Jump to content
Annons

pellman

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej. Det är inte själva Griffinprylen det är fel på, den är bara för att jag ska kunna ha hörlurar inkopplade samtidigt. Även utan hörlurar inkopplade brusar skiten. Ska testa med lurar i mixern. Kan det vara nåt med sladdar?
  2. Hej alla studionördar. Jag är en glad amatör som trots mycket grejande aldrig får ordning på min sånginspelning. Nyligen köpte jag en mikrofon (http://www.behringer.com/EN/Products/C-1.aspx) och en mixer (http://www.behringer.com/EN/Products/502.aspx) för att åtminstone få helt okej ljud i sången. Tidigare har jag mest gjort lo-fi-grejer, varför jag tänkte att även de billigaste grejerna skulle ge sånginspelningarna en avsevärd förbättring. Tyvärr blev så inte fallet. Mina sånginspelningar präglas av ett envetet brus, och inspelningsvolymen är mycket lägre än när jag spelar in t.ex via mikrofonhålet i datorn. Microfonen har jag såklart kopplat till mixern, och mixern är i sin tur kopplad till en Macbook Pro via en monosladd. Jag använder dessutom en sån här: http://cdn-store.griffintechnology.com/media/catalog/product/i/m/imic-1.jpg. Jag är rätt säker på att det är något med mixern eller mikrofonen som skär sig eftersom jag kan line:a en gitarr rakt i input utan samma sorts störningar. Av detta har jag dragit slutsatsen att det är ljudkortet som inte pallar mixersignalen. Det som motsäger denna slutsats är att jag har provat att koppla in i andra datorer (en bärbar och en stationr PC) med samma resultat. Jag vet ju att inte alla som gör musik hemma sitter med ett externt ljudkort - så hur i hela friden får jag ett brusfritt och bra ljud?
  3. Det verkar lovande. Då slipper man alltså även det potentiella problemet med pajjade mickar genom att koppla in dynamiska mickar i de andra ingångarna. (Varför jag nu skulle få för mig att koppla in en karaokemick).
  4. Det kan jag väl inte vara helt säker på men det står som sagt "now with phantom power" på paketet den kommer i, och det vore väl inte helt smart att sälja den gamla modellen i en låda med den texten. Dum som jag är frågade jag ingen i affären dock...
  5. Tack för all hjälp. Ska ge mig ut på stan i jakt på rätt sladd i morgon. Hoppas bara att micken inte har tagit skada av att blivit matad med fel sladd, det finns ju vissa varningar när det kommer till att stoppa i fel sladd vad jag har förstått. Vad jag fattat det så har de äldre 502orna ingen phantom medan de nyare versionerna har. Tycker dock att de kunnat förse den med någon sorts knapp eller en text i manualer hur det hela funkar.
  6. Jag måste alltså ha tre kontakter i båda ändarna? Problemet med min mixer är att den inte har någon knapp för phantom, och heller inga instruktioner för hur den funkar, men eftersom det står "now with PHANTOM power" på lådan misstänker jag att den är inbyggd på något sätt (det är inte planetens dyraste mixer...)
  7. Jag har en sån här kabel: http://www.kjell.com/content/media/images/items/37419.jpg Men jag läste i manualen till mikrofonen att "änden" ska vara en balanced TRS och inte en obalanserad TS som verkar vara en sån jag har. Detta hade jag såklart ingen aning om och jag vet fortfarande inte om det är detta som gör att mikrofonen inte går igång.
  8. Hej där. Jag kanske är en riktig klåpare men jag kan inte så mycket om det här med teknik och har inte nog med tålamod för att lära mig så jag slänger ur mig frågan till några som förhoppningsvis vet. Kan någon förklara för mig vad som är skillnaden mellan en obalanserad och en balanserad kabel och om min obalaserade kabel kan vara orsaken till att jag inte kan koppla in min nya kondensatormikrofon till min nya mixer som på kartongen uppges ha phantom power. Jag får alltså ingen signal alls. Har försökt läsa på lite men jag kan inte förstå varför det skulle bli någon skillnad eller om det egentligen så att jag har blivit lurad till att tro att min mixer har phantom power: http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?artno=168859 /Klåparen
  9. pellman

    Spara ner kanaler

    Hej FL-användare. Jag måste erkänna att jag mest använder FL-studio till att göra trevliga trumkomp och vissa synthar i mitt musikskapande, men nu är det så att jag gjort en låt i (nästan) full skala men fått ett litet problem. Då jag alltid använder andra program (Adobe Audition) i färdigställandet av mina låtar fiskar jag nu efter något som kan göra mitt jobb mycket enklare. Det är undrar är helt enkelt om det finns något enkelt sätt att "konvertera" ett projekt i FL till ett projekt med wav-kanaler. Hoppas ni förstår frågan. Mitt problem är att jag måste spara varje ljud för sig, och sedan pussla in dem rätt när jag klipper in dem i andra program, och det kan bli rätt jobbigt när man har ett trumbeat med 6-7 olika ljud, och dessutom en himla massa patterns man måste spara för sig. Tack för svar! /Pete PS. Någon som har tips på gratis samples där man kan hitta schysta stråkar? Både "vanliga" stråkar och synthstråkar eftersöks!
  10. Tack för tipsen! Problemet är att jag inte lyckas logga in på US-Roland sidan eftersom de kräver att amerikanskt telefonnummer av mig...verkar inte att gå att skriva in lite random siffror heller. Jag har däremot märkt att folk saluför nya batterier via eBay, så jag försöker nog den vägen!
  11. Smart! Läste att batterier borde bytas med intervaller på några år, misstänker att mitt exemplar har haft samma sedan 1990...hur som helst köpte jag den begagbad utan manual och har fortfarande inte lyckats hitta någon på internet...nåt tips?
  12. Öhh, nej. Visste inte ens att den hade ett batteri men läste precis "If your unit is displaying Error Messages, if the LCD display is acting erratically, or if your sounds, presets, and sequences are not available, it most likely is being caused by an old battery." Tack för tipset, jag är ganska grön vad gäller synthar, men vet du var man kan få tag på något?
  13. pellman

    Roland D70, problem.

    Hej, jag har haft en Roland digitalsynth av märket D70 i några år men den har på senasre tid kapsejsat mer och mer. jag tror att det är själva programvaran eller något som har pajat för att menyerna och det digitala löper amok varje gång jag försöker sätta på synthen, och den är just nu helt omöjlig att spela på. Någon som vet vad det kan vara för fel, och vad detta skulle kosta att ev. reparera (om det ens går)?
×
×
  • Skapa ny...