Jump to content
Annons

Bassjov

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Bassjov

  • Födelsedag 1971-06-06

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örnsköldsvik

Min musik online

Socialt

  • Skype
    Johnvigebo
  1. Tackar! Ska absolut prova att göra så. I studion vi ska hålla till är det Pro Tools TDM 5 som finns att tillgå, sitter dock och mixar i en annan studio som har PT TDM 7. Ska även prova att mixa hemma med PT LE 8 och se vilken som blir bättre. Jag skriver när jag provat och vet resultatet. Tack än en gång.
  2. Det är alltså bättre att köra med små monitorer, nere vid golvet framför kören, än att ha två högtalare längre bak i lokalen? Spelar alltså in kören i en första tagning, låter sedan kören vara tyst medans jag spelar upp kören i monitorer medans jag spelar in "läcket", låter som en bra ide. En liten dum fråga bara: hur fasvänder jag det? 😛
  3. Dom är ca 35-40st i kören, så jag tror att lurar läcker minst lika mycket som att ha monitorer, plus att jag måste ha en jädra massa hörlursföstärkare.
  4. Jag ska spela in en kör som har färdigt komp på skiva. Kören är uppdelad i tre stämmor, sopran - alt - tenor. Tänkte använda åtta stycken AKG SolidTube, två på varje stämma och två som ambiens. Problemet är bara hur jag gör med musiken? Fungerar det om jag tar två högtalare, riktad mot varandra (så jag får fas fel i mitten), eller ska jag lägga flera mindre monitorer framför varje stämma och hoppas att dom dämpar upp musiken. Vilket fall som helst torde jag få in musiken hur än jag bär mig åt, frågan är bara hur jag gör för att få in så lite som möjligt. Lokalen som kören ska sjunga in i är en äldre träkyrka med inte allt för stor efterklang. Jag har ingen erfarenhet av att spela in körer, så jag är mycket tacksam för alla förslag som ni kan komma på.
  5. Jag hann inte läsa ditt inlägg innan jag skickade mitt 🙂 Skrev mitt samtidigt som du hann skicka 😄 Tack än en gång 🙂 :)
  6. Tack Anders!!! Du räddade min natt 🙂 Funkar hur bra som helst 😄
  7. Så fort jag trycker play i transport så tystnar spåret, men om jag trycker rec i transport så hörs det, problemet är bara att jag spelar in då. Lite jobbigt då jag sitter och plankar redan inspelade spår och ska lägga på ett instrument till. Då jag sitter i studion så finns det en knapp bredvid rec på spåret som det är ett I i, en grön, så fort den är intryckt så hörs det fastän man inte spelar in, det iof HD, men ändå, kanske inte finns den funktionen i PT8, det fanns i 7.1 iaf. Får försöka lista ut det om det inte är någon som vet, tack för ett snabbt svar iaf.
  8. Varför kan jag bara höra instrumentet när jag trycker rec? Skulle vilja kunna spela till bakgrunden utan att spela in, vet nån hur jag får till detta i PT8?
  9. Har för mig att man trycker på plusset (+) uppe där det står Tempo, där kan du ändra tempo vid en speciell location.
  10. Tackar, ska kolla om den mappen finns och göra ett försök till.
  11. Från Digidesign säger man att det är fel från M-audio, och från M-audio säger man att det är fel från Digidesign, lite av moment 22. Det lustiga är att jag sitter även med Logic och då funkar bordet precis som det ska, med alla controller, men inte med PT, då måste det vara fel från Digi...eller? Det är ingen fulcrack jag kör utan en fullt och ärligt betald version av PT M-Audio 7.1.1. Är det ingen som kanske kan hjälpa mig att få det och funka med bordet? Kör iof med tagnent bordet nu, men då jag har bordet som är gjord för endamålet skulle jag vilja få det och funka.
  12. Tackar! Jag löste det, lite krångligt mot för Logic, men jag fick det och funka iaf.
  13. HJÄLP!!! Jag kan inte ändra till HUI under MIDI Controllers, har ett M-audio projectmix men får inte controllen att funka. Då jag går in under setup > Peripherals > MIDI Conrollers, och under Type ska jag ändra till HUI, men det finns bara None där, det går inte att ändra. Vad gör jag för fel, är det någon update som saknas eller finns och ladda ner? Försöker att hitta HUI controll från Digidesigns sida men hittar inget. Tack på förhand /John
  14. Ska spela in en Gospelkör och dom ska spela in en och en i kompet, så trummisen vill spela efter click. Studion jag ska sitta i kör PT HD 7.1 och har ingen midi inkopplad. Hur gör jag enklast ett click track?
  15. Inte världens snabbaste svar men...ja det finns en studio i Lycksele! PM:a så lämnar jag ut info till studion.
×
×
  • Skapa ny...