Jump to content
Annons

Skanerost

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hejsan, Undrar om någon vet varför jag inte kan installera Logic Express 8 på min MacBook pro, OS X 10.7.1 ? Jag får bara en ruta som säger "Den här versionen av programmet Logic Express kan inte användas med den här versionen av OS X " Är det någon uppdatering som ska tas ner eller har de fasat av stödet eller vad är det som pågår ? Hoppas att det finns en lösning på problemet 🙁 Tack på förhand
  2. SÅÅÅ snyggt det kommer bli riktigt nice! Kunde man komma och kolla när ni är färdiga? Jag kommer lätt och tittar och hämtar inspiration om det går för sig!
  3. Om du har en mac har jag ett Apogee Duet kort till salu 🙂 SNUUUSKIGT bra kort, synd att det måste säljas bara! Annars kan jag nog inte ge så mycket tips egentligen, mer än att man får oftast vad man betalar för!
  4. Tack för svaret, men jag har nog inte utryckt mig klart nog 🙂 Jag har läst manualen den säger mig inget mer ... Jag har ändrat ljudbufferten i Guitar Rig som standalone, men det hjälper inget! Det klickar och knastrar ända tills jag rebootar Macen! I Logic när jag använder guitar rig som en plug får jag inget knaster inget klick allt funkar hyggligt tills jag ska spela in ljudet! Då får jag ett helt dött tråkigt ljud ! Det är som att lägga högtalaren i en kakburk med marshmellows i 😎 Allmänt dämpat alltså! Jag har inte dessa problemen med andra pluggar eller instrument så länge de inte går genom guitar rig som plugin! Hoppas att mitt problem blev lite klarare jag håller på att förlora mitt lilla förstånd ... det jag har kvar 🙂
  5. Efter en dina tips har jag fått det att fungera men har dock fått en massa nya problem!! Ett av problemen jag har är klick och avbrott i ljudet! Spelar man på gitarren får men en massa störiga klick knaster och konstiga ljud! Kräver att man startar om datorn och sedan fungerar det ett tag till! Problem två att spela in i Logic verkar mest ge ett extremt tråkigt och för att tala klarspråk skit ljud! Burkigt och lågt även om jag skruvar upp gain på mitt Apogee kort! Jag får helt enkelt inget trevligt ljud, börjar mer och mer hysa agg mot native ! Kan någon hjälpa mig lite här så jag får det att fungera? Setupen är Hagströms Select Swede kopplad till Apogee kortet och sedan sköts allt av min iMac Om ni behöver lite mer info eller printscreens tveka inte att be om det 😛 Jag är bara glad om jag får detta att lira!
  6. Tack som f*******n jag har verkligen haft klydd med detta att det var så logiskt det var jag aldrig med på 😉 Men nu funkar det precis som jag vill lite justerande mellan programen nu apogee logic och guitar rig men nu närmar det sig ! Stort tack tänkte kolla lite närmre vad midi delen gör via guitar rig!? Har du lust att förklara det lite närmre?
  7. Hej, Hoppas att någon kan hjälpa mig, jag håller på att få gråa hår! Kom hem glad i hågen köpt guitar rig3 kontrol edition, problemet är att jag hittar inte hur eller vad jag ska hitta på för att få ljudet ut i högtalarna! Idag har jag högtalarna kopplade till Apogee kortet men hur kopplar jag för att få guitar rig att lira i denna kombinationen? Har testat att koppla out på Apogee kortet men det ger inget och kollat settings men jag måtte missa något eller vara fruktansvärt trög! Någon som kan styra in mig på rätt spår? Tack på förhand!
  8. Jo jag hittade lite 😎 Men finns det inte lite mer seriös trumklädsel! Jag vill ju inte ha med flames eller konstigheter! Vad heter trumklädsel på engelska ? Tackar än en gång!
