Jump to content
Annons

Minielk

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ljudkortskonflikt? Provat inaktivera ditt inbyggda ljudkort i BIOS ännu?
  2. Haha, vad skönt, en riktig "penisfölängartråd"! Den parken skulle man gärna traska runt och njuta i. Själv har jag en ADK a51 och en sm58. Och utan att överdriva är det väl ungefär som att jämföra Central Park med gräsmattan hemma hos ungkarlen Tommy. Fy tusan vad avundsjuk jag blir!
  3. Minielk

    Vilken mikrofon?

    B1 till sången Och en SM57:a till stärkaren Svar: ja.
  4. Minielk

    Ljudkortsventilering

    Hej alla Studioforumister! När jag ändå måste köpa en ny dator då den gamla brunnit upp tänker jag att det kanske vore lika bra att satsa på ett nytt ljudkort istället för mitt Audiophile 24/96 i samma veva. Budgeten är väl lite trång men jag tänkte hålla ögonen öppna på begagnatmarknaden också. Jag har kikat runt en hel del och velat fram och tillbaka vad gäller om jag ska skaffa ett fyra- eller åttakanaligt ljudkort. Det jag märker är att det generellt sett är en prisskillnad om max 30% mellan 4 och 8 kanaler vilket leder mig till uppfattningen att 8 kanaler är mest prisvärt. Jag kommer i 90% av alla inspelningar att sitta själv, dvs, två kanaler hade varit tillräckligt men jag frestas av tanken att spela in "hela bandet" och köra alla samtidigt. Det skulle isåfall innebära bas, två gitarrer, en banjo, munspel, djembe och två sång = ungefär 8 kanaler. Kul! Vi fortsätter: De 8-kanaliga ljudkort som finns är ju utrustade med olika antal preamps. Jag har redan en shysst channel-strip (Focusrite) och ett mixerbord som inte är lika shysst men preampsen (4 st) kan användas med ok resultat. Så frågan är om jag ska köpa ett ljudkort med 8 preamps eller med typ 2 (som många 8-kanaliga ljudkort har)? KAN man koppla in externa preamps till ljudkorten? Har ni några konkreta tips på ljudkort jag kan fokusera på? Kommer att köra PC om den informationen underlättar. Firewire vore trevligt men PCI funkar MINST lika bra (tycker bara firewire är lite mer hippt, och man vill ju vara hipp, så är det). Mest lockar nog Presonus Firepod för tillfället, mest pga det atraktiva priset samt att den har åtta preamps inbyggt. Kan man koppla in en separat preamp till den? Som ni förstår är jag bra på att ordbajsa, men har ni något intressant att komma med - min dryga egenskap till trots - vore jag mycket tacksam! Trevlig kväll! /Emil
  5. Om du själv vore Apple så skulle du vara väl medveten om vilka komponenter bland dina produkter som faktiskt utskiljer sig från konkurrenterna på ett mycket positivt sätt. Ifall du då skulle släppa detta fritt, ja säg att du till och med säljer det för en äckligt hög summa, skulle du i slutändan vara jämställd eller kanske till och med lägre ställd gentemot konkurrenterna. Jag skulle aldrig släppa OSX, om det nu var jag som uppfunnit det, eftersom det är DET (bland annat) som gör att folk i sin tur köper Mac - det de tjänar pengar och kunder på. Jag själv är en PC-räv och är för gammal (24) för att orka att sätta mig in i en ny värld. Det är roligare att ägna den energin åt att öva in någon skön gammal bluegrassdänga på banjon. Jag lovar.
  6. Ok, konstigt formulerad trådrubrik kanske men: Jag har för avsikt att byta upp mig på datorfronten och kommer därför snart att ha en ny fin dator här hemma, optimerad för musik. Det är väldigt praktiskt för det innebär att jag kan använda min långsamma bärbara dator enbart för att surfa och enkel ordbehandling. Nu till problemet: Jag är lite smått ishockeyintresserad och brukar se elitserieishockeyn via köp på Canal+ hemsida. Det pallar dock inte min bärbara dator av, av någon anledning. Den är alldeles för gammal och långsam för programvarorna som behövs för uppspelningen tror jag. Internetuppkopplingen är det verkligen inget fel på. Har 10Mbit upp och ner och har t.o.m. provat med 100 Mbits uppkoppling. Så därför kommer jag vilja använda min stationära studiodator emellanåt uppkopplad mot internet. Slutligen till frågan nu då, vad finns det för BRA mjukvaror som skyddar datorn mot diverse intrång och virus? Det är ju även så att man inte vill att det ska ta för mycket processorkraft! Får gärna vara relativt billiga program, även om det kan vara värt att betala för säkerheten. Jag ber om ursäkt ifall mjukvaror som inte direkt har med musikinspelning att göra inte hör hemma på forumet, men det är ju indirekt otroligt viktigt för att skydda sina alster, ni vet! Mvh, Emil
  7. Återigen, tack för era svar! Mollin: Det låter bra! Undrar om det är värt förbättringarna till Sonata III, om det nu blivit några förbättringar.. Kanske är det så att de i princip bara ökat på nätaggregatets effekt och att det låter mer än II:an, vem vet? Nån som jämfört Antec Sonata II och III? Rangebass: Kylare? Vad menar du då specifikt? Det kan man isåfall komplettera med senare också väl? Yes, har kollat upp HDD och tänkt på att den bör vara tyst och snabb. Tror Seagate Barracuda 7200.10 250GB får duga till att börja med. Den sägs vara ganska tyst. Tack för dina svar, låter som att AMD är ett bra val då också! Jajje: RAID vet jag inte ens vad det är så det lär jag nog inte köra, så det låter ju bra då! Tack, ska kolla upp Zalmans sortiment. Just ja, finns det något knep när man kopplar kablarna då? Kan man binda ihop och greja för att få så luftigt som möjligt i chassiet? Angående nätaggregatså följer det som sagt med Antec Sonatan och eftersom den är tillverkad för att vara relativt tyst så utgår jag ifrån att nätaggregatet också är det. MVH, E.
