Jump to content
Annons

Potatisburk

Medlem
  • Antal inlägg

    73
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Potatisburk

  • Födelsedag 1991-10-13

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Lund
  • Intressen
    Att lira och plugga musik, spela dator och filosofera på Konsum.
  1. Ibland har man tur - http://www.blocket.se/vi/29485362.htm Ska nog köpa det ikväll, ser helt perfekt ut! 🥰 edit: Köpte den för ett par timmar sen. Tack för all respons på tråden!
  2. Coolt! Hade visserligen varit gött ifall man hittat ett billigare alternativ. Om jag ska köpa 12 sådana går det på ca 500 kr (första träffen på Google), så om det bara är relativt lätt att löda ska jag nog se till det alternativet också. Tack för länken! 🙂
  3. Det hade ju varit något intressant att få höra lite ljudprov. Tex att spela in med både en Shure och Neumann, emulera Shure-micken och sen jämföra resultatet. Funkar det vore det väldigt trevligt, men samtidigt tror jag många förlitar sig mer på sina grejer än kunskap. Att micka upp en akustisk gitarr kräver lite mer än en bra mick, och vet man vad man håller på med kan man få det att låta riktigt bra, även utan den där Neumann-micken. Men... Det ska bli intressant att höra lite ljudprov. 🙂
  4. Lite för fin för min plånbok. 🙂 Detta alternativet gör ju Soundcraft EPM 12 väldigt intressant! Inserts klarar jag mig bra utan, men måste jag löda "insertsen"? Det har jag nämligen inte så bra koll på, men om det är enkelt att fixa kan jag kanske ta kontakt med någon händig. Funkar det verkar det vara helt perfekt för mitt ändamål, och dessutom väldigt billig. Verkar väldigt väldigt bra! Men om jag får ovanstående förslag att funka blir det nog den istället, 16 kanaler är lite överflödigt för min del. Men tack för tipset! 🙂 Har problem med att öppna länken, skulle du kunna skriva ut namnet? Tack för alla svar!
  5. Det låter ju mindre roligt. Men vilken modell och vilket märke är det? Kanske, och förhoppningsvis, är det olika från bord till bord. Det där verkar iofs vara en schysst mixer, men den verkar inte ha direct outputs. 😕
  6. Jag har nu kollat in diverse mixerbord som jag och bandet tänkt ha i replokalen. En grej som jag har kollat in ganska mycket är mixerbord med direct outputs, dvs att varje kanal har en egen utgång, utöver bordets bussar och huvudutgångar. En stor fördel jag ser med detta är att man kan koppla vidare signalen in i ett ljudkort och då tex kunna spela in en konsert samtidigt som man mixar den. Det jag undrar är: Vilket mixerbord, med direct outputs, är mest prisvärt? Min budget är något oklar, det viktigaste är att hitta något prisvärt och hyfsat billigt med minst åtta kanaler (XLR-ingångar). Har signalen i direct output gått igenom mixerbordets EQ och effekter? Är den beroende av kanalens regel osv? Eller är det kanske olika från bord till bord? Tack på förhand! //Fredrik
  7. Man ska ju lyssna på varandra. 😉 Tack för förtydningen. Men system, vad betyder det? Känner mig ganska säker nu och kommer antagligen köpa det i vilket fall, men ju mer man vet desto bättre.
  8. Konstigt... THE T.BONE IEM 100 - 863 MHZ heter alternativet iaf, för den som orkar googla. Obegränsat? Vad betyder då system? Tack för svaret!
  9. Potatisburk

    In Ear

    http://www.thomann.de/se/the_tbone_iem_100800_mhz.htm Hittade ett trevligt in ear-paket på Thomann som består utav en sändare, mottagare samt hörlurar. Då jag är helt ny på in ear blir jag lite osäker på vad "system" betyder. Är det kanske antalet mottagare man kan ha till samma enhet samtidigt? I så fall, varför skulle någon köpa det här? - http://www.thomann.de/se/the_tbone_iem_100_863_mhz.htm. Priset är detsamma, det som skiljer dem åt är antalet frekvenser och system. Om det inte går att koppla in flera mottagare till samma enhet får ni gärna upplysa mig om det också.
  10. En snabb titt på deras hemsida (Länk) säger att den kan funka som en A/D-D/A omvandlare och att det borde inte vara något problem att koppla ihop flera enheter till en. Det där med Wordclock har jag aldrig blivit klok på när man behöver. Och eftersom jag helst vill jobba med Pro Tools, och därmed behöver ett kompatibelt ljudkort, skulle det kosta mig mycket mer att skaffa ett ljudkort med Wordclock. Tror du verkligen att det skulle bli strul om man kopplar ihop 2 st identiska ljudkort utan Wordclock?
  11. Tack för svaret. Jag har ett svagt minne av att man kan koppla ihop ljudkort med en optisk kabel, så att det jag letar efter skulle vara 2 st Profire 2626 (Länk) plus en tillhörande kabel (Länk) (?).
  12. Jag funderar på att skaffa ett M-Audio Fast Track Ultra 8R (Länk) för att använda i studio samt live. Min förhoppning är att jag någon gång i framtiden ska kunna skaffa ett till likadant för att kunna spela in ett helt band samtidigt och då undrar jag om det går att koppla samman dessa två ljudkort så att man kan reglera utgångsvolymen med en enskild ratt? Dessutom borde det väl bli problem för datorn om man kopplar in två olika ljudkort i olika USB-ingångar?
  13. Vill börja med att tacka så jättemycket. Jag kommer gärna till in till Malmö för att visa vad jag kan! Jag håller just nu på med att spela in en EP med mitt band men är ledig på helger och delvis på kvällstid. Vi beräknar att vara klara i mitten av juli. Men det kommer antagligen vara mycket luckor i schemat så jag kan säkert komma ifrån och åka in till Malmö innan dess. Jag nås antingen på mobilen, 073-6839189, eller på mail, potatisburk@hotmail.com. Om du är intresserad skickar jag ett kort CV samt mina betyg.
  14. Yo! Jag har precis tagit studenten och valt att ta ett år ledigt innan jag söker in på SAE Stockholm eller dylikt. Under detta år hade jag tänkt få så mycket praktisk erfarenhet som möjligt och spela in kompisar m.m. Jag letar nu efter en professionell studio i Skåne med omnejd att kunna arbeta som ljudtekniker och/eller gitarrtekniker hos. Jag hoppas kunna få en provanställning där jag dels kan tjäna lite pengar men också lära mig utav proffs. Har du något tips på en studio? Har du själv en studio och behöver hjälp? Alla svar uppskattas jättemycket!
×
×
  • Skapa ny...