Jump to content
Annons

snuffe82

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av snuffe82

  1. ingen pekskärm på denna, men det kanske man skall strunta i då?
  2. Hej! Skall inhandla ny dator (PC bärbar) och har kikat igenom några liknande trådar här på forumet men har inte blivit helt klok på vad som är bra eller dåligt. Min budget är 6-7 tusen och då datorn inte bara skall andvändas till musik (framförallt Cubase då) utan även till surf mm så vore det kul med en pekskärm också, och kanse 1080p. Hur viktigt är det med SSD? Vilken prossesor bör jag minst ha? Kan tänka mig att RAM har en stor betydelse, så skall man minst ha 8? Läste någonstans att en dator från HP är något som de som gör Cubase rekommenderar, stämmer det? Musiken som jag skapar är rock/pop så det är inte överdrivet mycket plugins men visst det blir ett gäng ändå. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig att hitta en dator som skulle passa mina önskemål och som ni vet skulle fungera. Har kikat på många olika och blir bara mer o er tokig och vet inte ifall det blir lite "overkill" när man kikat på datorer runt 8-10 tusen Skulle denna funka? eller är det för klen prossesor? eller finns det något bättre alternativ? http://www.netonnet....4h/203492.3003/
  3. Och men vilka är kompressorer i Plug-ins? Är det de som ligger i Dynamics?
  4. Hej Ja jag är väldigt ny när det gäller det här och att använder Cubase SX och undrar vilken kompressor jag skall ha till trummor (eller vilka/vilken som brukar vara bra). Är det de som ligger under Plug-ins som man skall välja? Om så, vilken skall man välja då? Och skall man välja en förinställd kompressor eller skall man göra en egen? Jag har tänkt att lägga kompressor på alla delar på trummorna så det kanske är olika kompressorer på olika delar av trummorna eller?
  5. Skall prova att göra det, men det blir i morgon när jag kommer till den datorn. Men du menar att det blir olika inställningar när jag öppnar ett påbörjat projekt och går in på inställningarna och när jag jag öppnar ett "eget projekt" och går in på inställningarna?
  6. snuffe82

    Problem i Cubase 3

    Hej! Vi skall spela in vidare på ett påbörjat projekt. Det är så här att vi har spelat in trummor i en studio som använde samma version av Cubase som vi har. Vi fick med oss trummorna på en skiva som vi har fört över till HD på datorn som vi skall jobba med. Men när vi skulle lägga på en gitarr på trommorns som vi hade spelat in så märkte vi att cubase inte kände att det kom någon signal in (vi har garanterat ett annat ljudkort än som användes vid inspelningen i studion). Provade då att stänga Cubase och öppna det på nytt, men med denna gång valde vi ett nytt projekt "emty" och sedan "add new track" till och då såg man att det gav utslag och man kunde spelades in och allt fungerade. Sen när man öppnar det projektet som trummorna finns på så försvinner komtakten med ljudet. Märker oxo att på vänster sida på den översta fliken när man väljer något spor så står det annorlunda på in och out. När vi öppnar Cubase och väljer ett nytt tomt projekt så står det IN (ljuskortet som vi har och på OUT (ljuskorter som vi har) Men när vi öppnar projektet med trummorna på så står det på IN "BUS1" och OUT står det något annat som inte har med vårat ljudkort att göra. Kan det vara där problemet ligger? och hur ändrar man det ifall det är så? Är det någon som förstår vad jag menar?
  7. ok.. Men vilket ljudkort skulle ni har köpt till min dator? Mellan 2000-3500:- OBS! skall kanske skaffa en stationär dator senare som skall då användas till ljudkortet. Kanske detta- PHASE 88 Rack http://www.terratecproducer.com/modules.ph...ticle&sid=9 Men har det bra ljud om man skall köra line in? men gitarr o bas som Focusrite Saffire LE och Terratec Phase X24 FW Firewire har? eller skall man skita i trummdelen och skaffa ett Onyx Satellite?
  8. ok, men kommer Focusrite Saffire LE att fungera i min dator? 1.4 GHz Intel or compatible 2.0 GHz Pentium© 4 or Xeon recommended for 192kHz operation Står det på deras hemsida. Finns andra ljudkort som har 800MHz som minimum. Kanske skall välja något sådant istället. Terratec Phase X24 FW Firewire är ett sådant , men är det bra? Låter det bra om man i nödfall måste köra line in?
  9. Hej jag har en fundering och det är ifall man kan spela in trummor med Focusrite Saffire LE. Den skall ju ha 6 st ingångar men kan man använda alla samtidigt? Någon som har försökt sig på det? Eller finns det något annat ljudkort som man skall satsa på istället? Skall även spela in gitarr, bas och sång. Läste att det ljudkortet hade bra effekter om inte uppmickningen blir bra så man kan köra line in. Kommer att ha det till en bärbar dator (P4 1.6 GHz 1Gig ram)
  10. Jag har en dockningstation till datorn som heter Compaq PR1000 Det enda jag hittar i enhetshanteraren är en flik som heter "PCMCIA-kort" och när jag klickar en gång på den så kommer det en underflik till den där det står "Texas Instruments PCI-1410 CardBus Controller" Har jag då Texas Instruments FW?
  11. Hej jag har en bärbar dator som har några år på nacken (från 2002), en Compaq EVO N800V Intel Pentium 4 1.6 GHz 1Gig ram som jag undrar om det kan gå att använda den som en musikdator? Tänkte använda Focusrite Saffire LE som ljudkort och Samplitude 9 som program. Är jag ute o cyklar eller kommer det att fungera?
  12. Hej. skall spela in en demo (rockmusik) och då undrar jag ifall Reason 4 är bra att jobba med. Skall micka upp gitarr, bas och sång. Eller är Reason 4 mera till för MIDI syntar och liknande?
  13. Är det någon som vet ifall TERRATEC PHASE 88 Rack är något att ha? http://www.terratecproducer.com/modules.ph...ticle&sid=9 Skall spela in Bas ,gitarr och sång. Men även senare spela in trummor, då de alla ingångarena kan komma till användning. Eller skall man inhandla något annat ljudkort?
  14. Hej är väldigt ny när det gäller inspelning på dator. Det är så här att mitt band skall spela in en skiva och då kommer vi att lägga trummorna i en "riktig studio" och sen spela in allt själva och mastra det. Och då undra vi hur billigt man kan komma undan när det gäller dator ochh ljudkort. http://www.swedenmidimusic.se/catalog/prod...products_id=317 Är det ett bra ljudkort? Eller finns det bättre i liknande i samma prisklass, dock inte mer än 3000:- Till det undrar jag om man kan köpa en dator för 4000:-? typ på siba, onoff eller liknande? Kommer det att fungera då eller är det något mera man behöver förutom musikprogram och en bra mic? Eller måste man ha en dator för 15 tusen? http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vP...markID=10-14-15
×
×
  • Skapa ny...