Jump to content
Annons

Beeswax

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det stämmer bra men med en bra akustik samt mickplacering så får man fortfarande olika resultat med olika lurar 😄 En liten uppdatering på tråden. Skickade tillbaka mina Sennheizer, blir till att gå ner och testa några andra lurar nere på musikaffären så får vi se sen ! Tack för alla tips osv!
  2. Hej! Jo jag tänkte bara kolla om ni vet om/hur det går att höra det man spelar in direkt i cubase. Jag kör Cubase LE och hittar ingenstans hur man enablar detta. Anledningen är att jag vill lägga på en eq på ljudet jag hör i mina lurar, så alltså vill jag lägga på en eq på spåret jag ska spela in i cubase och sedan spela in och höra hela mixen direkt medans jag spelar.. Alternativt om det går att köra en eq på själva ljudkortet?? jag kör Desktop konnekt 6 . tacksam för svar... /bw
  3. Nej jag linar inte, har ingen mic på den utan gitarren går in i samma mic som sången.
  4. Tjena Jo jag köpte ett par Sennheizer HD 240 Pro för någon vecka sen. Behövde ett par lurar till min lilla studio, i princip bara för att ha som medhörning när jag spelar och sjunger in låtar på min accegitarr. Sen gärna kunna använda dom även för att mixa lite hyffsat i. Ljudet är ju extremt ärligt. och jag tycker dom ger ett rätt bra ljud till sången, men gitarren låter extremt tunnt och det blir nästan lite tråkigt att lira "igenom" dessa. Detta är det som jag stör mig på. Kan tillägga att min gitarr är rätt kass. Ska köpa ny gitarr så småningom, tror ni det kommer improva ljudet genom lurarna? Jag vet inte riktigt om ja ska skicka tillbaka dessa och satsa på några med lite mer bass och diskant. men då så måste jag ju skaffa ett par till för att mixa i. Vad tror ni? Ursäkta om mitt inlägg är en aningen rörigt men ah jag hoppas ni förstår mitt dilemma... Skulle nån kunna tipsa om en annan bra sluten lur i samma prisklass, runt 1000. Gärna isåfall med lite mer färgat ljud. Eller ska jag köra på denna? vad tror ni? Föressten, finns det möjlighet att ladda ner något program för att lägga en liten eq på ljudet som går ut ur ljudkortet?
  5. Tjena Jag köpte mig en RÖDE NT1-A för några dagar sedan och är fett nöjd än så länge Jag har dock märkt att på undersidan där polerna sitter på kontakten så är dessa olika långa den till höger är längre än dom andra ser väldigt märkligt ut, ska detta vara såhär eller är det någon fabriksmiss, bara väldigt nyfiken Tack på förhand / Nojjig BW
  6. Hej! Jag har beställt en RÖDE NT1-A nu inkl. Pop Shield och nu tänkte jag beställa ett miccstativ. Jag undrar bara hur monteringen går till, är det bara att skruva på Miccen ( Som sitter i Shockmounten) och Pop shielden direkt längst fram på bommen på micstativet eller? På denna bilden http://www.abesofmaine.com/abeimg/rodepopshield.jpg ser det ut som pop shielden sitter lite nedanför på en egen "stång". Min fråga är alltså indirekt om jag kan köpa vilket ställ som helst med bom (behöver det vara något speciellt?) och utan problem montera röden på denna? och hur monterar man? Väldigt tacksam för svar då jag vill beställa stället så fort som möjligt! MVH /bw
  7. Tjo, jo i dagarna kommer jag antagligen investera i ett desktop konnekt 6 kort och undrar bara hur och om jag kan koppla ihop det kortet med en pod xt. Jag vill alltså kunna köra in mina hörlurar i konnekt 6:en och sedan höra både min röst från miccen och min elgitarr. Kopplar man bara in Poden emellan eller? alltså Gitarren in i poden och sedan outputen på poden kör man in i instrument in på konnekt? eller är jag helt ute och cyklar? Kollade runt lite på forumet men fann inga svar på min frågeställning. tacksam för svar.
  8. Undrar precis samma, verkar prisvärt iaf? någon ?
  9. Det borde gå att gå in i ljudkontrollen och sen välja "uppspelning" välj sedan M audio fast track pro där och se så den är på. Föressten hur är fast track pro? jag funderar på att skaffa en själv. Är den bra eller?
  10. bumpar denna lite nu, skulle vara sjukt tacksam om någon kunde svara på ovannämnda fråga, måste hinna beställlas innan jul nämligen
  11. Vad tror ni om... Micc - RODE NT1-A. Preamp - M-AUDIO FAST TRACK PRO (Preamp och ljudkort/interface i samma låda va? eller?) http://www.thomann.de/se/maudio_fast_track_pro.htm Skulle det funka och koppla in detta till min dator och sedan köra? Sedan skaffa yterliggare en till mic till att spela in min ak gitarr med men köra sången genom NT1an? som sagt min budget är inte allt för stor. detta verkar iaf rätt prisvärt. Föressten, ger en usb baserad interface väldigt mycket latancy? Ursäktar min okunnighet på området. Vad tror ni?
  12. Okej! jo det kan jag tänka mig, ska kolla på det Okej! tackar för svaret! Skulle du kunna länka till ett sånt därnt chanelstrip kort? skulle vart guldvärt 😆 eller något annat kort som du tror skulle passa med ovannämnda funktioner. tack på förhand! Ska även tillägga att min budget inte är den fetaste. Edit: Kollade upp RODE NT1-A. Verkar vara en perfekt blandning av kvalité och prisvärdhet. Är denna något att rekomendera eller?
×
×
  • Skapa ny...