Jump to content
Annons

PeterWangelin

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om PeterWangelin

  • Födelsedag 1985-10-04

Om mig

  • Stad/plats
    Sandviken
  1. Kolla in den här tråden från häromdagen..37 posts där några säkert kan hjälpa till https://www.studio.se/index.php?showtopic=47874&hl= Jo, den missade jag inte. Skitbra tråd, men jag funderar på vad jag gör för fel. Tycker att det är ett rätt så vanligt problem för mig.
  2. Du tror att det kan vara att micken är undermålig alltså? Jag ska erkänna att det är en tusenkronors kondensatormick, gitarren borde det inte vara fel på för det är ingen 500 kronors :-) Är liksom upptagningen för dålig för att det ska kunna gå att rädda? Jag gillar verkligen hur sången blev och jag antar att det är omöjligt att lägga en ny gitarr som passar till den.
  3. Hej på er igen. Jag vill slå ett litet slag för den här tråden, ledsen om jag är jobbig. Känns verkligen som att jag har fastnat och jag behöver en knuff i rätt riktning liksom.
  4. Shit, jag har också problem med inspelning av ackustisk gitarr. När jag lyssnar på drloops och creels förslag så tycker jag det låter kanon. Reverben tycker jag låter bra som tusan och själv kan jag inte få till något alls där. Hur har ni gjort? Vad har ni använt? Reverben låter ju som reverb, haha. Jag har nyss börjat med Logic och jag tycker de reverb som finns med bara låter artificiella och värdelösa. Kanske beror det på att man saknar talang, men det kan inte bara vara det. Hur gör ni som sagt?
  5. Hej på er. Jag har svårt att få bra ljud på akustisk gitarr med kondensatormick. Det senaste problemet är ett syntaktigt ljud som ligger på. Har ni några idéer på hur man kan få ljudet att låta bra helt enkelt? Var ligger problemet liksom, har jag micken felplacerad, är det rummet som spökar eller vad är det? Jag har som alltså ingen aning men jag tänker mig att nån annan har det. Gitarrljudet kan finns här: http://www.speedyshare.com/304392437.html
  6. För att han sjöng så gnälligt? Min poäng var i alla fall att han är död. Lite off-topic så ska jag säga att Townes Van Zandt är betraktad som en av världens bästa låtskrivare, bättre än Dylan t.o.m. Jag personligen kan varken säga att han är bättre eller sämre än Dylan. Ett litet tanktips sådär.
  7. inte?hur kan han avgöra det? eller vi låter cm0s svara själv nu måste jag till systemet eftersom man inte kan tanka hem vad man vill i kranen än - ens för att provsmaka i 30sek undrar om jag lyckas hitta något gott...? 😆 Nu får du sluta att försöka dra paralleller med materiella ting. Jag håller också med om att det ska vara olagligt att snatta en skiva från en skivaffär.
  8. är inte musiken tillgänglig menar du? finns den inte att få tag i? eller vänta nu... egentligen är det inte alls själva tillgängligheten du menar utan att det kostar något du vill hålla hårt i dina egna pengar det handlar helt enkelt om att dina pengar är viktiga för dig, viktigare än andras pengar den sjuka argumentationen rotar sig i att den värld du själv beskriver som sjuk å girig återspeglas i ditt eget begär att plocka åt dig utan att betala Värst vad du vet grejer om mig, mina begär och sådär. Du har en otroligt provokativ ton men jag svarar lite ändå. Jag tycker det är irriterande hur du hittar på saker om mig för att få till nån poäng. Här är ett bra citat: “The desire to be rewarded for your creativity does not justify depriving the world of all or part of that creativity.” — Richard Stallman jag hittar inte på mer saker om dej än vad du hittar på om din omvärld du är medveten om att det där citatet speglar en människas åsikt, inte en naturlag eller någon form av sanning va? du kan få citera mig också: To not reward creativity is to kill creativity. bra va? Fast Richard Stallman är ju smart. Just det där som han säger kan jag hålla med helt om. Du vet att när du säger "illegal nedladdning" så är inte det heller nåt annat än hop människors åsikt. Det finns så mycket människor som inte kan hålla med om att det skulle vara olagligt att ladda hem musik. du förväxlar tydligen faktumet om något är olagligt med åsikterna om något bör vara olagligt eller eji ena fallet är det ingen åsikt utan en lagtext - i andra fallet åsikter där oftast en majoritet avgör o du tycker tydligen att nån är smart om du håller med det han säger inget ovanligt Oftast en majoritet? En majoritet av vad? Tror du att folket i en folkomröstning skulle rösta för eller mot fildelning? Jag tror att de flesta skulle rösta för, men så funkar ju inte Sverige så heller. Jag kan tycka att alla är värda att tanka vad som helst hur mycket de vill och sådär bara som kompensation för all jobbig och påfrestande marknadsföring man har blivit utsatt för i hela sitt liv.
  9. är inte musiken tillgänglig menar du? finns den inte att få tag i? eller vänta nu... egentligen är det inte alls själva tillgängligheten du menar utan att det kostar något du vill hålla hårt i dina egna pengar det handlar helt enkelt om att dina pengar är viktiga för dig, viktigare än andras pengar den sjuka argumentationen rotar sig i att den värld du själv beskriver som sjuk å girig återspeglas i ditt eget begär att plocka åt dig utan att betala Värst vad du vet grejer om mig, mina begär och sådär. Du har en otroligt provokativ ton men jag svarar lite ändå. Jag tycker det är irriterande hur du hittar på saker om mig för att få till nån poäng. Här är ett bra citat: “The desire to be rewarded for your creativity does not justify depriving the world of all or part of that creativity.” — Richard Stallman jag hittar inte på mer saker om dej än vad du hittar på om din omvärld du är medveten om att det där citatet speglar en människas åsikt, inte en naturlag eller någon form av sanning va? du kan få citera mig också: To not reward creativity is to kill creativity. bra va? Fast Richard Stallman är ju smart. Just det där som han säger kan jag hålla med helt om. Du vet att när du säger "illegal nedladdning" så är inte det heller nåt annat än hop människors åsikt. Det finns så mycket människor som inte kan hålla med om att det skulle vara olagligt att ladda hem musik.
