Jump to content
Annons

lussegubben77

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag brukar försöka INTE tänka genre (eller något annat över huvud taget) när jag skriver musik.. Blir lätt att jag fastnar och tycker att något "inte passar". Genre och sånt kommer ju i efterhand, även om nästan allt jag gör kan sorteras in under någon form av popmusik. Men rent generellt brukar jag gå på min första instinkt.. Skriver jag något som låter som en hårdrockslåt á la 80-tal så kan väl det vara skoj, liksom. Även om jag kanske aldrig vill att någon annan ska höra den.
  2. absolut, det är helt okej. WOO! då kan även jag som tenor ha en fet bas... fast ja. nästan lite fusk tycer jag.. vi får väl se..
  3. Är det okej att.. pitcha sin röst? jag menar.. det måste väl räknas som en effekt?
  4. Min trombonlärare sa för en herrans massa år sen någonting som jag har haft nytta av sen dess... Han sa, att hans sätt att undvika nervositet (rättning: för mycket nervositet; man måste vara lite nervös annars börjar man lätt slarva) var att föreställa sig själv som den absoluta mittpunkten under framträdandet. Han brukade tänka (och lärde mig att göra det) att ALLA i publiken tittar på DIG och bara DIG!! Man tycker kanske att man borde bli ännu mer nervös då, men det har funkat för mig. Jag inbillar mig att det är för att man tänker "okej, nu tittar ALLA på mig, jag måste verkligen göra mitt absolut bästa!". Jag har å andra sidan hört att just så ska man absolut inte tänka.. så. Jag vet inte. Men att föreställa sig som konsertens höjdpunkt har iaf funkat för mig väldigt bra, oavsett om jag bara stått undantryckt i en liten brassektion i ett hörn nånstans eller om jag stått längst fram på scen och sjungit solo.
  5. Hej hej!! Jag är en lite lagom flummig, 16 årig kille från blekinge som... gillar musik. Skriver själv en del, det mesta dock inte så... seriöst. En av mina klasskompisar sa idag att en av mina låtar låter som "dagispunk". Och det gör det!! Glad musik, ofta högt tempo och väldigt barnsliga texter... hihihi. Den absoluta drömmen är väl att låta som They Might Be Giants.. fast på svenska. Men... njae. Så bra är jag inte. Mina texter är alldeles för barnsliga, och även om jag gillar det försöker jag numera skriva liiite mera.. seriöst. Jag spelar gitarr, bas, liiite keyboard och sjunger. typ. Köpte nyligen lite väääldigt enkel inspelningsutrustning. Hade, om jag velat, kunnat köpa lite finare grejer, men är grymt snål, och dessutom besatt av tanken att det går att få alldeles acceptabelt ljud ur de billigaste grejerna också.. Var ett liitet tag sen jag registrerade mig här på Studio forum, men tänkte att det kunde passa sig att presentera sig lite nu när jag börjat spela in och allt! Förutom att jag gillar musik av alla de möjliga slag, älskar jag även att skriva! Så jag kanske borde passa på för onödigt långa inlägg som svar på de mest enkla frågor.. eheh.
×
×
  • Skapa ny...