Jump to content
Annons

Elektronikant

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Elektronikant

  1. Jo den Nyquistarn har jag koll på 🥰
  2. Jo det låter ju rimligt eftersom så många mickar (och monitorer mm) har just 20kHz som max, om de inte helt enkelt klippt det där av någon anledning.
  3. Ok. De behöver bara gå upp till strax över 20kHz, säg 25 eller så räcker. Sedan ska de förstås inte vara sämre på mellan och basregistren för grundtonerna i de inspelade ljuden kan mycket väl var låga, men ha övertoner över 20kHz.
  4. Ja det är för diverse ljud i de frekvenserna som jag vill experimentera med och undersöka i oscilloskop mm.
  5. Hej, jag undrar vilka mikrofoner som når strax över 20kHz. Är det i så fall på bekostnad av lägre frekvenser? finns några som kostar under 2000 kr? Tacksam för svar.
  6. Tack för svaren så här långt. Jag tror det sprakade av en annan anledning också. När stereon står på och jag slår på eller av en strömbrytare så sprakar det. Det kan vara en lampa jag slår på i ett annat rum. Har det nåt med jordning att göra? det är ojordade väggkontakter.
  7. Det här måste väl vara ett vanligt problem? svar önskas, snälla!
  8. Det här gäller ett par Hi-Fi-högtalare som jag också använder i studion. De har sådär en 20 år på nacken. Det har på senare år börjat spraka i dem när volymen ändras. Är det rengöring av stärkarens volympott eller av högtalarna som behövs, eller nåt annat? Ibland kan det också låta som om ett membran är sprucket. Men det syns inget på dem. Byter man membran då? Sedan är det så att när anläggningen står på och jag tänder tex en lampa eller sätter i/drar ur en väggkontakt så sprakar det i dem då också. Vad kan man göra åt det? Tack för tips
  9. Hej, jag har några frågor om mixning och har inte så stor koll på det. 1. Det talas ofta om "svepbar EQ" i mixers, men vad innebär det egentligen? Att man sveper trodde jag var att man helt enkelt filtrerar/EQ-ar under ett pågående ljud, och alla mixers har ju EQ så därför tyckte jag det var lite underligt att bar vissa mixers har den möjligheten. 2. När man använder effekter, brukar instrumentsignalerna då först gå till mixern och från den till effekterna, eller är det bättre att instrumenten kopplas direkt till effekterna och sedan från dem vidare till mixern? mixrar brukar ju ha sk send och return-anslutningar, och jag antar att det är för att man ska kunna lägga på samma effekt på samtilga spår. 3. Det har funnits en artikelserie utlagd på nätet som hette Mixerskolan men den kan jag inte hitta längre. Var det Studio som gjorde den? om den inte finns kvar, finns det annan motsvarande info på någon länk? Tack
  10. Mackie, A&H och "gärna lite vintage" går inte direkt ihop. Vad vill du uppnå, en bra analog summering och analoga EQs? Jag skulle säga att det knappast är någon idé att titta på ett analogbord i den klassen om du vill mixa på det. En annan sak är om du för inspelning vill ha 16 preamps med EQ billigt. A & H har funnits i branschen sedan 1970 så det går nog ihop. Här är deras veteran-sajt: http://www.allen-heath.com/veterans/ Om det sedan är i prislassen är en annan sak.
  11. Oj, ett helt forum för den mixern. Jag vill bara förtydliga att jag inte menade att utesluta de mixers jag nämnde i början, dvs Mackie och A&H. Jag har hört mycket bra om dem och undrade mer ingåede om de var att föredra. Jämföreser, för- och nackdelar alltså.
  12. Yes, I shalt, and will. Tack 🙂
  13. Har du en massa syntar som du vill koppla in till datorn? Eller skall du spela in en massa kanaler samtidigt som tex trummor? Om nej på ovan då behöver du ingen mixer. Mixningen gör du i datorn. Hej Det är snarare ja på frågorna. Överhuvudtaget är det ett väldigt analogt projekt.
  14. Själv har jag inte en susning, men om jag har lärt mig en sak så är det att om man vill ha hjälp så måste man formulera sig väl och se till att problemet framgår tydligt. 🙂 Följdfrågan blir alltså lite suddigt: Vad vill du veta? Hej, ja som du ser så är detta en presentationstråd. Specifika frågor skulle jag lägga i de ämnestrådar där de hör hemma, vilket jag också har gjort 😛
  15. Elektronikant

    Hej

    Hej, jag är mitt uppe i att bygga upp en studio så jag gick med här för att lära mig mer om det. I första hand blir det elektronisk musik som jag intresserar mig för. Jag bor i stockholm och höll på med musik under en period på 90-talet. Efter ett uppehåll och med ny inspiration vill jag börja igen.
  16. Tack för tipset. Har du bild och någon mer info om den? vad heter modellen? Tacksam för fler tips också. En annan fråga: eftersom man kan göra så mycket med ljud i syntar, tex filtrering, så minskar det väl behovet av avancerad mixning. Kan man då säga att det räcker med en enklare mixer?
  17. Hej, jag är ute efter en analog mixer på 16 kanaler. Priset får vara högst 10 lakan beg. Gärna lite vintage om den anses bra. Ska ha bra EQ men behöver inte ha inbyggda effekter. Kommer att användas för syntar och sång. När jag söker på detta så är det oftast Mackie 1604 eller Allen & Heath som dyker upp. Är det dessa ni skulle rekommendera? Tack på förhand
×
×
  • Skapa ny...