Jump to content

wickoo

Medlem
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

3 Followers

About wickoo

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/05/1990

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 1. Läste tidningen studio för några veckor sedan, där det var ett reportage som handlade om Daft Punk och hur de skapade skivan discovery. De går egenom låt för låt, och det finns bilder och skärmdumpar på olika synthar/effekter och sequencers. Är inte helt hundra, men har för mig att det var daft punk själva som hade släppt sina rå-filer/projektfiler. Nu undrar jag som sagt ifall man någon stans kan få tag på kända artisters projektfiler eller dylikt så man kan gå in och kika på de inviduella spåren och kolla på hur de rattat osv. Tack på förhand EDIT: PS, ifall det nu stämmer att Daft Punk själva släppt sina sparfiler till allmänheten, så får ni gärna dela med er av dessa!
 2. Hej jag är alltid intresserad av samarbeten! tyvärr använder jag reason och windows men det kanske är aktuellet ändå? har inte provat logic förövrigt, men har provat ett par andra musikprogram och de flesta verkar ha mycket gemensamt tycker jag..
 3. Titel: Wiktor Banck - Peak Av: wickoo Uppladdad: 28 jul 2013 Kategori: Elektroniskt/dans mitt första seriösa försök på en färdig elektronisk låt. Låten är gjord i reason och tog ungefär 10 timmar att göra. Kritik och kommenterarer är varmt välkommna, vill bara bli bättre och bättre! MVH! Klicka här för att ladda ner filen
 4. jag brukar alltid börja med redrum och sänka 16 kanalen till 4, slänga in en kick och prova sig fram
 5. Hej alla glada! Jag har hållt på med reason till och från i ett par år nu, har använt mig av reason 5 hittills. Jag har dock funderat länge på att uppgradera/köpa 6:an (är det 6an eller 7an som gäller?). Jag känner fortfarande idag dock att det nästan alltid finns saker som man inte riktigt hunnit prova till 100%. Nästan varje gång jag sätter mig och gör någonting så hittar jag nya saker osv, kanske har jag lite saker kvar att utforska ändå? Jag menar, det mesta har jag pillat lite med, men det är några saker i toolslistan som jag ännu inte har provat och jag har en 30gbs samling av samples att rota egenom också!!! Men nu till min fråga, på hobbynivå, vad är det för fördelar/nackdelar med att köpa reason? jag känner till stor del att jag vill ge tillbaka av det som jag fått, vill gärna bidra med pengar, men vad får man utöver det? Vad fick er att köpa reason? Är det samples eller nya synthar? Berätta gärna era erfarenheter efter ni köpte det! Mvh!
 6. Version wav

  10 downloads

  mitt första seriösa försök på en färdig elektronisk låt. Låten är gjord i reason och tog ungefär 10 timmar att göra. Kritik och kommenterarer är varmt välkommna, vill bara bli bättre och bättre! MVH!

  Free

 7. Jag insåg att jag nästan bara fick plats med negativa saker i posten haha, misstro mig inte, musik har väldigt mycket positiva saker också. En annan väldigt positiv sak med att känna igen just musikens uppbyggnad är att man kan få så mycket nya idéer och ibland kan de mest oväntade sångerna, precis som du nämnde, få ens kreativitet tillbaka i de tråkigaste tiderna!
 8. Musik kan vara en förbannelse lika mycket som det kan vara någonting underbart. Jag liksom alla, gillar musik så långt tillbaka man kan minnas. Men för vissa stannar intresset vid just att lyssna. När man börjar spela instrument så tränar man förutom just instrumentet även spelförståelse och gehöret, utan att man tänker på det. Efter några år lär man sig känna igen toner i musik och tillochmed höra takterna och i princip vad som helst om man lägger ner tid på att lära sig det. Detta kanske låter häftigt, men jag kan tycka att det är fruktansvärt jobbigt ibland eftersom man hela tiden analyserar musiken man hör runtomkring sig. Tänk dig själv att sitta på krogen och inte kan lyssna på en låt utan att sitta och tänka på hur själva låten är uppbyggd, vilka instrument är det, är det dist på gitarren, går musiken i vanlig tonart eller är den nedstämd etc etc. Samma sak på krogen. Det kan räcka med att höra en synth slinga, och så börjar jag lyssna vilken ljudtyp det är, är det frekvensfilter på den, är det reverb och delay jag hör på trummorna osv. Och det sätter sig rejält. Ibland kan jag höra en melodislänga på ett piano, eller vad som helst så kan det sätta sig i skallen och inte försvinna förns jag "arbetar" ur det ur skallen, genom att spela det på ett instrument eller spela in det på något musikprogram exempelvis. Det går ungefär att jämföra med när funderar på ett namn som man har glömt bort, det går inte att sluta tänka på det förns man tar reda på det. Även när jag inte lyssnar på musik så har jag musik i huvudet. Tro mig ibland kommer de bästa idérna i skallen när man ska sova just än när man är vaken och håller på med själva musiken. Jag kan inte ens komma ihåg hur många nätter jag har varit tvungen att gå upp ur sängen för att jag har så mycket ideér i huvudet som gör att jag inte kan sova. Man kan säga att musikprogram och instrument är som en terapi för mig, ibland gör jag det för det är kul och ibland för att jag måste. Om jag inte skulle göra musik på någon vecka skulle väll antagligen bli galen.
 9. kan inte öppna i nnxt heller. Varför står det "alias" efter .sxt på filen? jag tycker browse patch på nnxt, sen när jag väljer den står det "bad patch format. The selected file is in the wrong format or corrupt".
 10. Hej! Undrar hur man enklast får till de snabba tempohöjningarna på trummor som är vanligt i drum and bass låtar. Här är ett exempel på youtube om ni inte förstår vad jag menar! 30 sekunder och framåt: Mvh!
 11. Tack! Jag har ganska bra koll på ADSR som du beskrev och dess funktioner, även om det alltid finns nya saker att lära sig, men jag ska läsa på lite om de olika filterna du nämnde, tack så mycket! Det är bara bra att du pratar tekniskt, jag förstår det mesta du pratar om, förutom vissa saker, men jag vill som sagt lära mig mer av det tekniska! Coolt! Har också kört med exakt samma sak, en combinator och två malström (sawtooth 16). Men jag får fortfarande inte till den där hårda attacken som jag nämde innan, ska prova lite senare idag och se om jag får till det. Jag provade även att köra två stycken multi oscillators i thor, och det lät nästan ännu mer likt än dubbla malströms. Men jag ska prova att kombinera med thor och malström lite senare idag, och sen slänga på en kompressor, delay och pilla lite på filterna som ni tipsade om. Tack för hjälpen!!* Vad är PWM för något? Mvh!
 12. Tack! Ska se om jag får till det imorgon. Vad är cutoff och envelope för något?
 13. Okej då vet jag.. Nej, det var inte sidechain jag tänkte på.. jag uttryckte mig nog dåligt.. jag får svårt att få det där "kluck" ljudet på min synth på introt.. det blir ingen slagkraft.. om du förstår vad jag menar!
 14. Vad är Sylenth1? Jag lyckades återskapa något liknande också nu när jag använde multi oscilator på thor, och detunade lite, men jag har ändå svårt att få det där "pump" ljudet.. får försöka lite till..
 15. Hej! kan ni hjälpa mig få till detta synth ljud som spelar i introt? Tack på förhand!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.