Jump to content
Annons

Slakteri

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Slakteri

  • Födelsedag 1987-10-22

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Växjö
  1. Lysande svar! Tack så jättemycket, det lutar åt ett par KRK då 😉
  2. Jag använder mig av ett M-audio Audiophile 24/96 och en Zoom R16. Egentligen använder jag inte mitt AP 24/96 så mycket längre, så finns intresse så skeppar jag gärna iväg det för en mindre penning.
  3. DSP'n har ju ingen större funktion om du har ett ljudkort med bra DSP/DA. Och att de är specade ner till 57Hz förvånar mig inte med tanke på hur de lät, men var aktsam, de låter bara bra i mindre lokaler, inte 20kvm eller större (!). Men som du säger, jag kan hålla med dig om att ett par "neutrala" hörtalare är bättre att mixa i. Däremot tror jag att MM-1 är ett superbra alternativ att referenslyssna i då de har mycket mycket bättre återgivning än respektive monitorer i den prisklassen. Men snälla, låna hem dem du också, de låter inte så bra i butik, men lyssnar du i ett mindre rum som är anpassat för dem så låter de ruggigt bra. Faktum är det att B&W används i bl.a. Abbey Road-studion, vilket självklart inte rättfärdigar ett par monitorer för fem papp, men det visar ju ändå att det inte är dåligt att ha hifi-monitorer att mixa i. Men är det någon som faktiskt har lyssnat på dem och har någon åsikt från det perspektivet?
  4. Detta är ju mycket intressant. Varför skulle de göra "kaos av mixen" och vad menas med "kaos"? Det är ingen vanlig datorhögtalare vi snackar om här, MM-1:an är trotts allt en 2-vägs närfältsmonitor som återger fullregister helt naturtroget. Antagligen skulle jag använda denna monitor som extra referens, men jag vill mest bara se om där finns något resonemang vettigt nog som avråder mig till att mixa i dessa.
  5. Ja, de är skitsmå, men elementen har en läskigt stor slaglängd, så bas är inget man saknar direkt. Sedan gör ju den nautilus-inspirerade diskanten ett och annat 🙂 Så du säljer ett par DM 602:or, det är bra grejer, jag vet precis hur de låter. Men jag får nog avstå för tillfället 😉
  6. God kväll! Jag lånade nyligen hem ett par B&W MM-1 från HiFi-klubben härom dagen. De lät förvånansvärt bra, helt klockrent registret igenom. De lät så pass bra att jag funderar på att köpa ett par och dra med till min amatörstudio. Men detta medför såklart några förhoppningsvis enkla frågor. Då jag inte hade något att jämföra med så undrar jag om någon annan av er där ute har några erfarenheter om dessa? Jag vet inte hur jämna/linjära (eller vad man säger) dessa högtalare är och jag hittar ingen information om detta heller, så spelar detta någon avgörande roll i mitt mixande? Länk: http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/pc-hogtalare/bw_mm-1_hogtalarsystem_svart.htm Tack på förhand!
  7. Kom hit via google då jag hade en massa frågor, sedan sökte jag på forumet och hitta ca. 100 trådar med bra svar. I höstas blev jag mer aktiv.. ett tag i alla fall tills man märkte att allt man skrev blev dissat och nedklassat, så nu mer läser jag mest, även om påhopp och bitterhet har avtagit kraftigt. Keep it up!
  8. Alamaailman Vasarat-Kebab Tai Henki! Själva introt sträcker sig till ca. 00:35, men sen bryter helvetet löst. Kan inte säga vad det är för taktart (orkar, hinner inte tänka ut det), men det är inte 4/4. 😛
  9. Nu vet jag inte vad din budget är, men jag har själv gått i tankarna om att införskaffa ett par ESI nEar05. De kostar ca. 2500kr och verkar vara godkända vad man kan läsa runt om på nätet. Såg även att det har skrivits en del om dem här på forumet också: https://www.studio.se/index.php?showtopic=334 Vad gäller dina funderingar på Behringer-monitorerna så bör du lyssna på dem innan du överväger det mer.
  10. Jag har också invites till och från, så jag stället också upp så länge jag har. Skicka PM isf. 😏
  11. Haha, samma här! Sitter dock på jobbet och låter Spotify gå minst ca. 11h/dag totalt sett. Jag har ca. 100 spellistor som är sorterade efter genrer och egengjorda listor. Det känns ju helt klart som ett rån, men så länge det är lagligt så drar jag gärna mitt strå i stacken och pröjsar 😏 Edit: Bara för att förtydliga, jag har Premium.
  12. En första fråga: Vad har du för operativsystem? Observera att jag tror man kan ha båda ljudkorten installerade, men har du ingen användning av ditt gamla kort så kan du avinstallera det. Jag är själv ganska ny på detta, men när jag installerade mitt interna så började med (På WinXP) att gå in och avinstallera all mjukvara till kortet och sedan gick jag in under enhetshanteraren och inaktiverade ljudkortet. Enhetshanteraren finns under Kontrollpanelen på WinXP, antagligen under Vista också. Starta sedan om datorn och installera ditt nya kort.
  13. Denna såg mycket intressant ut. Mycket bra! Jag kollar på, även dessa är intressanta. Tack för alla länkar, jag kommer troligtvis köpa någon av dessa tre, men har ni fler förslag så fortsätt länka för all del.
  14. Hej gott folk. Jag har en liten budgetstudio hemma som fungerar bra, jag mixar ganska mycket och tänker nu införskaffa mig ett par monitorer. I nuläget använder jag mig av en stor förstärkare och vanliga golvhögtalare av billigare märke (Andersson köpta på netonnet) samt ett par AKG K240. Men det jag är ute efter är en typ av split som delar ljudsignalen från datorn (RCA-utgång från ljudkort, Audiophile 24/96) till högtalarna så att jag klan välja att lyssna på antingen mina golvhögtalare eller mina nya studiomonitorer. Anledningen till detta är att golvhögtalarna nu är placerade bredvid min TV, där både bild och ljud är kopplat från datorn, så att jag kan koppla om via någon switch när jag vill se på en film. Sedan, utan att koppla om, kunna switcha tillbaka utan att klättra bakom datorn och koppla om. Någon som har tipps på någon "split" som går att köpa? Tack! /Slakteri.
  15. Jag känner igen ditt problem och jag vet att det finns många tipps på hur man ska utvecklas. Själv älskar jag att ta min gitarr eller dragspel och bara gå omkring i min lägenhet och spela, kanske åka ut i skogen och leka lite och bara känna lite på friheten istället för att sitta stilla framför datorn och plinka. Köp ett capo, testa att stämma om gitarren och försök komma på egna ackord.. det är skitkul att fucka upp stämningen och spela på samma gamla sätt fast med nya ljud. Och glöm för guds skull inte att sjunga lite, man kanske inte sjunger så bra alltid, men det triggar helt klart att spela lite udda saker. Flyt på bara, skit i tekniker och "regler" och bara lev med ditt instrument. Det är ungefär så jag bär mig åt när jag vill få någonting gjort men i mitt fall lönar det sig aldrig att tvinga fram inspiration eller låtar, det kommer liksom när det vill sig. Så nu har du fått en väldigt egoistisk synvinkel på hur jag gör, hoppas det kan inspirera dig. 😉
×
×
  • Skapa ny...