  10. är inte musiken tillgänglig menar du? finns den inte att få tag i? eller vänta nu... egentligen är det inte alls själva tillgängligheten du menar utan att det kostar något du vill hålla hårt i dina egna pengar det handlar helt enkelt om att dina pengar är viktiga för dig, viktigare än andras pengar den sjuka argumentationen rotar sig i att den värld du själv beskriver som sjuk å girig återspeglas i ditt eget begär att plocka åt dig utan att betala Värst vad du vet grejer om mig, mina begär och sådär. Du har en otroligt provokativ ton men jag svarar lite ändå. Jag tycker det är irriterande hur du hittar på saker om mig för att få till nån poäng. Här är ett bra citat: “The desire to be rewarded for your creativity does not justify depriving the world of all or part of that creativity.” — Richard Stallman
  11. Trist kommentar 🙂 Men sann..... Off-topic tycker jag. Ska man skriva något som svar på den där kommentaren så blir det ett helt annat ämne. Jag tycker att det är astråkigt att de har stängt ner sidan, och då använder inte ens jag den. Jag sympatiserar med musikälskare. som älskar musik så mycket att dom inte vill betala för den Jag bryr mig mer om tillgängligheten för alla än att nån ska tjäna pengar, vare sig det är artist eller skivbolag. Hur tycker du att det är med döda artisters alster förresten? Motivera varför man inte ska kunna tanka Jimi Hendrix eller Townes Van Zandt? Jag är mer trött på att det är en sjuk branch och en mycket störd värld. Vissa får allt, mer än någon människa i hela världen nånsin är värd att ha. Det finns inget som kan få mig att tycka att det är fel att man tankar musik av nån superetablerad artist som badar i pengar. vilken sjuk argumentation Vad är det som du menar är sjukt, hur jag kom in på det eller vad då?
  12. Jag är mer trött på att det är en sjuk branch och en mycket störd värld. Vissa får allt, mer än någon människa i hela världen nånsin är värd att ha. Det finns inget som kan få mig att tycka att det är fel att man tankar musik av nån superetablerad artist som badar i pengar. Visst är det en sjuk bransch - men i och med din inställning till de största artisterna, så godkänner du också att det är ok att oetablerade eller lokalt kända artister aldrig kommer att kunna tjäna någonting alls på sin musik - på grund av att deras musik tankas hem gratis. Jag kan förstå resonemanget delvis när det gäller gigantiska artister som får orimliga kontrakt på miljontals dollar etc - men så ser ju inte verkligheten ut för typ 99% av alla artister och band som finns... Det blir samma sak när det pratas om piratkopierad programvara och folk bara tänker på Microsoft, Adobe och liknande. De som är megastora drabbas förhållandevis lite eftersom de redan hade hunnit växa sig stora innan den enorma boomen med illegal spridning kom - medan mindre programmakare drabbas väldigt hårt av kopieringen och inte får någon egentlig chans att växa på grund av det. Det kan man ju kanske säga, men riktigt så är det inte. Jag har inget emot att folk tjänar pengar på musik. Eller, jag tycker att det är fel att kunna tjäna för mycket pengar men det har ju inget med musik att göra, så tycker jag om allt. Jag tycker att folk ska få sälja skivor hur mycket de vill, och det finns ju faktiskt folk som köper skivor. T.ex. så köper ju alla antipirater här sin musik fast det går att tanka. Skulle en artist släppa sina skivor på nätet så skulle dessa personer fortfarande köpa skivor eller bistå artisterna ekonomiskt. Jag tycker att det är intressant att tänka på hur en författare kan försörja sig förresten med alla bibliotek som finns. Jag vill påpeka att du missade att nämna något om fri mjukvara och hur det kan gå ihop. Och så ett litet försvarstal. Jag har jobbat natt, är trött och ska sova nu. Jag har nog formulerat mig luddigt och lite slarvigt men jag kanske orkar skriva nåt annat sen. Ha det bra med er!
  13. Hold your horses, funkar inte VST på Mac eller, eller finns det vissa vst-pluggar som endast funkar i Windows och andra som funkar på både Win och Mac?
  14. Du kan sälja knark och stjäla bilar också, lika olagligt som att ladda ner utan att betala för sig 😊 Om det fanns nån bra anledning att göra det så skulle jag kanske göra det. Det är ingen okej liknelse det där med bilar, det är bara puckat. Jag skulle nog kanske kunna tänka mig att tanka en bil om det gick till på det sättet. Sen är det ju så att bilar ger mig en hel del mindre än musik rent känslomässigt. Puss och kram på er!
  15. Jag är mer trött på att det är en sjuk branch och en mycket störd värld. Vissa får allt, mer än någon människa i hela världen nånsin är värd att ha. Det finns inget som kan få mig att tycka att det är fel att man tankar musik av nån superetablerad artist som badar i pengar.
×
×
  • Skapa ny...