Jump to content
Annons

Snirkhoff

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Har tidigare, för några år sedan dj:at en del på krogar och då spelade jag alltid på cdj 800, 1000 (2000) .. och motsvarande DJM. Har nu blivit riktigt sugen på att spela lite igen men framförallt i ett första skede hemma.. Jag har inte råd att slänga ut 10 - 15 000kr på någon vettig mixer och vinyl/cdj kombo och jag vill dessutom kunna handla mina låtar på exempelvis beatport och sen också använda dem från en dator. Min dröm vore såklart att kunna spela på vinyl / till dator men jag inser att det blir dyrt och jag får nog helt enkelt köpa mig en controller. Har bra studiomonitorer hemma och bra lurar o.s.v. Dator har jag. frågan är då, Hur är känslan i knappar (och övrigt?) på en kontroller typ Traktor s2 som jag ser många rekommenderar, jämfört med en CDJ 800 eller nyare/bättre? Kommer jag bli sjukt besviken och tycka att allt är otäckt? Om det blir så att jag börjar spela ute på krogar igen så kan jag såklart byta upp min utrustning. Men jag kommer bli less direkt om utrustningen inte når upp till de nivåer jag är van vid. Tacksam för svar.
  2. Bra skiva! Skön musik, perfekt på natten. Edit: Berätta gärna lite om hur du spelat in den, hur lång tid det tagit och vilken utrustning du använt dig av o.s.v..
  3. Tack för alla bra svar. Har inte bestämt mig hur jag ska göra, men jag tycker ej att metoden o spela lina acken funkar så bra, den lät helt enkelt väldigt dåligt. och jag vill ändå kunna använda "orginal"-gitarren i mixen-
  4. Tack för alla intressanta men och i mina ögon avancerade svar. Jag har dålig koll på det här ämnet. Cardioid låter väl vettigt då jag antar att mitt rumsljud är hemskt. Vad jag kan förstå har cardoid-mickar ett lite snävare upptagningsområde än exempelvis min B1? Det låter ju juste.. Demonproducenten: Det där låten som en god idé som kan funka faktiskt.. Anledningen til att jag dissat den tidigare är att min acke-gura (taylor 110e eller nåt såånt) verkar ha väldigt låg output eller att det är mitt ljudkort som är hemskt, jag hör hur som helst knappt gitarren övht. Men sedan så som du säger, det kanske är en fördel att ha med det där ljudet som du talar om, men det känns som att min B1 tar upp alldeles för mycket av gitarren också. Fast det kanske är jag som har ställt för hög gain på den? Kanske jag ska minska signalen lite, då bör den väl ta upp mindre av rummets ljud? Hur som helst kanske det är värt att prova att byta ljudkort först mot något lite bättre två- eller flerkanaligt. Om inte, kanske det är en Sm57 är en lämplig mic? Eller typ en sånhär: http://www.thomann.de/se/the_tbone_em_800.htm ?
  5. Ja det kan väl vara en början. Akustiken i mitt rum har jag egentligen ingen aning om hur den är, men jag bor i ett studentrum med mycket kläder på golvet :-/ Vad jag har förstått är sm57an bra att micka elgitarrstärkare med mera. Men den funkar i din mening bra på akustisk gitarr? det finns inga mickar i den prisklassen som är bättre för mitt ändamål? Jag kan gärna tänka mig något udda alternativ som inte så många använder (förutatt att den funkar), jag är inte så himla kräsen (tror jag). Frågan är vad som är viktigast att få det renaste ljudet? alltså fritt från läckage. Sången antar jag är viktigast att få ren då gitarrspåret kan sänkas ganska lågt i mixen efter att andra gitarrspår lagts över. Men den måste ändå finnas där för att sätta "groovet" för resten av inspelningen, det vill säga att få bort stelheten.
  6. Har försökt hitta lämpliga trådar men de brukar alltid spåra ur i att det talas om att spelas in separat. Men det är jag inte intresserad av. Jag vill ha möjligheten att först spela in både sång och akustisk gitarr samtidigt och sedan kunna lägga på ytterliggare instrument.. All känsla går förlorad när jag spelar in separat. Den utrustning jag har är Studio projects b1 med dess tillhörande pre-amp och ett lexicon alpha. Som jag förstår behöver jag mikroner med ganska snävt upptagningsområde? Vad behöver jag egentligen för utrustning? Vilka mikrofoner bör jag skaffa, vilket ljudkort osv? det är framförallt mikrofonerna som känns som det stora problemet.. Hur gör jag? Hur kommer jag relativt billigt undan och vad mer har ni att rekommendera när man spelar in samtidigt?
  7. "Ain't getting old, ain't getting younger though" Härlig rak och enkel fras ur "Hawks and doves". En låt av Neil young.
  8. Ptja. tro inte att jag inte försöker söka och kolla i manualer. Men det är svårt när man inte vet ens kan begrepp osv. När det går så långt att jag startar en tråd behöver jag verkligen hjälp. Det är ändå utbyte av kunskap ett forum är till för, enligt mig. Vore tacksam för någon form av guidning, tips om funktioner jag bör kolla in osv. Mvh
  9. Snirkhoff