  9. Tackar så mycket håller på och labbar lite med detta nu! Bara en intresse fråga, jag har sett att runt mina trummor så har jag någon form av vinyl eller vad det nu heter! Det som klistras direkt på träet på trumman! Kan man köpa detta någonstans om man har en puka som har fått en och annan "ding" bara för att försköna trummorna 🙂 Har ett par grova hack men inte ner i träet som hade kunnat vara trevligt att fixa till om och när tillfälle ges ! Tack för bra förslag än en gång!
  10. Tro mig jag kolla youtube och har ett medlemsskap på plej med så jag letar! Men vissa av mina frågor är inte så enkla att bara söka på google! Och jag gillar att ställa mina frågor här finns mycket kompetent folk!!
  11. Tack för det tipset får hålla med hel skön sida! Iaf nu stötte jag på lite problem! Hur ska avståndet vara mellan cymbalerna på hihatten? Jag fick köpa den mojängen som man låser fast med "clutch" tror jag det kallas! Men jag vet inte avståndet hur det ska ligga när foten inte är på pedalen!? Tips? Hoppas att några fler kan komma och svara på mina frågor 🙂
  12. Hej alla glada, Nu i helgen så gjorde jag slag i att köpa mig trummor, kan vara kul att variera sig från gitarren mellan varven! Hur som helst jag är helt novis på detta ämnet/instrumentet, jag kan spela 4/4 takt och med väldigt få variationer! Kan ni tipsa om lite bra resurser böcker, div sidor och annat som tipsar om lite olika sätt att spela på! Kanske lite om skin och deras egenskaper samt hur man stämmer få att få ett bra ljud? Sedan vill jag passa på att fråga vad för medel man kan använda för att putsa sargar och cymbaler? För den intresserade så köpte jag ett Pearl Forum set (tror att symbalerna hette Headliner) i köpet fick jag även med en "trummodul" eller något liknande ddrum AT hette den och jag har ingen anning om vad man har den till? Den ingick som sagt i köpet är det något värde i den om man vill sälja den eller är det en bra sak att ha i hemmastudion? Alla tips och trixs är välkommna 😲
  13. Låter som om något ligger och nyper på strängen ... svårt att säga när man inte ser det framför sig! Kolla så du inte har en vass kant på stämskruven! JAg smällde strängar innan med, men sedan bytte jag till Elixir och har aldrig haft en sträng som gått av för mig! Ja jo de jag har bytt själv förstås 😐 Lycka till
  14. Hagströms gör i mitt tycke fina och bra gitarrer ! Jag har en Hagstroms Select Swede, den första jag fick var en besvikelse hade den hemma i ca en vecka sedan sprack limningen mellan kantlisten och halsen och den sprack upp i greppbrädan. Detta till trots att jag behandlar den som man ska! Men det var inga problem 2 veckor senare hade jag en splitt ny den första var en demo kan varit sprickor i den från början som jag missat! Om man skulle vilja byta mickar för att få mer "crunch" vad hade ni valt då?
  15. Ja aktiva innebär att du har inbyggda förstärkare i monitorerna, passiva ska drivas av förstärkare med slutsteg + högtalarkablar. Oftast låter aktiva bra, men är inte alltid bäst. Det finns passiva kombinationer för tyvärr dyra pengar... Ska du köra hårt med gitarren hemma? (Hoppas du bor i villa) Välj ganska kraftiga högtalare. Svårt att säga, när man inte känner till din definition av "högt" gitarrspel. Några slutsteg med "karaktär" finns nog inte (tack och lov) och ljudkortet kan knappast användas som slutsteg, utan det blir isåfall en förförstärkning "med karaktär" som du behöver... Zogge Jo då jag bor i villa, annars hade man inte varit för populär bland grannarna! Eftersom att slutstegen inte har någon vidare "karaktär" så bör man alltså hitta ett försteg som färgar så lite som möjligt eller? Förmodligen kommer jag börja i mindre skala och bygga upp det efterhand men initialt vill jag ha något som fungerar ok när jag vill spela ljud ut! När jag mixar kommer jag att använda ett par bättre hörlurar har dock inte bestämmt vad för några ännu! Fler tips tas emot tacksammt!
×
×
  • Skapa ny...