exakt vilka sladdar det är jag menar. http://media.photobucket.com/image/pedalbo...SCF0536.jpg?o=2 Jag syftar till dem som går in i switchen. Har varit runt i gitarraffärer men ingen har dem, hälften av personalen visste heller inte vilka kablar jag menade. Någon som vet var man hittar dem någonstans?
  13. Kujas

    Shure Beta58A

    Verkar riskabelt att skruva upp den 😄 Om den pajar lär säljaren inte vilja ha tillbaks den antar jag.
  14. Kujas

    Shure Beta58A

    Hejsan, Mer och mer börjar jag oroa mig att mitt köp (som för närvarande skickas till mig) är en fake-Shure Beta58A mick. Eftersom det verkar väldigt svårt att se skulle jag gärna fråga ifall någon av er vet om något något som gör att man kan se att det är en riktigt respektive fake. Om det kan hjälpa någon så är länken http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...sid=p2759.l1259 Mvh!
  15. nej nu har du fattat fel en mixer hanterar för det första flera signaler samtidigt en preamp har olika uppsättning av ljudpåverkande funktioner beroende på vilken man pratar om så du kan inte titta på en preamp å konstatera att du inte behöver en preamp - bara att du inte behöver en sådan preamp en del har kompressor, de-esser å rör en del andra är bara kliniskt rena förstärkare en preamp använder du först å främst för att behandla signalen från inkommande källa på ett sätt så du formar den till ett ljudideal du eftersträvar en mixer blandar du olika signaler i för att placera i en mix - då använder du eq å panorering etc en preamp är ett steg i din ljudkedja för att kunna ge insignalen en bra nivå (å ibland färgad karaktär) för vidare bearbetning en mixer har en preamp som första steg i sin interna ljudkedja på varje kanal för att kunna ge den insignalen en bra nivå för vidare bearbetning det finns dessutom ingen automatik i att en mixer brusar mer än en preamp allt beror på vilka enheter man pratar om blev det klarare eller krångligare nu? hejsan! 🙂 Det blev betydligt klarare! Undrar dock när du skriver signaler, menar du att en Mixer kan hantera fler signaler, såsom signaler från 2-3-4 mickar, medan preampen bara 1 signal? Dvs, 1 mick? tackar så hemskt mycket för det utförliga svaret 🙂
×
×
  • Skapa ny...