Jump to content
Annons

l_simon_l

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har faktiskt fått samma problem sedan jag formaterade om datorn för en vecka sedan. Skulle kunna tänka mig att det är något problem med deras nya drivrutiner och så har dom tagit bort dom gamla från m-audio.com 😆 Något som är knepigt för mig är att när jag spelar upp låtar i sonar låter det bra och samma sak när jag spelar upp mp3's i spelaren Foobar, men i mediaplayern och winamp knastrar det som aldrig förr.
  2. l_simon_l

    M Audio 1010

    Latencyn är bra.. Jag kan köra med 1,5 ms vid inte allt för krävande låtar. 3ms är hur stabilt som helst och duger alldeles utmärkt.
  3. Har du tänkt att kunna köra live? I så fall kanske det inte är så lyckat med mjukvaruvarianten. Annars är väl det också ett alternativ, men jag vet inte om det är så värst mycket billigare (om du inte tänkt var olaglig).
  4. Har i och för sig inte hört expansionskorten på JV1010, men standardljuden kommer jag ihåg att jag definitivt inte gillade, men korten kanske låter bra mycket bättre än enheten i övrigt. Men jag skulle idag varken köpt en JV1010 eller RS-5. En beggad triton LE eller allra helst en motif skulle vara fruktansvärt mycket bättre. Helt klart värt att lägga några tusenlappar till. Roland syntarna som nämnts i tråden låter som leksaker i jämförelse
  5. Du bor händelsevis inte i närheten av Luleå? I så fall har jag en roland RS-5 (bättre alternativ än jv1010) som du skulle kunna få köpa för under 5000. Annars är ju en beggad yamaha motif det bästa köpet jag kan komma på just nu, fast då kostar ju den några tusenlappar till och väger betydligt mer
  6. Mina har då alltid sett grönaktiga ut. Tvivlar på att det bara är ljussättningen som skiljer bilderna åt.
  7. l_simon_l

    Novation KS4

    Ja den är jag också sugen på.. 😎 Någon som handlat av Thomann och kan berätta om sina erfarenheter? 😛 //Nisse EDIT: Fixade en länk så att alla kan hitta dit enkelt... Jag har handlat där förut... Köpte en mindprint Di-Port och ett par hörlurar och har bara goda erfarenheter med dom. Finns t.o.m. svenskspråkig support, vilket jag ser som ett stort plus.
  8. Rega ear ligger väl på ca 2000 kr och sennheiser 650 på ca 4000. X-can V3 går väl på 3500. Frågan är om det verkligen är vettigt att lägga 6000-7500kr på ett par lurar med stärkare. Har inte mixat mycket med lurar själv, men det finns vissa en del skrivet i ämnet: http://www3.sympatico.ca/bvaleria/bluebear.../headphones.htm. Ett alternativ för ungefär samma peng: Sennheiser HD 580 ( ca 1500kr på hifinesse.com med frakt) Rega ear ( typ 2000kr i sverige) Esi nEar 05 studiomonitorer (3000kr på Jam.se 2400 på netzmarkt.de/thomann) Summa ca 6500 och då har du både ett par riktigt bra lurar och ett par monitorer som är helt ok.... bara en tanke. Å andra sidan kanske det är vettigare ur mixssynpunkt att lägga hela summan på monitorer, fast det tycker kanske inte grannarna..
  9. Jag själv kör med tannoyer och tillhörande sub ( reveal sub 10 tror jag modellen heter) .... tyckte det var väldigt skönt när jag skaffade den. Det är väldigt mycket information där nere man missar utan subben. Har inte så stor erfarenhet av subwoofers, men vad jag kan döma så låter den riktigt bra. Kostar väl ca 4000 ny
  10. Fint! Kan jag komma förbi och hämta den i kväll? 🙂 Ska bara fixa fram lite stålar...
  11. Var in på musikbörsen igår och testade Triton Extreme, Roland Fantom X och den ursprungliga Motifen. Föredrog helt klart ljuden som kom ut ur motifen, så det kommer nog att bli en sån. Lite tråkigt att jag inte haft chans att lyssna på Motif ES, men det kanske är lika bra för den har jag inte råd med i alla fall;) Tack för alla svar!
  12. Fina pianon och elpianon på en virus indigo? Njae Tack för era svar... Just nu lutar det åt en beggad triton eller en motif, så det är bara att bege sig iväg för provspelning. Vad är exp-moss till triton?
  13. På min Roland RS5 är de enda ljuden som låter OK elpianon. Det akustiska pianot låter rent ut sagt bedrövligt, så jag vågar inte lita på rolands goda rykte 😉 Bor 10 mil från närmsta musikbörsen, men jag får väl ta mig en tripp ner.
  14. l_simon_l

    Syntköp ca 10000kr

    Hej hej! Sitter hemma med en kass Roland RS-5 synt som jag gärna skulle byta ut mot något bättre. Har ca 10 000 +/- någon tusenlapp att spendera. Synten ska vara en allroundsynt, men fina pianon och elpianon är ett måste. Mina alternativ såhär långt: Yamaha motif 6 (10 000kr på thomann) Kort triton Le 61 (ca 10 000kr) Roland Fantom XR (racksynt 12500kr) Den enda av dem jag har haft chans att provspela var en motif och ljuden på den var alldeles utmärkta enligt mig. Ett plus är även sequensern (saknas på Fantom XR) och samplern (saknas på triton Le), men som sagt så har jag inte hört de övriga. Någon som har något annat förslag? Gör jag bort mig om jag köper en motif?
×
×
  • Skapa ny...