Jump to content
Annons

carlt

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Folköl passar nog bra. 😄 Nu finns skivan på Spotify: klicka här!
  2. Tack så mycket! 😛 Utsätt gärna familj och bekanta för musiken alt. länken http://ceruleancrayons.tk
  3. Skivan finns nu på Amazon och snart även Spotify. Klicka här!
  4. Jag hade för mig att mp3:orna var taggade korrekt men då har jag missat det. 🤪 Hursomhelst, kul att ni har lyssnat och verkar ha tyckt om vad ni hörde. Sprid gärna vidare till kompisar om ni känner någon som kan vara intresserad. Angående inspelningen Allting är gjort med en lajnad Squier Stratocaster direkt in i ett ESI MAYA44 ljudkort. Jag sket i förstärkarsimuleringar helt och hållet till fördel för ett mjukare lo-fi ljud för att jag framförallt ville göra det riktigt simpelt. En del effekter såsom delay, reverb och bitrcrush används förstås utöver den obligatoriska EQ:n och kompressorn. En tanke var att allting skulle vara helt gratis mjukvarumässigt så jag har enbart använt pluggar och program som är fria med undantag för DAW:en Reaper som är nagware. Kjaerhus använde jag en del och GVST också. Jag upptäckte att MDA pluggarna är rätt kul att leka med trots sin avsaknad av GUI. Allra roligast var dock E-phonic LO-FI som står för rätt mycket av bitcrushandet. Jag satte Reapers metronom till ett tempo på måfå och spelade in en improviserad rytmgitarr baserat på ett ungefärligt sound som jag hade tänkt ut. Sedan la jag på en bunt fler spår ovanpå det här grundläggande rytmspåret. Därför blev allt ganska flytande och spontant vilket var nice rent skaparglädje-mässigt. Det låter ibland nästan som att allting jammar fast med fokus. En annan grej jag provade var att använda datormusen och klipp o klistrandet nästan som ett instrument - och att inte ha några bekymmer med att hacka runt i gitarrerna. Därmed växlade jag ganska fritt mellan att spela in en ny gitarr och att klippa till en befintlig vilket blev mycket roligare då komponenterna nästan går ihop till ett nytt instrument - olikt att sitta och spela in en typisk gitarr enligt en trum/bas grund. Dessutom har jag experimenterat lite med att tänka på gitarren som ett slags keyboard. Statiskt utan vibrato med andra intervall och så vidare. Hela grejen med att få en organisk gitarr att låta mer syntetisk roade mig när jag spelade in den här skivan. Generellt sätt kanske det tog någon vecka att få ihop allt men det är utstrött över hela 2009. Till slut snabbmastrade jag allting med en ungefärlig masterbuss som jag tyckte var okej för samtliga låtar. Lite amatörmässigt helt klart men eftersom min lyssning ändå känns lite begränsad med E-MU PM5:or utan sub så struntade jag i att lägga för mycket energi på mastring. Dessutom är mina öron inte skickliga nog för att göra en ordentlig mix. Jag känner mig dock nöjd även om jag vet att jag om fem år kommer att höra en massa saker jag kunde ha gjort bättre.
  5. Det var mer relevant förstås. Tack!
  6. carlt

    Lo-fi ambient gitarrpop

    Jag undrar om inte detta platsar bättre under låtkritik men jag vet inte hur jag ska klämma in ett helt album där? I brist på bättre vetande så provar jag därför "Allmänt" istället. Hoppas ingen blir upprörd. Hursomhelst så bestämde jag mig nyligen för att göra i ordning en slags skiva med lo-fi gitarrpop som inte kräver en massa omtagningar om jag spelar fel - allt för att främja skaparglädjen. Det blev tio låtar med diverse instrumentala teman grundade i olika experiment, ofta med fokus på att låta gitarren agera som ett keyboard och att skapa syntetiska ljud från ett organiskt instrument. Ladda ner albumet genom att klicka på bilden: Nu finns skivan även på Spotify: klicka här!
  7. Åsikter? Hoppas någon tycker det är bra. 😉
  8. Lite skamlös reklam: Slentrian, mitt band, har släppt vår EP nu. Ladda ner den gratis på www.slentrian.com Femte låten är bra.
  9. Jag har svårt för var den här tråden platsar in så jag prövar "Allmänt". I fredags spelade jag och mitt band in ett rep med hjälp av en lånad kamera och en kompis som fick agera kameraman. Resultatet laddade jag upp på YouTube: Om ni gillar hur vi låter besök gärna vår blogg. Nu är jag nyfiken på om andra här har gjort samma sak. Det är alltid mycket roligare att se bandet spela musiken man lyssnar på i min mening.
  10. carlt

    Mitt band

    Vi kallas för Slentrian och började spela ihop i början av 2009. Just nu pysslar vi med att få tag på flera gig så att vi kan finansiera en proper studioinspelning. Influenser är bland annat Devics, Filter, Qotsa, Nirvana, Bush, Foo Fighters, Third Eye Blind, Everclear, Dream Theater, Khoma, Opeth med flera. Besök vår webbsida här!
×
×
  • Skapa ny...