Jump to content
Annons

DanSolu

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av DanSolu

  1. ur vems synvinkel frågar du? dina frågor borde du givetvis rikta till butik A Jag svarade ju på din fråga eller påstående. Men för att förtydliga då...Självklart tycker inte jag heller att butiker skall annonsera och sen inte ha det hemma..än hellre inte vilja beställa hem så att folk får känna på grejerna. Jag menar att det hjälper ju inte att vända sig utomlands...det är ju inte där problemet ligger. Det finns ju fler butiker att vända sig till innan man vänder sig utomlands...alla butiker ser ju tack och lov än så länge inte lika dana ut. Men problemet finns ju egentligen inte som tidigare person sa att man var tvungen att köpa guran om butiken tar hem den. Där har vi ju konsumentköplagen om inte annat. Och man har rätt i 7 dagar om jag inte minns fel att lämna tillbaka och få pengar tillbaka. det hela handlade väl om den dåliga service som man ger sina kunder detta var ett exempel på just det argumentet att man kan gå å provspela en gitarr i en annan butik som utannonserats i den första bygger ju på att den finns till samma pris å allra viktigast: öht finns i nästa butik eller hur många av dom 116 butikerna tycker du man ska kolla innan det blir ok att handla hos thomann? ofta är det just argumentet "du får ju personlig service å kan testa grejerna hemma i sverige" som används mot att handla billigt utomlands Jag tycker du ska handla hos Thomann om du tycker det är lättare och bättre. Du läste tydligen inte såpass att du förstod att jag samtycker om att det DÅLIGT att annonsera något som man inte har eller ens vill ta hem. Är vi klara på den biten nu? Men vi tycker olika helt enkelt. Vissa tycker att har inte första bästa butik den hemma så tar man datorn och handlar på Thomann och ger sina pengar och arbete till ett annat land. Medans jag tycker att man kanske kan engagera sig en smula vilket vi musiker brukar få göra. Med det menas inte att man ska leta i 116 butiker...det sa jag aldrig...jag sa att det FINNS det...så JAG skulle iallafall söka en hel del innan jag handlar på Thomann.
  2. ur vems synvinkel frågar du? dina frågor borde du givetvis rikta till butik A Jag svarade ju på din fråga eller påstående. Men för att förtydliga då...Självklart tycker inte jag heller att butiker skall annonsera och sen inte ha det hemma..än hellre inte vilja beställa hem så att folk får känna på grejerna. Jag menar att det hjälper ju inte att vända sig utomlands...det är ju inte där problemet ligger. Det finns ju fler butiker att vända sig till innan man vänder sig utomlands...alla butiker ser ju tack och lov än så länge inte lika dana ut. Men problemet finns ju egentligen inte som tidigare person sa att man var tvungen att köpa guran om butiken tar hem den. Där har vi ju konsumentköplagen om inte annat. Och man har rätt i 7 dagar om jag inte minns fel att lämna tillbaka och få pengar tillbaka.
  3. Om du nu som du påstår vill testa och handla i Sverige, så om bor i STHLM så kanske du kunde bemöda dig med att "glida in" på någon av dom andra 116 musikaffärerna som finns i STHLM för att se om du får bättre service. Du kommer ju inte få hem den för test från Tyskland iallafall. så för att testa en vara som annonseras hos butik A ska man alltså gå till butik B Blir det bättre köpa i butik C i tyskland utan att testa alls tycker du? Då är det väl butik A´s annonseringspolitik vi ska prata om och inte handel utomlands? Ska stackars butik B få lida för att butik A inte har det dom annonserar hemma och istället ge dina pengar till tyskland?
  4. Om du nu som du påstår vill testa och handla i Sverige, så om bor i STHLM så kanske du kunde bemöda dig med att "glida in" på någon av dom andra 116 musikaffärerna som finns i STHLM för att se om du får bättre service. Du kommer ju inte få hem den för test från Tyskland iallafall.
  5. Hur står det till med moralen? Många av er pratar om att man går in till sin lokala handlare för att testa instument och utnyttja expertis, och sedan gå hem och handla över nätet. Man opponerar sig mot att det handlar om att tjäna pengar, om det är någon som endast ser till pengarna så är det väl ändå nätbutikerna. Det pratas om att expertisen är varierande i dom lokala butikerna, hur ska handlarna i din lokala butik ha råd att ha kunnig personal om DU endast är där för att utnyttja dom genom att testa och ställa frågor för att sedan vända på klacken och ge dina pengar till nätbutiken. Någon pratar om att man vill att butiken ska ha större lokaler och sortiment. Hur ska han/hon ha råd med det när pengarna hamnar i tyskland, vad kostar en lokal per kvm? Det finns nog få handlare som vill ha små lokaler och ett litet sortiment. Men hur gör du som konsument med din ekonomi? Först måste man tjäna pengar...sen kan man spendera dom. Jag undrar om du som musiker tänkt till, som kämpar och sliter med att få spela in dina låtar och hoppas kunna sälja en och annan skiva, få folk att komma på dina konserter, och hoppas på att din butik eller svenska leverantör ska hjälpa till med spons, replokal, annonsering osv. Det är precis samma sak om du som musiker satsar på att plöja ner pengar i att spela in och sälja skivor (vilket inte ger många slantar), dina fans går och väntar och vill gärna att det kommer ut en ny platta, men man laddar ner den på nätet när den kommit ut. Och konsert har man inte råd att varken arrangera eller gå på eftersom pengarna hamnar i ett annat lands fickor. Det finns heller ingen chans att hjälpa de lokala banden ekonomiskt att kunna "växa" och tjäna pengar på sin passion eftersom det inte kommer något tillbaka. Vi kanske skall hoppas på att dom tyska näthandlarna börjar lägga sina pengar på att hjälpa oss svenska band uppåt med , spons, bra priser, expertis, rekommendationer om inköp, service osv. Har vi tur kanske vi kan få sätta upp afficher och dyl. på deras kontor ute i ingemansland också.
×
×
  • Skapa ny...