    Spela in och loopa.

    Hej, Jag har funderingar över det här med Sonar och allt som har med inspelning att göra. Jag behöver lite vägledning i hur man gör det jag vill: Spela in ett instrument, typ 10 sekunder, någon ackordföljd t.ex. och sedan göra detta till en loop som bara går och går. Hur gör man? jag vet hur man spelar in och så, men resten förstår jag mig inte på. Mvh
  10. Hej, jag har lyssnat på rain Jag håller med om att gitarrljudet låter lite platsigt (eller något). Men låten har ju potential att vara skön, den kan tänkas vara lite "drömmig" sådär.
  11. Snirkhoff

    Dålig publik!

    Det är bara att ignorera "önskningarna" om de inte passar in med den musik du spelar. Oftast är det bara idioter som önskar musik också, du är DJ, du vet vad som är bra och funkar, den som önskar tänker bara på sig själv. Oftast är dansgolvet fullt, och har vart så länge när idioterna kommer och önskar skit. (men ingen dansar ju, spela NU. eehh det är fullt? ) Fulla otrevliga tjejer i min mening, som helst endast vill höra lady gaga eller justin timberlake (eller what ever som är populärt för stunden) spelas heela kvällen. Lär dig sortera bland önskningarna! En vettig önskning av en vettig människa är helt klart att fundera över, och försöka klämma.
  12. Jag litar på er! Det verkar som att Sennheiser 280pro är mycket bra lurar med fin kvalitet enligt mina efterforskningar. Jag beställer ett par sådana, det funkar säkerligen helt perfekt i Dj-båset. Så våldsam är jag ändå inte, dessutom kanske jag kan använda dem hemma vid musiklyssning! Jag kan rapportera här sedan och berätta vad jag tycker om dem. Mvh Snirkhoff
  13. Thomann är verkligen bra! Mycket snabbare leveranser än från t.ex. Musikbörsen enligt min erfarenhet, välpacketerat och bra priser också. Jag rekommenderar Thomann!
  14. Tack för tipset.´ De verkar fina, men jag tittar vidare. Vad tror ni om dessa: AKG 518 DJ http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=156013. Sony MDR-V500 DJhttp://www.thomann.de/se/sony_mdrv500dj.htm Båda verkar vara fina lurar. Men duger de till djande på klubb? det är frågan, ljudnivån brukar vara vääldigt hög, klarar de det? har ni erfarenhet?
  15. Okej, hur är kvaliten? Plasten vid vridet ovanför luren går väl inte av lätt, den ser lite klen ut? Går den att vrida bra ?
×
×
  • Skapa ny...