  8. Tack för informationen! Jag ser nu verkligen framemot att spara ihop pengarna så jag kan köpa mig min burk! Inget annat som ser konstigt ut i min spec och inte kommer funka? Kom t.ex. att tänka på minnena. De jag ska köpa kostar ju 335kr st men det finns två st 1024 i matchat par för 699:-, blir lite dyrare men är det bättre att ha matchade minnen? Vad är det som gör att mitt moderkort är så pass billigt? MVH, Emil
  9. Nej det behöver jag nog inte, letade fram det billigaste Asus-kortet, samma tillverkare som moderkortet. Men det kanske tar för mycket kraft? Har du tips på något annat? /E. Problemet med det grafik-kortet du har tittat på och många andra billiga kort, samt de grafik-kort som är inbyggda på moderkortet (vanligast på bärbara), är att de tar minne från ditt ram. Det du valt har t ex 128 Mb inbyggt minne, men det kan använda 512 Mb, och det genom att sno från ditt ram-minne. Då måste du köpa mer ram-minne för att kompensera, plus att det blir en extra funktion som kan krångla med ljud... Jag skulle hellre lägga till en femtiolapp och köpa det här. Det har 256 Mb, men av specen så ser det inte ut som om det ska sno nåt minne av ditt ram. Det har passiv kylning, så det är ingen bullrande fläkt på det. Resten ser ok ut. Lycka till. Tack! Exakt sådan här feedback behövs. Då ska jag byta ut grafikkortet på min köplista! MVH, E.
  10. Nej det behöver jag nog inte, letade fram det billigaste Asus-kortet, samma tillverkare som moderkortet. Men det kanske tar för mycket kraft? Har du tips på något annat? /E.
  11. Tackar för svar! IDE med SATA: Jag fårl prova då iallafall. Det viktigaste är att jag åtminstone kan föra över gamla projekt från IDE-HDDn till SATA-disken. 250GB på en ny disk är redan det dubbla mot vad jag har just nu, så utrymmesmässigt klarar jag mig nog. Fläkt: Det har jag inte ens tänkt på, men som sagt, jag provar först och ser efter. Hur är det med chassikylningen förresten? Visst sitter det fläktar i Antec Sonatan som är relativt tysta, eller måste jag köpa sådana? Minnen: Stämmer bra det. Klickade på moderkortet och därunder fanns komponenter som ska passa det kortet, tror jag åtminstone.
  12. Hallå, Jag är ny här på Studioforumet och hoppas jag kan få hjälp i datordjungeln. Har här nedan kopierat ett inlägg från mig som jag postat i ett annat forum utan svar. Tänkte prova här bland "kollegor" som kanske kan sin grej: Har haft en burk jag varit nöjd med länge, men jag klantade till det och förstörde moderkortet. Bytte moderkort och nu fungerar ingenting. Klarar mig inte mycket längre till utan att få spela in så det är väl bara att krypa till korset och slanta upp till en ny dator... Och den ska användas i första hand för musikinspelning, därför ska den vara relativt tyst (knäpptyst är för dyrt för mig att uppnå), men även kanske något enklare spel och lite ord-/bildbehandlingsprogram typ. Ljudkort har jag redan ett för ändamålet bra. Har botaniserat lite på Kompletts hemsida och var först inne på att köpa ett av deras "Paketerbjudande" som går för 2995:- http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=332713 Komplettera detta med mer minne, skulle typ duga tänkte jag.. Men hur tyst är en sån burk egentligen.. Så jag kollade vidare på delar och kom fram till detta: Chassi/nätagg: Antec Sonata III - 1199:- Moderkort: Asus M2N-X, nForce 520, DDR2,Socket-AM2 ,SATAII, LAN, ATX, PCI-Ex16 - 579:- Grafikkort: Asus GeForce 7100GS TurboCache DDR2, PCI-Express,supports 512MB,Tv-Out/DVI-D - 390:- Strömkablage: MSI Ex-SATA Bracket, SATA+ExSATA+Molex, Bracket med SATA,E-SATA och Molex kontak - 59:- Minne: 2 st Corsair Value S. PC5300 DDR2 1024MB 128Meg x 64, CL5, 667MHz, 240-pin - 2x335 = 670:- HDD: Seagate Barracuda 7200.10 250GB SATA2 16MB 7200RPM - 650:- Processor: AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.1GHz Socket AM2 1MB, BOXED m/fläkt - 695:- DVD-brännare: NEC DVD-brännare AD-7170S Svart OEM SATA - 399:- _____________________________________________________ TOTALPRIS: 4641:- + ev. frakt (montera tänkte jag försöka göra själv.. nån gång ska väl vara den första..) _____________________________________________________ Vad har jag då glömt/gjort fel med denna konfiguration? Vad blir strypningen i systemet? Något jag kan byta "ned" mig på för att spara pengar? Jag har två IDE-diskar i den andra datorn som jag tänkte använda även i nya burken. Blir det en dålig lösning? Jag behöver som sagt spara alla kronor jag kan. Tacksam för feedback! MVH, Emil
×
×
  • Skapa ny...