Jump to content
Annons

paco

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Aikido, foto, musik
  1. Mitt bidrag: Roland SH-5. Efter att ha läst mitt första nummer av Future Music, ett reportage om Eat Static, så måste jag bara leta upp en Roland SH-5. Tidningen läste jag 1994 och SH-5:an hittade jag oktober 1996. Vilken bjässe. Synten är inbyggd i en väska. Man lossar halva väskan så kommer man åt instrumentet. Helt underbart ljud, väldigt 70-tals Rolandigt, blipp-space-drone. Den beter sig lite olika beroende på månens position eller om kylskåpet är i vilofas eller kyler. Priset mitt i analoghysterin var 7500kr.
  2. Jag behöver träna på allt. Bonham var en av trummisarna jag tänkte på när jag skrev att vänsterfoten går hela tiden på vissa. På honom verkar det som att han inte kan sluta. edit: förresten, på Youtube finns en hel del ljudfiler med Bonham i studio, alltså bara trummorna. Kolla upp användarnamn SD858D.
  3. Jag har varit på en extremt tråkig 3-dagarskurs på jobbet, men under kursen har det börjat lossna lite med vänsterfoten. Nu vet jag av erfarenhet att det är lättare att trumma fint med fingrar och tår än med pinnar och pedaler, men koordinationen verkar komma mer och mer. Så lite har kursen gett ändå, förutom att jag fått reda på att just mitt arbete inte är värdeökande för produkten, utan räknas som ett slöseri. Jag får trösta mig med att kursen i sig också räknas som ett slöseri.
  4. Om jag bara koncentrerar mig så kan jag släppa upp hihaten på 2 & 4 medan högerhanden spelar åttondelar. Göra komp av paradiddles är inte helt lätt märkte jag. Jag får in bastrummorna i början, men det är svårt att spela tyst.
  5. RLRRLRLL? Du får gärna förklara vad det är bra för. Jag misstänker att det är grundträning. Det har jag tränat ganska mycket, mest av allt faktiskt. Jag måste få upp känslan och kontrollen i vänster hand.
  6. Just nu finns det inte så mycket tråkiga övningar, tycker mest att allt är kul på trummorna. Övning ger träning, alltså 😉
  7. Jag har sett att på vissa trummisar går vänsterfoten hela tiden, oavsett vad de spelar. De håller takten oftast med åttondelsnoter. Mitt problem är att jag kan bara göra det med högerfoten, inte så bra eftersom där sitter kickpedalen. Hur tränar man över detta till vänster sida? Nu har jag bara vänstern som en tyngd på hihatpedalen. Blandar jag in vänsterfoten, så brukar oftast högerfoten börja spela på alla nedslag. Finns det nåt bra sätt att öva bort dessa begränsningar. Jag tänkte inte på det då, men i ett avsnitt av dokusåpan The Barkers, på MTV, sa Travis Barker efter en konsert till sin flickvän, "Älskling, idag använda jag vänsterfoten för första gången." Nu fattar jag hur stort det var.
  8. Verkar vara en knepig fråga. Jag såg en annons i en gammal musiktidning (inga namn hehe) från april 2000. Det var bild på TD-10 och TD-8. Då fanns inga hihatliknande pads utan det var bara svarta plattor. Är dessa kanske tystare och finns de fortfarande att få? Det kanske är samma som till TD-3 och de billigare TD-6 kiten.
  9. paco

    Tystast digitalhihat?

    Jag har nu haft mina Roland TD-6KX i en vecka. Det enda som låter lite väl mycket i lägenheten, när man bankar på, är gummihihaten. Den sitter ju ganska fast mot hagen och jag kan tänka mig att det bidrar till ljudet. Finns det en tystare hihat där ute? Märke spelar ingen roll, inte känslan heller bara den funkar med TD-6V modulen. Hur är Rolands VH-11 i jämförelse? Förutom att man kan använda en riktig pedal, är materialet och hårdheten exakt samma som CY-5? Det finns ett kit (nr 78 har jag för mig) med dubbla hihat där en av tomtom 85'orna agerar hihat. Man kanske skulle skaffa en sån till.
×
×
  • Skapa ny...