Jump to content
Annons

Ces

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Tackar för ditt svar. Ber om ursäkt för att jag är så sen att svara, men jag har inte tillgång till uppkoppling 24/7. Orsaken till att jag frågar är för att jag så gärna skulle vilja komma bort från det jobbiga kopplandet för att sidechaina varje enskilt instrument. Då jag saknar noll erfarenhet vad det gäller fysiskt kopplande i en studio, så är just den biten ganska avancerad för mig när det kommer till Reason. Jag följer bara den tutorial jag behöver för tillfället, men den påverkar ju som sagt bara det instrument jag vill ska påverkas. Allt annat har jag svårt att få begrepp om. Inom tex dansmusik, är det enbart bas, lead, pad osv som ska påverkas, men att man låter allt vad som gäller beats passera?
  2. Finns det något smidigt sätt att skapa en setup som kan sidechaina allt jag bygger i Reason? De flesta videotutorials, vad det gäller just sidechain, är oftast specifika för just den synt man vill påverka, Men finns det något sätt att bygga en sidechain som styr allt? Som man sedan kanske kan aktivera via varje instruments kanal på mixern efter eget tycke?
  3. Haj! Jag gör lite musik i Reason 5 och har nyligen insett att jag jobbar helt fel vad det gäller mina sångpålägg. Tidigare så la jag varje sångpålägg i en separat Combinator/NN-XT och fixade effekter/compressor/EQ för varje spår. Jag tyckte det blev lite grötigt och fick aldrig de olika spåren att låta rätt. Fick sedan ett tips om att skapa en Combinator som man sedan la in en Mixer 14:2, med alla effekter under. Då skulle jag sedan kunna lägga in alla olika sångspår på sina separata NN-XT's i combin och alla spår hade samma effekter. Problemet är bara att om jag redan har lagt in en NN-XT (vers 1), och sedan vill lägga till ytterligare en NN-XT (vers 2), så triggar vers 2 även vers 1 när jag vill spela in. Vad jag kan se, så är inte NN-XT 1 (vers1) kopplad till NN-XT 2 (vers2). Så jag förstår inte vad jag har gjort för fel. Jag misstänker att det är ganska enkelt att fixa, men jag lyckas uppenbarligen inte se vad som är felkopplat.
  4. Mors. Jag har råkat på ett skumt problem när jag vill spara min musik från Reason och använder mig av ASIO4ALL-drivaren (v2). När jag väl skapar musiken i Reason så låter allt bra (har ASIO valt i settings), men om jag sedan vill spara låten (export song as audiofile) för att bearbeta den i nåt annat program, så är all bas i låten som bortblåst. Det är bara diskant kvar, och det spelar ingen roll om jag försöker spela filen i VLC, Winamp m fl. Det låter lika illa då med. Vad kan det bero på?
  5. Många intressanta svar här. 🙂 Nån frågade vad för musik det handlar om och det är ganska blandat skulle jag tro. Det är nog rätt mycket experimentellt men i så fall mer åt pop än dance/techno. I början spelade jag beats via klaviaturen men då jag själv är så otajt på just trummor så gick jag över till redrum helt och hållet men då blev det många gånger så stelt och just hihat tycker i alla fall jag är det största problemet för mig. Det kanske bara är jag som har nån sorts hihat-fetisch, men jag kan störa mig extremt på om just den biten inte funkar ordentligt.
  6. Tjenis. Jag gör bara musik för skoj skull och har inga seriösa planer på att göra musik som säljer. Musiken jag skapar är enbart med hjälp av Reason och jag är oftast nöjd med det mesta...förutom beats. Just beats är något av en vetenskap och extremt pillande har jag märkt, men så avancerad är jag inte att det måste vara 100% rätt. Jag vill bara komma bort ifrån ovanan att sabba en låt jag är nöjd med bara för att jag helt saknar tålamod och förmåga att sitta och pilla med beatsen. Utan levande beats funkar inte allt annat, och det är det jag stör mig på. Finns det några genvägar till att få beats att leva med resten av musiken, utan att man måste vara så avancerad? Jag har tålamod med allt annat förutom beats. Shuffle känner jag till och det funkar till viss del, men jag brukar ändå få gå in och pilla i sequencern manuellt när det främst kommer till kagge och hi-hat. Det handlar mest om att få ett vanligt grundbeat att låta mindre stelt. Det jag mest undrar över är om det är viktigt med "velocity" vad det gäller hi-hat och baskagge. Bör jag hålla en jämn velocity-nivå på exempelvis en closed hi-hat och kagge...och finns det något gränsvärde för hur högt velocity-nivån för dessa får vara? Om jag går över värdet 96 så börjar det låta illa och om jag sänker det så upplever jag det som att jag måste kompensera det sänkta värdet med EQ:n...i alla fall när det handlar om hi-hat. Går problemet att lösa via Regroove? En annan fråga angående Regroove: om jag använder mig av ett samplat REX-beat...kan jag genom Regroove byta ut de ursprungliga trumljuden i REX-filen med de trumljud jag själv vill använda mig av, men fortfarande ha kvar själva groovet? Eller går det att fixa på nåt annat vis?
×
×
  • Skapa ny...